Ο ποδοσφαιριστής που εκτέλεσε χθες την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην έστειλε στο Γιουρόπα Λιγκ είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Λειψίας και μιλάμε για τον μεγάλο πρωταγωνιστή του χθεσινού αγώνα Ανχελίνιο.  Μας έδωσε να καταλάβουμε για ακόμα μια φορά γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μπακ του κόσμου. Ήταν μέσα σε όλα τα γκολ […]

Ο ποδοσφαιριστής που εκτέλεσε χθες την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην έστειλε στο Γιουρόπα Λιγκ είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Λειψίας και μιλάμε για τον μεγάλο πρωταγωνιστή του χθεσινού αγώνα Ανχελίνιο.  Μας έδωσε να καταλάβουμε για ακόμα μια φορά γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μπακ του κόσμου. Ήταν μέσα σε όλα τα γκολ (1 γκολ και 2 ασίστ). Η Μάντσεστερ Σίτι τι να σκέφτεται άραγε;

Το μεγάλο ντέρμπι ήταν ανάμεσα σε «κόκκινους διαβόλους» και «ταύρους» στη Γερμανία. Όποιος κέρδιζε, προκρινόταν ενώ η ισοπαλία ήταν υπέρ του αγγλικού συλλόγου. Οι «μπέμπηδες» έδειχναν το φαβορί μέχρι να μιλήσει η «γαλάζια» πλευρά του Μάντσεστερ.

Η νίκη με 3-2 και η πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είχε την υπογραφή ενός ποδοσφαιριστή που ανήκει στη… Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ανχελίνιο (απ)έδειξε και πάλι, γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μπακ του κόσμου. Έκανε άνω-κάτω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε και στα τρία γκολ συμμετοχή (ένα τέρμα, δύο ασίστ) και έκανε τους «πολίτες» να ξανακοιτάξουν την περίπτωσή του. Η «παγωμένη» εμπιστοσύνη, αναθερμαίνεται…

Perpetual evolution the key to life after Timo Werner for RB Leipzig -  Eurosport

Ο έρωτας «με την πρώτη ματιά»…

Ο Ανχελίνιο έδειχνε από πολύ μικρή ηλικία ότι θα απασχολήσει στο μέλλον. Με τα χρώματα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια έκανε τρομερά πράγματα και μέχρι τα 16 του, είχε κάνει όλη την Ευρώπη να τον παρακολουθεί. Μάλιστα, οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είχαν ουκ ολίγες φορές ενοχλήσει την ομάδα και τον ποδοσφαιριστή για την μεταγραφή του. Όμως, ο, γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου του 1997, αμυντικός «κόλλησε» με μία ομάδα.

Αυτή ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όταν εξέφρασε το ενδιαφέρον της, μέσω του Τσίκι Μπεγκιριστάιν έπεισε σχεδόν αμέσως τον Ισπανό, να μετακομίσει στο Νησί, αφήνοντας τους δύο μεγάλους της Ισπανίας με την… όρεξη. Το κόστος του έφτασε τα 4,5 εκατ. ευρώ (!) παρότι προοριζόταν για την Κ18 του συλλόγου. Η επιβεβαίωση για αυτή την κίνηση δεν άργησε να έρθει. Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία ταλέντα στις θυγατρικές των «πολιτών» και ο ίδιος, είχε ως μοναδικό στόχο την καθιέρωση στην πρώτη ομάδα.

Η αρχή των δανεισμών και άστοχος επαναπατρισμός…

Άπαντες θεωρούσαν ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα πολύ καλό project. Για αυτό και αποφάσισαν να του δώσουν μία ευκαιρία να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, στο πρωτάθλημα της Αμερικής. Παραχωρήθηκε ως δανεικός για λίγους μήνες, στη New York City FC, η οποία ανήκει στον όμιλο της Σίτι. Είχε μόλις ενηλικιωθεί όταν έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι.

Μέσα σε 14 συμμετοχές, μέτρησε τέσσερις ασίστ και επιβεβαίωσε τα λόγια των «πολιτών» για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να φτάσει ψηλά. Όταν, όμως, ήρθε η ώρα για τον προβιβασμό στην πρώτη ομάδα, τα πράγματα δυσκόλεψαν. Η υπεροπλία σε εκείνη την θέση, έκαναν τον νεαρό να μείνει στο περιθώριο και να αρχίσει τους συνεχόμενους δανεισμούς. Τον χειμώνα του 2017, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί σε μία ομάδα της πατρίδας του και η Χιρόνα τον κάνει δικό της.

Ο επαναπατρισμός δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς μέσα σε λίγες μέρες, ο 20χρονος, τότε, αμυντικός είχε αλλάξει ήδη στρατόπεδο και βρέθηκε στη Μαγιόρκα στην οποία παρέμεινε για έξι μήνες. Οι εμφανίσεις του δεν έπεισαν τους ανθρώπους της Σίτι και η εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του, είχε αρχίσει να «παγώνει».

Η Ολλανδία έγινε η… χώρα του!

Η επιστροφή του στο Μάντσεστερ ήταν προσωρινή. Η Μπρέντα κερδίζει την «κούρσα» και αναλαμβάνει τον ρόλο της εξέλιξής του. Η Ολλανδία έγινε η «Ιθάκη» του και μέσα σε μία σεζόν, έκανε όλη την Ευρώπη να προσέξει ξανά το ταλέντο του. Δεν έχασε λεπτό συμμετοχής, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 34 παρουσίες και απολογισμό τρία γκολ και έξι ασίστ ενώ εκτός από το γεγονός ότι πήρε τέσσερις φορές το βραβείο του «κορυφαίου ταλέντου του μήνα», ήταν στην εντεκάδα της χρονιάς.

Μετά από συνεχόμενους δανεισμούς, ήρθε η στιγμή και της πρώτης μεταγραφής. Η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε να μην τον υπολογίζει και η Αϊντχόφεν το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Κάνει δυναμική είσοδο στο θέμα της μεταγραφής του και με 5,5 εκατ. ευρώ τον κάνει δικό της. Ωστόσο, μέσα στην συμφωνία, οι «πολίτες» έδειξαν τα αντανακλαστικά μεγάλης ομάδας όσον αφορά τέτοια deal.

Συγκεκριμένα, έβαλαν ρήτρα επαναγοράς για το επόμενο καλοκαίρι, κοντά στα έξι εκατ. ευρώ. Μία κίνηση που έδειξε πως μπορεί να μην υπολογιζόταν, όμως δεν πέρναγε απαρατήρητος από τα μάτια του Πεπ Γκουαρντιόλα. Η δικαίωση αυτής της απόφασης ήρθε άμεσα.

Με την φανέλα του ολλανδικού συλλόγου έκανε θαύματα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Συνολικά 68 επιθέσεις ξεκίνησαν από τα πόδια του μέσα σε μία σεζόν (!) ενώ για ακόμη μία φορά, δεν έχασε ούτε λεπτό. Βέβαια, όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στο γεγονός ότι είχε μοιράσει συνολικά 12 ασίστ (!) σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν δεύτερος στην σχετική κατηγορία πίσω από τον εξτρέμ Στίβεν Μπέργκβαϊν.

https://twitter.com/City_Chief/status/1146495758079803392

Η επιστροφή και ο ιδιαίτερος ρόλος στη Λειψία…

Τι άλλο να έκανε για να πείσει την Μάντσεστερ Σίτι; Οι «πολίτες» και ο Πεπ Γκουαρντιόλα έμειναν εντυπωσιασμένοι από αυτά που έκανε ο νεαρός μπακ και αποφάσισε να τον πάρουν πίσω κάνοντας χρήση της ρήτρας επαναγοράς. Όλα έδειχναν ότι αυτή η επιστροφή σήμαινε και καθιέρωση, όμως για ακόμη μία φορά, τα πράγματα δεν πήγαν καλά.

Μέσα σε έξι μήνες, ο Ισπανός αμυντικός πήρε κάποιες ευκαιρίες όμως δεν μπόρεσε να καθιερωθεί και τον περασμένο Γενάρη ζήτησε να παραχωρηθεί εκ νέου ως δανεικός. Η Μπαρτσελόνα ήταν μία από τις ομάδες που τον ήθελαν, όμως η προοπτική της Λειψία υπερίσχυσε λόγω των πολλών ταλέντων που καλλιεργούσε.

Ωστόσο, αυτός ο δανεισμός, έμελλε να αλλάξει την καριέρα του νεαρού άσου. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν έβλεπε στα μάτια του, τον κατάλληλο μπακ για το σύστημα που ήθελε να περάσει στους «ταύρους». Το 3-4-3 μετέτρεψε τον 23χρονο άσο σε μπακ-χαφ και ανέλαβε όλη την αριστερή πλευρά.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που τον χρησιμοποίησε και ως εξτρέμ, όπου λειτουργούσε εξαιρετικά, σαν να έχει αυτή τη θέση εδώ και χρόνια. Αυτό το «δέσιμο» ήταν τόσο ισχυρό που παρόλο που το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα έκανε τεράστιες προσπάθειες για τον αποκτήσει, εκείνος επέλεξε την ομάδα της «Red Bull», όπου παρέμεινε ως δανεικός και με όψιον αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Ένας «άγγελος» που διέλυσε τον «διάβολο»…

Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά για τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή καθώς ήδη μετράει επτά τέρματα και πέντε ασίστ σε συνολικά 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, το παιχνίδι που ξαναζεσταίνει την εμπιστοσύνη της Μάντσεστερ Σίτι για εκείνον, ήταν το χθεσινό (08/12) κόντρα στην συμπολίτισσα και μεγάλη αντίπαλό της.

Η Λειψία κοντραρίστηκε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες και ο νικητής έπαιρνε την πρόκριση στους «16». Μάλιστα, ο αγγλικός σύλλογος βολευόταν και με την ισοπαλία, καθώς στο πρώτο παιχνίδι, είχε κερδίσει με το εμφαντικό 5-0. Όμως, οι «μπέμπηδες» λογάριαζαν χωρίς τον Ανχελίνιο.

Ο Ισπανός μπακ πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, κάνοντας άνω-κάτω την άμυνα των «κόκκινων διαβόλων» και έχοντας συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του (ένα τέρμα, δύο ασίστ). Η νίκη με 3-2 υπέρ των «ταύρων» και ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έφερε χαμόγελα στο στρατόπεδο της Σίτι και (δικαίως) δεύτερες σκέψεις για τον Ισπανό αμυντικό.

Σίγουρα, το ερχόμενο καλοκαίρι, το όνομα του νεαρού άσου θα απασχολήσει αρκετά. Η εξέλιξή του είναι ραγδαία στα χέρια του Νάγκελσμαν και θεωρείται αναμφίβολα, η επιτομή του σύγχρονου μπακ-χαφ. Κανείς δεν ξέρει αν θα επιστρέψει στη Σίτι. Ο Ανχελίνιο, όμως, έδειξε ότι το «γαλάζιο» αίμα που κυλάει στις φλέβες του, απέκλεισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Champions League…

Πηγή: To10.gr

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик