Η Ντόρτμουντ είναι γνωστό ότι δουλεύει σε βάθος για την ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Αν κοιτάξει κανείς στο σημερινό της ρόστερ πόσο πολύ ταλέντο υπάρχει θα καταλάβει. Έρλινγκ Χάαλαντ, Τζέιντον Σάντσο και Τζιοβάνι Ρέινα αποτελούν την γραμμή κρούσης της Ντόρτμουντ, και είναι ο φόβος και τρόμος για κάθε αντίπαλο. Πάμε στον Τζουντ Μπέλιγχαμ που τον πήρε […]

Η Ντόρτμουντ είναι γνωστό ότι δουλεύει σε βάθος για την ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Αν κοιτάξει κανείς στο σημερινό της ρόστερ πόσο πολύ ταλέντο υπάρχει θα καταλάβει. Έρλινγκ Χάαλαντ, Τζέιντον Σάντσο και Τζιοβάνι Ρέινα αποτελούν την γραμμή κρούσης της Ντόρτμουντ, και είναι ο φόβος και τρόμος για κάθε αντίπαλο. Πάμε στον Τζουντ Μπέλιγχαμ που τον πήρε “έτοιμο” από την Μπέρμιγχαμ, και το νέο μεγάλο όνομα είναι ο Γιουσουφά Μουκοκό που από τα 12 βρίσκεται στους Βεστφαλούς και είναι ήδη στην πρώτη ομάδα. 

Δεν είναι τυχαίο που ο Χάλαντ μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον 16χρονο. Μην ξεχνάμε ότι μόλις πωληθεί ο Έρλινγκ Χάλαντ είναι ο άμεσος αντικαταστάτης του. Η φυσική ροή των πραγμάτων για την Γερμανική ομάδα.

Τα λόγια του Χάλαντ για τον Νουκοκό ήταν:

«Ο Μουκοκό είναι σίγουρα πολύ καλύτερος ποδοσφαιριστής από ό,τι ήμουν εγώ στην ίδια ηλικία. Δεν έχω ξανασυναντήσει ένα τόσο καλό ποδοσφαιριστή στην ηλικία του»

Τα στατιστικά του Μουκοκό τρομάζουν και τον Χάαλαντ! | Sportsking.gr

Ένας 16χρονος από την Αφρική με τις επιδόσεις του δύσκολα πείθει για την ηλικία του και συχνά καταπλακώνεται από το βάρος των προσδοκιών, αλά Φρέντι Αντού. Ο “μπομπέρ” της Ντόρτμουντ Κ19 περνάει με επιτυχία κάθε στρες τεστ και είναι έτοιμος να το δείξει σε κάθε επίπεδο, ακόμα και εξωαγωνιστικό, αφού ήδη είναι εκατομμυριούχος

Ο Γιουσουφά Μουκοκό είναι μόλις 16 ετών, διαλύει όλα τα κοντέρ σκοραρίσματος στα πρωταθλήματα υποδομής του γερμανικού ποδοσφαίρου και από την φετινή χρονιά παίζει για την U19 της Ντόρτμουντ μετά την αναβάθμιση του. Το σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα το ρόστερ της Ντορτμουντ θα ενισχυθεί με ένα ακόμα διαμάντι…

Οι Γερμανοί αποφάσισαν το 16χρονο διαμάντι τους να το βάλουν πλέον στην βιτρίνα της ομάδας. Δηλώθηκε στην Β΄ λίστα του Champions League και ετοιμάζεται να κάνει την μεγάλη του εμφάνιση και στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Ήρθε η εποχή του μπομπέρ Γιουσουφά Μουκοκό!

Ο νεαρός άσος που έχει σπάσει τα κοντέρ στις ακαδημίες της Μπορούσια Ντόρτμουντ τον Νοέμβριο κλείνει τα 16 και μπορεί να γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League.

Bundesliga | "We have a plan for Youssoufa Moukoko" - Borussia Dortmund coach Lucien Favre

Για την ακρίβεια, η γερμανική ομάδα, όπως είχε δικαίωμα να κάνει, δήλωσε τον παίκτη στη β’ λίστα των παικτών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση.

Η λίστα αφορά νέους που βρίσκονται στην ομάδα για τουλάχιστον δύο χρόνια και που μπορούν να δηλωθούν στην UEFA έως και 24 ώρες πριν από κάθε αγώνα.

Ο σύλλογος της Βεστφαλίας πάντως σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει τον Μουκόκο αυτή τη σεζόν στην Bundesliga, όταν φτάσει στην ελάχιστη ηλικία των 16 ετών.

Σε ηλικία 12 ετών ο Γερμανός με καταγωγή από το Καμερούν, ήταν ήδη ποδοσφαιρικό φαινόμενο: συμμετέχοντας σε ηλικία 12 ετών στο πρωτάθλημα Παίδων (U17), σημείωσε 90 γκολ σε 56 παιχνίδια.

Στα 14 χρόνια του έπαιξε με την ομάδα Νέων (U19) και πέτυχε 44 γκολ σε 30 παιχνίδια, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μουκόκο έκανε το ντεμπούτο του στη γερμανική Εθνική ομάδα U20, σε ηλικία 15 ετών.

Bundesliga | Borussia Dortmund's 15-year-old striker Youssoufa Moukoko receives Germany U19s call-up

Η πορεία του Γιουσουφά Μουκοκό!

Ο γεννημένος στο Καμερούν το 2004 έπαιζε ήδη στην Κ17 της γερμανικής ομάδας όταν ήταν 12 ετών και σκόραρε κατά ριπάς κόντρα σε (πολύ) μεγαλύτερους αντιπάλους. Δύο χρόνια αργότερα, ο ρυθμός του δεν μειώθηκε στο ελάχιστο. Τη σεζόν 2017-2018 σημείωσε 37 γκολ σε 25 αγώνες της Bundesliga Κ17 στον όμιλο της Δύσης, το 2018-2019 αύξησε τη συγκομιδή του σε 46 γκολ και φέτος έκανε το μεγάλο βήμα. Ο Μίχαελ Σκίμπε, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας και νυν προπονητής της Ντόρτμουντ Κ19 αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία. Στα 14, ο Μουκοκό άρχισε να αγωνίζεται στη Bundesliga Κ19 και σε 28 αγώνες έχει σκοράρει 38 φορές κι έχει δώσει 10 ασίστ, δηλαδή μετέχει σε κάποιο γκολ της ομάδας του κάθε 64 λεπτά.

Ήδη σε ηλικία 14 ετών, 10 μηνών και 29 ημερών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Youth League. Το ρεκόρ κρατούσε ένας Ολλανδός και ένας… Έλληνας, επίσης από τη φετινή σεζόν! Ο Χρήστος Λιάτσος είχε σκοράρει στην ήττα του Ολυμπιακού με 1-2 από τον Ερυθρό Αστέρα, με συνέπεια να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Γιούρι Ρέζερ του Άγιαξ από την 1η αγωνιστική. Αμφότεροι είχαν σκοράρει σε ηλικία 16 ετών και 30 ημερών.

Ο Μουκοκό ήταν ήδη διεθνής όλο αυτό το διάστημα. Τον Σεπτέμβριο του 2017, σε ηλικία 12 ετών, φόρεσε πρώτη φορά φανέλα με εθνόσημο. Επέλεξε της εθνικής Γερμανίας Κ16 αντί για εκείνο του Καμερούν, παρότι πέρασε στη Γιαουντέ τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής του. Δεν κύλησαν 2 χρόνια από τότε και στα τέλη του φετινού Φεβρουαρίου κλήθηκε στη Γερμανία Κ19 για τις αναμετρήσεις του Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ19 με Ουαλία, Αυστρία και Σερβία, που θα διεξάγονταν στα τέλη Μαρτίου, παρότι ουσιαστικά θα είναι 3 χρόνια μικρότερος από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Αυτές είναι οι δέκα πιο ακριβές πωλήσεις παικτών της Ντόρτμουντ:

1. Ουσμάν Ντεμπελέ: 115 εκατομμύρια ευρώ Μπαρτσελόνα

2. Κρίστιαν Πούλισιτς: 64 εκατομμυρίων ευρώ Τσέλσι

3. Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ:  64 εκατομμύρια ευρώ Άρσεναλ

4. Χένρικ Μκιταριάν:  42 εκατομμύρια ευρώ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

5. Μάριο Γκέτσε: Μπάγερν 37 εκατομμυρια ευρώ

6. Ματς Χούμελς: Μπάγερν 35 εκατομμύρια ευρώ.

7. Ιλκάι Γκουντογκάν: Μάντσεστερ Σίτι  27 εκατομμύρια ευρώ

8. Αντρέι Γιαρμολένκο: Γουέστ Χαμ. 20 εκατομμύρια ευρώ

9. Ματίας Γκίντερ: Γκλάντμπαχ 17 εκατομμυρίων

10. Σίντζι Καγκάβα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 16 εκατομμύρια ευρώ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ντόρτμουντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι