Πόσο εύκολο είναι να επιστρέφεις στο γήπεδο, όταν μια στιγμή σου είναι δυο χαμένες ζωές. Μπορεί μια στιγμή για να σου αλλάξει όλη τη ζωή; Και όμως, ναι. Τουλάχιστον, στην περίπτωση του ποδοσφαιριστή Ζοάο Μάλεκ αυτό ισχύει στο 100%. Τον Ιούνιο του 2019, ο τότε ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στη Γουαδαλαχάρα, με συνέπεια τον ακαριαίο θάνατο ενός νιόπαντρου ζεύγους. […]

Πόσο εύκολο είναι να επιστρέφεις στο γήπεδο, όταν μια στιγμή σου είναι δυο χαμένες ζωές. Μπορεί μια στιγμή για να σου αλλάξει όλη τη ζωή; Και όμως, ναι. Τουλάχιστον, στην περίπτωση του ποδοσφαιριστή Ζοάο Μάλεκ αυτό ισχύει στο 100%.

Τον Ιούνιο του 2019, ο τότε ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στη Γουαδαλαχάρα, με συνέπεια τον ακαριαίο θάνατο ενός νιόπαντρου ζεύγους.

Παντρεύτηκαν και πέθαναν

Το ζευγάρι ηλικίας 33 και 26 ετών, μόλις είχε ενωθεί με τα δεσμά του γάμου στο Μεξικό, αλλά ο 20χρονος παίκτης του έκοψε το νήμα της ζωής με το αμάξι του.

Ο Αλεχάντρο Κάστρο και η Μαρία Φερνάντα Αλβάρες παντρεύτηκαν το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στον καθεδρικό ναό Zapopan, στα περίχωρα της Γουαδαλαχάρα, την πρωτεύουσα της Jalisco, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Έτρεχε με 162 χλμ. την ώρα

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, ο Ζοάο Μάλεκ προκάλεσε τη συντριβή στη διασταύρωση της λεωφόρου Tepeyac και της Playa de Hornos στη γειτονιά Villas de Tepeyac, όπου το νιόπαντρο ζευγάρι πέθανε ακαριαία όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ποδοσφαιριστής χτύπησε το δικό του όχημα.

Ο 20χρονος επιθετικός της Σεβίλλης Β’ οδηγούσε με πολύ μεγάλη ταχύτητα (162 χλμ./ώρα) και υπό την επήρεια αλκοόλ (διασκέδαζε νωρίτερα με φίλους του σε νυχτερινό κλαμπ), όταν προσέκρουσε στο αυτοκίνητο που επέβαινε το νιόπαντρο ζευγάρι.

https://twitter.com/QroOrgulloDeMx/status/1344849416805617664

Κόπηκε το αμάξι στη μέση

Το αυτοκίνητο του ζευγαριού κόπηκε στη μέση και η Mustang του νεαρού άσου είχε μια ζημιά στο μπροστινό μέρος του. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, δείχνει τη Mustang να χτυπάει από πίσω το Aveo των νεόνυμφων.

Στη φυλακή για 18 μήνες

Ο Ζούνιορ Ζοάο Μάλεκ Ρόμπλες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έπειτα από ένα χρονικό διάστημα, καταδικάστηκε τον Οκτώβριο εκείνου του έτους σε τρία χρόνια, οκτώ μήνες και 15 ημέρες φυλάκιση για ανθρωποκτονία.

Ο παίκτης βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής «Puente Grande» από τις 24 Ιουνίου 2019 και αποφυλακίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020.

Πλήρωσε την οικογένεια των θυμάτων για την αποφυλάκιση

Ο Μεξικανός αφέθηκε ελεύθερος αφού συμμορφώθηκε με την ποινή των αρχών και πλήρωσε και εγγύηση. Χάρη σε μια ασφαλιστική εταιρεία που υποστήριξε τον αθλητή, πλήρωσε λίγα περισσότερα από τρία εκατομμύρια πέσος στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Ζοάο Μάλεκ θέλει μέσα στο 2021 να γίνει και πάλι αυτός που ήταν πριν τις 22 Ιουνίου 2019. Ο Ζοάο γεννήθηκε το 1999 στη Γουαδαλαχάρα, αλλά έχει γαλλική ιθαγένεια από τον πατέρα του και από το Καμερούν από τους παππούδες του.

Η πολλά υποσχόμενη καριέρα

Ωστόσο, αποφάσισε να υπερασπιστεί τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας του Μεξικού και κλήθηκε σε αρκετούς αγώνες χαμηλότερης κατηγορίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις ομάδες νέων της Τσίβας το 2011, όπου πέρασε μερικά χρόνια και στη συνέχεια, το 2014, εισήλθε στην ακαδημία του ποδοσφαιριστή Μάρκο Φαμπιάν. Εκεί, μέσα σε 12 μήνες γοήτευσε τη Σάντος Λαγκούνα, η οποία τον ενέταξε αμέσως στην Under 17.

Οι εμφανίσεις του τον έκαναν να είναι μία από τις μεγάλες υποσχέσεις του ποδοσφαίρου του Μεξικού και το 2017, σε ηλικία 18 ετών, έκανε το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη και την Πόρτο (U19) και αργότερα υπέγραψε στη θυγατρική ομάδα της Σεβίλλης.

Όμως, το αυτοκινητιστικό δυστύχημα του άλλαξε τα πάντα. Τώρα που αποφυλακίστηκε, ο Ζοάο Μάλεκ θα ενταχθεί στην τέταρτη ομάδα στην καριέρα του και θα παίξει για την Altenos de Tepatitlán, αν και ο σύλλογος του Μεξικού δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα για τη μεταγραφή.

​«Δεν θα πιω ξανά»

Ο Μάλεκ φαίνεται να έχει μετανιώσει και ζήτησε δημόσια συγγνώμη μετά την αποφυλάκιση του, ενώ έδωσε και δέσμευση να φροντίζει οικονομικά τα δύο παιδιά των θυμάτων του.

«Δεν θα πιω ξανά. Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να πω δημόσια συγγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων. Θέλω να είμαι διαφορετικός άνθρωπος. Έμαθα πολλά μέσα μου. Είμαι πολύ μετανοημένος και έχω μεγαλύτερη ευθύνη με την κοινωνία. Ο Θεός μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Πρέπει να είμαι παράδειγμα για την κοινωνία, πρέπει να είμαι καλύτερο παράδειγμα, να είμαι πολύ πιο υπεύθυνος και ώριμος. Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε, είχα την κακή τύχη που μου συνέβη. Με έχει πληγώσει πολύ, μου έχει κοστίσει, αλλά βελτιώθηκα ως άτομο», δήλωσε ο Μάλεκ μετά την απελευθέρωσή του.

«Θα χαρακτηριστεί για μια ζωή ως δολοφόνος»

Πάντως, η μητέρα της νύφης δεν έχει συγχωρήσει τον γιο του πρώην παίκτη Ζαν Κλοντ, ο οποίος έπαιξε στη Tecos UAG και στη San Luis στο μεξικάνικο πρωτάθλημα τη δεκαετία του 1990.

«Θα χαρακτηριστεί για μια ζωή ως δολοφόνος. Θα συνεχίσει να παίζει μπάλα, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα», είπε η Μάρθα Αλβάρες – Ουγκένα, μητέρα της Πένα, μετά την πρόταση της αποφυλάκισης.

Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια των θυμάτων θα ασκήσει έφεση για την αποφυλάκιση του ποδοσφαιριστή κι αναμένει απάντηση από το δικαστήριο τους επόμενους μήνες.

Πηγή: sputnik

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ