Το θέμα του σωστού πλαγίου άουτ έχει απασχολήσει τελευταία όχι μόνο τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους επιστήμονες του αθλητισμού, παρότι αρκετοί το σνομπάρουν σε σχέση με τα κόρνερ. Πρόσφατα ο Κλοπ προσέλαβε στη Λίβερπουλ προπονητή πλαγίων άουτ, αρκετοί γέλασαν.  Όσοι διαφωνούν για την χρησιμότητα ενός ποδοσφαιριστή που να ξέρει να εκτελεί σωστά […]

Το θέμα του σωστού πλαγίου άουτ έχει απασχολήσει τελευταία όχι μόνο τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους επιστήμονες του αθλητισμού, παρότι αρκετοί το σνομπάρουν σε σχέση με τα κόρνερ. Πρόσφατα ο Κλοπ προσέλαβε στη Λίβερπουλ προπονητή πλαγίων άουτ, αρκετοί γέλασαν. 

Όσοι διαφωνούν για την χρησιμότητα ενός ποδοσφαιριστή που να ξέρει να εκτελεί σωστά το πλάγιο άουτ, ας ρίξουν μια ματιά στον Μοχαμάντι.

Έχουμε ακούσει για ομάδες που προσλαμβάνουν ειδικούς προπονητές πλαγίων άουτ, έχουμε δει ποδοσφαιριστές που εκτελούν τα πλάγια με κωλοτούμπα ή κάποιο άλλο κόλπο, αλλά αυτό που κάνει ο Ιρανός Ναντέρ Μοχαμάντι της Paykan FC δεν έχει προηγούμενο.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής εκτελεί τα πλάγια άουτ με τέτοιο τρόπο, που δεν έχει αντίπαλο στο ποιος μπορεί να είναι ο κορυφαίος εκτελεστής παγκοσμίως. Πώς αλλιώς από τη στιγμή που έχει την ικανότητα να μεταφέρει την μπάλα στη μικρή περιοχή από ένα πλάγιο άουτ πίσω από το κέντρο, όπως έκανε στον πρόσφατο αγώνα της ομάδας του κόντρα στην Περσέπολις.

Μαζί με τον… άρτο ο Μοχαμάντι, όμως, προσφέρει και θεάματα, αφού ο τρόπος που εκτελεί το πλάγιο είναι κι αυτός πρωτοφανής: παίρνει φόρα και ακουμπώντας την μπάλα στο έδαφος κάνει μια κωλοτούμπα πριν την αφήσει να φύγει (κάτι το οποίο προφανώς του δίνει τη φόρα να στείλει την μπάλα τόσο μακριά).

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα