Ο Μέσι ανακοίνωσε την παραμονή του με επίσημο τρόπο μετά την αποκλειστική του συνέντευξη στο GOAL.com. Ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε επίσημα ότι θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2021, όταν κι εκπνέει το συμβόλαιο του. Ο Αργεντινός σούπερσταρ θα μείνει με το… ζόρι στη Βαρκελώνη, καθώς δεν είναι ευτυχισμένος πλέον στους “μπλαουγκράνα”. Η ρήτρα αποδέσμευσης των 700 εκατομμυρίων […]

Η ρήτρα αποδέσμευσης των 700 εκατομμυρίων ευρώ δεν γινόταν να προσπεραστεί κι έτσι η φημολογούμενη συμφωνία του με την Μάντσεστερ Σίτι δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.

Ο Μέσι, σε βίντεο που ανέβασε στα social media, ανακοίνωσε ότι μένει στην Μπαρτσελόνα, αλλά αναγκαστικά, καθώς δεν θέλει να μπει σε μία νομική αντιδικία με το κλαμπ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "Rakuten 10"

Ας δούμε τι είπε και τα συμπεράσματα δικά σας

Ο Lionel Messi αποκάλυψε γιατί επέλεξε τελικά να μείνει στην μοναδική ομάδα που έχει παίξει μέχρι τώρα στην Μπαρτσελόνα. Ο 33χρονος, ο οποίος έχει περάσει 20 χρόνια στο καταλανικό κλαμπ, έριξε την βόμβα στη Βαρκελώνη στα τέλη Αυγούστου ότι σκόπευε να φύγει ως ελεύθερος. Ωστόσο, ο Μπερτομεόυ αρνήθηκε να αναγνωρίσει το ελεύθερό στο συμβόλαιό του, καθώς ισχυρίστηκε ότι η στιγμή για την ελευθέρας  του είχε περάσει τον Ιούνιο, και έτσι ξεκίνησε ένα αδιέξοδο στο οποίο ο διεθνής Αργεντινός προσπάθησε να βρει τελικά διέξοδο.

“Δεν ήμουν χαρούμενος. Ζήτησα να αποχωρήσω τώρα αλλά δεν μου το επέτρεψαν. Θα συνεχίσω στην Μπαρτσελόνα καθώς δεν θέλω να οδηγηθώ με την ομάδα στα δικαστήρια. Η διοίκηση Μπαρτομέου είναι καταστροφική”

Ωστόσο, ο Μέσι έχει δεχτεί πλέον ότι πρέπει να μείνει στο Camp Nou για να αποφύγει να πάει την αγαπημένη του ομάδα στο δικαστήριο. «Όταν ανακοίνωσα την επιθυμία μου να φύγω στη γυναίκα και τα παιδιά μου, ήταν ένα μεγάλο δράμα», δήλωσε ο Μέσι στο Goal.com. «Όλη η οικογένεια άρχισε να κλαίει, τα παιδιά μου δεν ήθελαν να φύγουν από τη Βαρκελώνη, ούτε ήθελαν να αλλάξουν σχολεία. «Αλλά κοίταζα πιο μακριά και ήθελα να συνεχίζω να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και να πάρω τις νέες προκλήσεις στην καριέρα μου.

Barcelona: Messi opens up on his family life | MARCA in English

” Ωστόσο, αυτή η φιλοδοξία του να αποδεχτεί μια νέα πρόκληση ανατράπηκε από την πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Josep Maria Bartomeu, «Σκέφτηκα και ήμουν σίγουρος ότι ήμουν ελεύθερος να φύγω, ο πρόεδρος πάντα έλεγε ότι στο τέλος της σεζόν θα μπορούσα να αποφασίσω αν έμεινα ή όχι», είπε. «Τώρα προσκολλώνται στο γεγονός ότι δεν το είπα πριν από τις 10 Ιουνίου, όταν αποδεικνύεται ότι στις 10 Ιουνίου αγωνιζόμασταν για τη La Liga στη μέση αυτού του φοβερού κορονοϊού και αυτή η πανδημία άλλαξε όλη τη σεζόν. «Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα συνεχίσω στο κλαμπ. Τώρα πρόκειται να συνεχίσω στο κλαμπ γιατί ο πρόεδρος μου είπε ότι ο μόνος τρόπος να φύγω ήταν να πληρώσω τη ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ (624 εκατομμύρια £ / 823 εκατομμύρια δολάρια), και αυτό είναι αδύνατο. “

Υπήρχε μόνο μία διέξοδος αν έπρεπε να φύγει ο Μέσι: να πάει στο δικαστήριο. Αλλά ο έξι φορές νικητής του Ballon d’Or αρνείται να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή και έτσι θα παραμείνει στο κλαμπ για άλλους 10 μήνες. «Υπήρχε ένας άλλος τρόπος και ήταν να πάω σε δίκη», πρόσθεσε. «Δεν θα πήγαινα ποτέ στο δικαστήριο εναντίον της Μπάρτσα γιατί είναι ο σύλλογος που αγαπώ, που μου έδωσε τα πάντα από τότε που έφτασα εδώ. «Είναι η αγάπη της ζωής μου, έχω φτιάξει τη ζωή μου εδώ. «Η Barca μου έδωσε τα πάντα και τις έδωσα  τα πάντα. Ξέρω ότι ποτέ δεν πήγε το μυαλό μου να πάω την Μπάρτσα  στο δικαστήριο.

Beautiful family photos of Lionel Messi, his wife and their three sons - Expressive Info

Ο Μέσι είπε για την συνομιλία που είχε με τον γιο του, τον Τιάγκο, ο οποίος δεν ήθελε να φύγει, ενώ επαίνεσε τη σύζυγό του Αντονέλλα για τη στάση της δίπλα του σε όλη την δύσκολη περίοδο και την επιθυμία του να φύγει από την Μπάρκα. «Ο Mateo είναι ακόμα μικρός και δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να πηγαίνεις κάπου αλλού και να αλλάζεις την ζωή σου μετά από χρόνια», είπε. «Ο Thiago, είναι μεγαλύτερος. Άκουσε το θέμα στην τηλεόραση και ρώτησε. «Δεν ήθελα να ξέρει τίποτα για να αναγκαστεί να φύγει, να ζήσει σε ένα νέο σχολείο ή να κάνει νέους φίλους. «Μου φώναξε και είπε« ας μην πάμε ». Επαναλαμβάνω ότι ήταν πραγματικά δύσκολο. «Ήταν κατανοητό. Μου συνέβη. Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις μια απόφαση. «Λατρεύω τη Βαρκελώνη και δεν πρόκειται να βρω καλύτερο μέρος από ό, τι εδώ. Ωστόσο, έχω το δικαίωμα να αποφασίσω. Επρόκειτο να αναζητήσω νέους στόχους και νέες προκλήσεις. Και μετά θα μπορούσα να επιστρέψω, γιατί εδώ στη Βαρκελώνη έχω τα πάντα.

Messi firma el divorcio con Bartomeu y mantiene la puerta abierta para salir del Barça gratis en verano

«Ο γιος μου, η οικογένειά μου, μεγάλωσαν εδώ και είναι από εδώ. Δεν υπήρχε τίποτα λάθος με το να θέλεις να φύγεις. Το χρειαζόμουν, και ο σύλλογος το χρειαζόταν και θα ήταν καλό για όλους. «Η γυναίκα μου, με όλο τον πόνο της ψυχής της, με στήριξε και ήταν κοντά σε όλη την διάρκεια». Ο Μέσι θα επιστρέψει τώρα στην προετοιμάσει για την νέα σεζόν  με τον νέο προπονητή της ομάδας Ρόναλντ Κομάν, καθώς ο σύλλογος θέλει να ανακάμψει μετά το καταστροφικό  2019-20 στο οποίο δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε την  La Liga, το Champions League ή να φτάσουν στον τελικό του Copa del Rey.

Το αποτέλεσμα και αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι μένει χωρίς να θέλει, και η απλά η απόφαση του πηγαίνει πίσω για ένα χρόνο. Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται. Το κεφάλαιο Μέσι ουσιαστικά έχει κλείσει και για καθαρά νομικούς λόγους θα αναγκαστεί να παίξει ακόμα ένα χρόνο

Πλήρης επιβεβαίωση του sports365.gr.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ