Στη Αργεντινή έχουν βγάλει ήδη τον επόμενο θρύλο του ποδοσφαίρου τους, και το χρίσμα το έχει πάρει ο 17χρονος Ντάριο Σαρμιέντο, που ονομάστηκε ως «mini Messi» και η Μάντσεστερ Σίτι θα ολοκληρωσεί τη συμφωνία μαζί του όταν γίνει 18 ετών. Πότε θα γίνει αυτό; Στις 29 Μαρτίου. Την ίδια ώρα η Σίτι έχει ήδη ξεκινήσει […]

Στη Αργεντινή έχουν βγάλει ήδη τον επόμενο θρύλο του ποδοσφαίρου τους, και το χρίσμα το έχει πάρει ο 17χρονος Ντάριο Σαρμιέντο, που ονομάστηκε ως «mini Messi» και η Μάντσεστερ Σίτι θα ολοκληρωσεί τη συμφωνία μαζί του όταν γίνει 18 ετών. Πότε θα γίνει αυτό; Στις 29 Μαρτίου. Την ίδια ώρα η Σίτι έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες, για να βγάλει άδεια εργασίας στον νεαρό διεθνή με όλες τις μικρές Εθνικές της Αργεντινής.

Στην αναζήτηση του διαδόχου του Σέρχιο Αγουέρο ήταν ο ΠΕΠ, ενός παίκτη – «θρύλου» για την ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2020. Ο Πεπ είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει να «γεμίσει τα παπούτσια» του Κουν με έναν άλλο Αργεντινό, καθώς φέρεται να έχει ως πρώτο στόχο τον Λαουτάρο Μαρτίνες της Ιντερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε και πήρε τα δικαιώματα του Ντάριο Σαρμιέντο από την Εστουδιάντες, στον οποίο οι άνθρωποι της Αργεντινής έχουν ήδη βάλει τη ταμπέλα του wonderkid, θεωρώντας τον μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα στην ηλικία του.

Darío Sarmiento y Federico Redondo, entre las grandes promesas del fútbol mundial

Μάλιστα στην ομάδα της Αργεντινής πρόεδρος είναι ο παλιός παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν ο οποίος είπε για το θέμα: «Η μεταγραφή είναι κλεισμένη. Όταν τον είδα πρώτη φορά είπα πως αυτός έχει λίγο… Μέσι μέσα του».

Μάλιστα, ο προπονητής θρύλος της Αργεντινής, Αλεχάντρο Σαμπέγια είχε πει στον Σαρμιέντο ότι έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Πάντως, η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπορεί να πάρει από τώρα τον νεαρό παίκτη, παρά μόνο όταν γίνει 18 ετών τον Μάρτιο. 

Το wonderkid της Εστουδιάντες, λοιπόν, δεν εκπροσωπείται από κάποιον τυχαίο, αλλά από τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Η οικογένεια Γκαλέτι δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο το γεγονός ότι και ο «Λούτσι» και (ειδικά) ο πατέρας του, έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα της Εστουντιάντες, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο λόγο σε ορισμένα από τα μεγάλα ταλέντα που βγάζει η ακαδημία της. Και κάπως έτσι έφτασε να «ελέγχει» μανατζερικά και τον Σαρμιέντο.

Λίγο καιρό πριν τον ανακαλύψει και τον «δέσει» ο Γκαλέτι. Ο οποίος υπολογίζεται ότι από το deal με τη Σίτι, θα λάβει προμήθεια κοντά στο 1.000.000 €. Και αυτή είναι μόλις η αρχή…

Από το 2009 στην Εστουδιάντες

Ο Ντάριο Αριέλ Σαρμιέντο, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 2003, και παίζει ως εξτρέμ. Φυσικά, το καλό του πόδι είναι το αριστερό και ανήκει στο δυναμικό της Εστουδιάντες από το 2009.

Έκανε το ντεμπούτο του στο ανώτερο επίπεδο του ποδοσφαίρου σε ηλικία 16 ετών, αφού ο προπονητής Γκάμπριελ Μιλίτο τον προήγαγε στην πρώη ομάδα της Εστουδιάντες κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019-20.

Ήταν στις 5 Οκτωβρίου 2019 σε μια ισοπαλία χωρίς γκολ απέναντι στην Ουρακάν, αντικαθιστώντας τον Ντιέγκο Γκαρσία στο 60ο λεπτό και έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!