O Ρουγκανί στην Γιουβέντους αποτελεί ένα στοίχημα που δεν εχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα. Μεγάλο ταλέντο, αλλά έπρεπε να γίνει πιο σκληρός στο παιχνίδι του. Το κυριότερο πρόβλημα του όμως είναι ότι τον έφαγε ο έρωτας. Κάτι που και ο ίδιος το έχει παραδεχτεί. Θα καταφέρει να το γυρίσει το ματς από εδώ και πέρα; […]

O Ρουγκανί στην Γιουβέντους αποτελεί ένα στοίχημα που δεν εχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα. Μεγάλο ταλέντο, αλλά έπρεπε να γίνει πιο σκληρός στο παιχνίδι του. Το κυριότερο πρόβλημα του όμως είναι ότι τον έφαγε ο έρωτας. Κάτι που και ο ίδιος το έχει παραδεχτεί. Θα καταφέρει να το γυρίσει το ματς από εδώ και πέρα;

Ο Ρουγκάνι γεννήθηκε στην Λούκκα που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιταλίας. Εχοντας ένα μικρό αδερφό, ο Ντανιέλε ξεχώριζε στην οικογένεια λόγω του ύψους.

Στη γειτονιά του ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδιά. Η πρώτη του ενασχόληση με τον αθλητισμό δεν ήταν το ποδόσφαιρο.

Το κολύμπι ήταν αυτό το οποίο του είχε κερδίσει το ενδιαφέρον. Φυσικά μεγάλο ρόλο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό έπαιξε και ο πατέρας του, καθώς τον παρότρυνε συνεχώς.

Υστερα, αποφάσισε να ασχοληθεί με το τένις. Οσο μεγάλωνε τα ενδιαφέροντα του άλλαζαν διαρκώς. Βέβαια, κάθε φορά που γυρνούσε από την προπόνηση έβλεπε τους γονείς του πίσω από μία οθόνη να παρακολουθούν αγώνες της Γιουβέντους στο ποδόσφαιρο.

Italian Soccer Player Daniele Rugani Tests Positive for Coronavirus | PEOPLE.com

Όταν λοιπόν ρώτησε τον πατέρα του για να του πει περισσότερα για την ιστορία της «Γηραιάς Κυρίας», πείστηκε πως κάποια μέρα θα έπρεπε να παίξε για την Γιούβε. Ετσι, πήρε μια μπάλα και άρχισε να την κλωτσάει στο δωμάτιο του.

Τελικά το ποδόσφαιρο ήταν αυτό που τον κέρδισε κατά κράτος. Ετσι την επόμενη μέρα πήγε μαζί με τον πατέρα του στις Ακαδημίες της τοπικής ομάδας, Ατλέτικο Λούκα.

Όταν έφτασε 6 ετών, το χαμογελαστό παιδί Ρουγκάνι αποχαιρέτησε την πρώτη του ομάδα και ήταν έτοιμος για μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή του.

Το 2000 άνθρωποι της Εμπολι πλησίασαν τον Ιταλό στόπερ για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ετσι κι έγινε. Για μία δεκαετία ωρίμασε ποδοσφαιρικά, αναδεικνύοντας το ταλέντο και το πάθος που διέθετε.

Με το πέρασμα των χρόνων, προσέλκυσε βλέμματα μεγαλύτερων ομάδων. Όπως αυτό της Γιουβέντους το 2012. Οι «μπιανκονέρι» απέκτησαν με τη μορφή δανεισμού τον Ρουγκάνι.

Η πορεία του στην Γιουβέντους Πριμαβέρα εκτοξευόταν μέρα με τη μέρα. Μάλιστα την πρώτη του χρονιά στην ομάδα συνέβαλε για την κατάκτηση του Κυπέλλου της κατηγορίας.

Τη σεζόν 2013-14 η Γιούβε τον έστειλε πίσω στην Εμπολι, προκειμένου να πάρει παιχνίδια με την πρώτη ομάδα στην Serie B.

Αυτό πείσμωσε τον Ντανιέλε Ρουγκάνι ο οποίος μέσω σκληρής δουλειάς κατάφερε να κερδίσει το χειροκρότημα όλων, οδηγώντας την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια της Serie A.

To 2015 η διοίκηση της «Γηραιάς Κυρίας» τον απέκτησε ξανά με κανονική μεταγραφή. Μάλιστα αποτέλεσε παίκτης κλειδί για τον σύλλογο, ειδικά το 2017, όταν ο Μπονούτσι είχε αποχωρήσει για τη Μίλαν.

Η ομάδα που τον είχε στα τμήματα υποδομής της κάποτε και τον περίμενε. Η ομάδα στην οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί στον καλύτερο νέο αμυντικό της Ιταλίας. Η ομάδα στην οποία είχε γράψει τη δική του ιστορία ο μοναδικός Γκαετάνο Σιρέα.

Το τελευταίο το αναφέρουμε επειδή υπήρξε μέχρι και… παραλληλισμός των δύο. Ο λόγος; Το γεγονός ότι ο Ρουγκάνι στην Εμπολι δεν είχε πάρει ούτε καν κίτρινη κάρτα. Τότε, θεωρήθηκε απόδειξη του εκπληκτικού ταλέντου του.

Για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που τον περίμενε στη Γιούβε, όμως, ήταν απόδεξη του φόβου του. Αυτό που εννοούσε ο προπονητής, ήταν ότι ο Ντανιέλε έπρεπε να γίνει πο σκληρός στο παιχνίδι του.

Βασικά, έπρεπε να γίνει πιο σκληρός στον χαρακτήρα του. Γρήγορα, όμως, φάνηκε ότι αυτό δεν θα συμβεί. Ο Ρουγκάνι, όσο… ξεπερασμένο κι αν ακούγεται στην εποχή μας, είναι περίπτωση ποδοσφαιριστή που τον έφαγε ο έρωτας. Και αυτό είναι κάτι που το «φωνάζει» ο ίδιος.

Στα χρόνια του στη Γιουβέντους πόσταρε συνεχώς φωτογραφίες με το έτερον ήμισυ, εξέφραζε μονίμως τον έρωτά του. Ο Αλέγκρι περίμενε από τον Ρουγκάνι να γίνει πιο σκληρός και αυτός καθημερινά έλιωνε και περισσότερο για την Μικέλα Πέρσικο.

Αντί για πρωταγωνιστικής, έβαλε αυτογκόλ

Εχοντας Κιελίνι-Μπαρτσάλι-Μπονούτσι μπροστά του, ο Ντανιέλε μόνο να μάθει θα μπορούσε. Τελικά δεν έμαθε τίποτα. Στο παιχνίδι του δεν έβγαλε ποτέ τσαμπουκά. Στον έρωτα δεν κατάφερε ποτέ να αντισταθεί, έστω λίγο. Στον παραγκωνισμό του από τους μπιανκονέρι δεν αντέδρασε.

Ο Ρουγκάνι έδειχνε, από ένα σημείο κι έπειτα, να βολεύεται με το ότι είναι στο ρόστερ της Γιουβέντους. Δεν έδειχνε να χαλιέται που δεν ήταν βασικός ή που δεν είχε την εξέλιξη που αναμενόταν. Και τελικά, από… νέος Σιρέα έγινε δανεικός στη Ρεν πριν μήνες, για να δοθεί τώρα δανεικός στην Κάλιαρι.

Στα 26 του χρόνια, ο Ντανιέλε Ρουγκάνι θα έπρεπε να είναι πρωταγωνιστής στην άμυνα της Γιούβε, αλλά τελικά δείχνει να είναι αυτός που έβαλε ένα μεγάλο αυτογκόλ.

Football Rennes - Mercati : Rugani prêté par la Juventus au Stade Rennais ! - Foot 01

Ο γαλλικός σύλλογος, Ρεν πήρε με δανεισμό τον Ιταλό μέχρι το τέλος της σεζόν, καταβάλλοντας 1,5 εκατ. ευρώ για τον μισθό του στους Μπιανκονέρι. Ωστόσο, δεν τέθηκε κάποια οψιόν αγοράς, πράγμα που σημαίνει ότι από το επόμενο καλοκαίρι θα βρίσκεται και πάλι στο δυναμικό του Αντρέα Πίρλο στους Μπιανκονέρι, αν και είναι ορατό το ενδεχόμενο της νέας παραχώρησης.

Με τη φανέλα της Γιούβε έχει καταγράψει 94 συμμετοχές έως τώρα, ως κεντρικός αμυντικός, πετυχαίνοντας 7 γκολ και 1 ασίστ. Μάλιστα έχει αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα της Εθνικής Ιταλίας έχοντας 62 παιχνίδια στα πόδια του.

Θα καταφέρει να το γυρίσει το ματς από εδώ και πέρα;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ