Είναι γνωστή η μεγάλη φιλανθρωπική δράση του Μάρκους για τα παιδιά, και σίγουρα είναι άξιος συγχαρητηρίων για την όλη του προσπάθεια. Ο Μάρκους Ράσφορντ κατάφερε και άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή των ανθρώπων και πλέον δεν είναι μόνος στον πόλεμο κατά της παιδικής φτώχιας. Καθημερινά συντάσσονται στο πλευρό του, επιχειρηματίες, απλοί άνθρωποι, αντίπαλοι, και έχει γίνει […]

Είναι γνωστή η μεγάλη φιλανθρωπική δράση του Μάρκους για τα παιδιά, και σίγουρα είναι άξιος συγχαρητηρίων για την όλη του προσπάθεια.

Ο Μάρκους Ράσφορντ κατάφερε και άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή των ανθρώπων και πλέον δεν είναι μόνος στον πόλεμο κατά της παιδικής φτώχιας. Καθημερινά συντάσσονται στο πλευρό του, επιχειρηματίες, απλοί άνθρωποι, αντίπαλοι, και έχει γίνει ήρωας στα μάτια των οπαδών του ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

Ο διεθνής στράικερ δεν είχε και την καλύτερη παιδική ηλικία και έζησε τη φτώχεια με την μητέρα του, Μελ Μάιναρντ, να αποκαλύπτει πως δεν είχαν κάποιες μέρες να φάνε ούτε ψωμί.

«Πολλές φορές δεν είχαμε ούτε ψωμί… Είναι ντροπή, αλλά έτσι συνέβαινε. Έκανα τρεις δουλειές κι αν δεν το έκανα αυτό, δεν θα είχαμε φαγητό. Πολλές φορές έδινα το φαγητό μονάχα στα παιδιά κι όταν με ρωτούσαν αν έφαγα εγώ, τους έλεγα ψέματα ότι είχα φάει…» ανέφερε η μητέρα του Ράσφορντ στο BBC Breakfast.

Ο Μάρκους Ράσφορντ καθόταν δίπλα της και δακρυσμένος είπε πως όταν έχεις περάσει από αυτό το στάδιο των δυσκολιών και έχει δει τις θυσίες, πάντα αρχίζεις κι εκτιμάς πολύ περισσότερο ακόμα και τα πιο απλά πράγματα…

Ο κόσμος είναι μαζί με τον Μάρκους Ράσφορντ για την παιδική φτώχεια!

Μπορεί η βρετανική κυβέρνηση να απάντησε αρνητικά στο αίτημά του, όμως ο Μάρκους Ράσφορντ συνεχίζει την προσπάθειά του για χορήγηση δωρεάν τροφίμων στους μαθητές. Μάλιστα, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει στο πλευρό του αρκετό κόσμο, με τον Γιούργκεν Κλοπ να εκφράζει τον θαυμασμό του, τονίζοντας ότι η Λίβερπουλ τον στηρίζει.

“Ο Μάρκους έχει δημιουργήσει ένα ασταμάτητο κίνημα. Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι μια δύναμη για το καλό“.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να βρω άλλες λέξεις για τον Μάρκους πέρα ότι απλά είναι απίστευτος. Και παρά την κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες. σε αυτές τις στιγμές όλοι ήμαστε ενωμένοι. Είναι ωραία αυτές τις εποχές να βλέπεις ανθρώπους όπως ο Ράσφορντ να αναλαμβάνουν δράση και να ηγούνται τέτοιων προσπαθειών, ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες του, από που ήρθε. Ίσως είναι ντροπή αυτό που κάνει λόγω της αδράνειας της Κυβέρνησης αλλά είναι υπέροχο και είμαι περήφανος για τον ίδιο. Δεν τον ξέρω αλλά είμαι περήφανος. Και από την στιγμή που παίζει στην Γιουνάιτεντ, αυτό το κάνει λίγο… περίεργο», σχολίασε ο Γερμανός τεχνικός.

Marcus Rashford has a lesson for politicians everywhere | Financial Times

Ο Μάρκους Ράσφορντ εργάστηκε εθελοντικά σε μια τράπεζα τροφίμων FareShare στο Μάντσεστερ, όπου ένα από τα κτίρια πήρε το όνομα της μητέρας του, Μέλανι. Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός με τη δράση του έχει καταφέρει να δημιουργήσει το αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στους οπαδούς όλων των ομάδων της Premier League, ακόμη και όσων θεωρούνται παραδοσιακά ‘εχθροί’. Την ίδια στιγμή οι κινήσεις του και το αποτέλεσμα τους αφήνουν εκτεθειμένες στα μάτια της κοινής γνώμης τόσο την Premier League, όσο και την αγγλική κυβέρνηση. Κατά πολλούς, ξεσκεπάζοντας το πραγματικό τους πρόσωπο, αυτό που σκέφτεται και πράττει μόνο προς μια κατεύθυνση: το χρήμα.

“Η προσπάθεια ολοένα και εντείνεται. Οι δωρητές είναι πολύ γενναιόδωροι. Δυστυχώς, πρέπει να είναι…“, λέει ο Ίαν Μπάιρν. Το πάθος που έδειξε ο Μάρκους Ράσφορντ προς αυτή την κατεύθυνση, κινητοποίησε πολύ κόσμο. Σε επίπεδο οπαδών μάλιστα, η διαμάχη που υπάρχει με την Premier League, η οποία χρεώνει με 14,95 λίρες το PPV (pay per view) εν μέσω covid-19, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί οπαδοί να γυρίσουν την πλάτη στα παιχνίδια των ομάδων τους και να προχωρήσουν σε δωρεές στις τράπεζες τροφίμων.

Παράλληλα, τόσο η Ρόμα όσο και η Σεβίλλη εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Ράσφορντ.

Έγινε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας

Αυτήν την μέρα θα την θυμάται για πάντα ο Μάρκους Ράσφορντ. Έγινε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, τιμώμενος έτσι για τον αγώνα του κατά της παιδικής φτώχειας. 

«Παίρνω τη μητέρα μου να της πω ότι θα γνωρίσω τη βασίλισσα, είμαι τόσο περήφανος»: Ο Μάρκοτς Ράσφορντ παραδέχεται ότι έμεινε έκπληκτος με το βραβείο MBE για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας (MBE: Το Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας είναι ένα τάγμα ιπποσύνης της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο τιμά ανθρώπους των τεχνών και των επιστημών, όπως επίσης και οργανισμούς με σκοπό τη φιλανθρωπία και τις αγαθοεργίες)

Marcus Rashford will be honoured with an MBE at 22 years old for his efforts to combat child poverty | Daily Mail Online

Αναφερόμενος στην ξεχωριστή τιμή, ο νεαρός άσος της αγγλικής ομάδας, σχολίασε: «Ως νεαρός μαύρος από το Wythenshawe (σ.σ. περίχωρα του Μάντσεστερ) δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνω μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και ειδικά στα 22 μου. Είναι μία εξαιρετική στιγμή για εμένα και την οικογένεια μου, αλλά κυρίως για την μητέρα μου, στην οποία ανήκει πραγματικά αυτή η τιμή». 

Στον Marcus Rashford έχει απονεμηθεί MBE για τις προσπάθειές του να βοηθήσει στον τερματισμό της παιδικής φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας Marcus Rashford πήρε την διάκριση MBE για υπηρεσίες σε ευάλωτα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού. Η λίστα με τις Τιμές Γενεθλίων της Βασίλισσας του 2020 επρόκειτο να δημοσιευθεί τον Ιούνιο, αλλά καθυστέρησε για να επιτρέψει στις υποψηφιότητες για άτομα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην κρίση να προχωρήσουν το έργο τους. Ο Ράσφορντ 22 ετών, πίεσε με επιτυχία την κυβέρνηση για ανατροπή της πολιτικής της για τα δωρεάν σχολικά γεύματα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά που έχουν ανάγκη θα λαμβάνουν γεύματα το καλοκαίρι.

Manchester United striker Marcus Rashford awarded MBE in Queen's birthday honours | Daily Mail Online

Ο ‘Αγγλος διεθνής έχει δημιουργήσει έκτοτε μια ειδική ομάδα παιδικής φτώχειας, η οποία συνδέεται με μερικά από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ και μάρκες τροφίμων του έθνους. Τον Σεπτέμβριο, ο Rashford έλαβε το βραβείο της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ένωσης για τις προσπάθειές του.

 «Ας μείνουμε μαζί λέγοντας ότι κανένα παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να κοιμάται πεινασμένο. Όπως έχω πει πολλές φορές πριν, ανεξάρτητα από το συναίσθημα ή τη γνώμη σας, το να μην έχετε πρόσβαση σε τρόφιμα δεν είναι ΠΟΤΕ το λάθος του παιδιού». Ο σύλλογος του Ράσφορντ είπε ότι ήταν «ενθουσιασμένος» που το έργο του εκτός γηπέδου είχε αναγνωριστεί. “Όλοι στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πολύ περήφανοι για τον Μάρκους για το έργο που έχει κάνει για την αντιμετώπιση της τροφικής φτώχειας μεταξύ ευάλωτων παιδιών”, ανέφερε μια δήλωση του συλλόγου. “Η εκστρατεία του αύξησε την ευαισθητοποίηση για ένα κρίσιμο ζήτημα και έκανε μια θετική διαφορά και είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε τις προσπάθειές του να αναγνωρίζονται με αυτή την τιμή.”

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας Μάρκους Ράσφορντ προσπαθεί συνεχώς με πράξεις να συμβάλει στη μείωση της παιδικής τροφικής φτώχειας.

Έχει γράψει σε βουλευτές, σκιαγραφώντας τη βοήθεια που αισθάνεται ότι χρειάζονται ακόμη αρκετές οικογένειες. Περιλαμβάνουν την επέκταση των  δωρεάν σχολικών γευμάτων – που τους προσφέρουν δωρεάν φαγητό και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια σχολικών διακοπών στην Αγγλία.

Εκείνο που μετρά για τον «Rash», πάντως, είναι να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του. Να μην ξεχάσει τη «σκληρή» παιδική ηλικία του. Όσο κι αν κάποιος άλλος στη θέση του θα ήθελε να λησμονήσει τη φτώχεια, την πείνα. Όσο κι αν κάποιος άλλος θα επαναπαυόταν στη φήμη και τα πλούτη που ήρθαν στο διάβα του.

Ο κ. Ράσφορντ μίλησε για τις δικές του εμπειρίες από τη χρήση ενός κουπονιού φαγητού ως παιδί και συνεχίζει την πίεση στην κυβέρνηση για να γίνει μια στροφή στο μεγάλο πρόβλημα.

Man Utd star Marcus Rashford could launch own loo roll under personal brand - Daily Star

Η ομάδα των σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεων και φιλανθρωπικών οργανώσεων – συμπεριλαμβανομένων των Aldi, Asda, Co-op, Deliveroo, FareShare, Food Foundation, Ισλανδία, Kellogg’s, Lidl, Sainsbury’s, Tesco και Waitrose – έχουν σχηματίσει μια ειδική ομάδα και υποστήριξαν προτάσεις προς την Εθνική Στρατηγική Τροφίμων, μια ανεξάρτητη αναθεώρηση της βρετανικής πολιτικής για τα τρόφιμα. Η ειδική ομάδα ζητά να χρηματοδοτηθούν από την κυβέρνηση τρεις προτάσεις από την Εθνική Στρατηγική Τροφίμων το συντομότερο δυνατόν:

Όσο διαρκούσε το lockdown στην Αγγλία των δεκάδων χιλιάδων θανάτων από την Covid-19, ο 22χρονος οργάνωσε μία εκστρατεία μέσω της οποίας συγκέντρωσε σχεδόν 20 εκατομμύρια λίρες, για τη δωρεά 400.000 παιδικών γευμάτων!

Επέκταση δωρεάν σχολικών γευμάτων σε κάθε παιδί ανά ένα νοικοκυριό με καθολική πίστωση ή ισοδύναμο κουπόνι, προσεγγίζοντας επιπλέον 1,5 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 7 έως 16 ετών

Επέκταση ενός υπάρχοντος προγράμματος σχολικών διακοπών και δραστηριοτήτων για την υποστήριξη όλων των παιδιών σε δωρεάν σχολικά γεύματα σε όλες τις περιοχές της Αγγλίας. αντί για τα τρέχοντα 50.000 παιδιά που βοηθούνται

Man United star Marcus Rashford says four million extra meals will be provided to vulnerable UK homes

Αύξηση της αξίας των κουπονιών Healthy Start – που βοηθούν τους γονείς με παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών και τις έγκυες γυναίκες να αγοράσουν κάποια βασικά τρόφιμα – από 3,10 £ έως 4,25 £ την εβδομάδα και να τα επεκτείνουν σε όλα αυτά με Universal Credit ή ισοδύναμο, φτάνοντας σε επιπλέον 290.000 άτομα

Η ειδική ομάδα αναφέρει ότι η εφαρμογή των τριών συστάσεων θα σηματοδοτήσει ένα “ενιαίο βήμα για να δημιουργηθεί μια μακροπρόθεσμη λύση για την παιδική φτώχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ