Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. Σήμερα στον αγώνα με την Ίντερ πέρασε στο πάνθεο της ιστορίας αφού έπιασε τις 1.100 συμμετοχές  στην Serie A. Τεράστιος “Gigi” Una LEYENDA de 1⃣1⃣0⃣0⃣ partidos: @gianluigibuffon 😍🦸🏻‍♂️#InterJuve #CoppaItalia #ForzaJuve pic.twitter.com/iph7NxZPKo — JuventusFC (@juventusfces) February 2, 2021 Ιστορικός ήταν ο αποψινός αγώνας για τον 43χρονο πορτιέρε κι αυτό διότι συμπλήρωσε […]

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. Σήμερα στον αγώνα με την Ίντερ πέρασε στο πάνθεο της ιστορίας αφού έπιασε τις 1.100 συμμετοχές  στην Serie A. Τεράστιος “Gigi”

Ιστορικός ήταν ο αποψινός αγώνας για τον 43χρονο πορτιέρε κι αυτό διότι συμπλήρωσε 1,100 συμμετοχές στην serie A στην 24η του επαγγελματική σεζόν. Ο Αντρέα Πίρλο, τον έριξε στην μάχη, θέλοντας να του δώσει τις απαραίτητες ανάσες στον βασικό Σέζνι ‘οπως το κάνει στους αγώνες κυπέλλου.

https://twitter.com/juvecanal2/status/1356713560760549376

Ηταν 19 Νοεμβρίου 1995, όταν ο έμπειρος γκολκίπερ, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Πάρμα, απέναντι στη Μίλαν. Σήμερα έχει αγωνιστεί σε 649 παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Ιταλίας με 296 clean sheet και κόντρα στην Κροτόνε, ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμη ένα ματς στην πλούσια καριέρα του.

Crotone-Juve - Gigi Buffon titolare per la presenza 650 in Serie A

Ο θρυλικός πορτιέρε εκανε ένα θρυλικό ρεκόρ, και είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών σε επίπεδο εμφανίσεων στη Serie A.

Ο Gianluigi “Gigi” Buffon συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών, αν και για πολλούς αυτός είναι ο κορυφαίος όλων. Πρόκειται για τον επόμενο – μετά τον Σίλτον – “Μαθουσάλα” των γκολκίπερ του ποδοσφαίρου, αφού έχει ήδη ξεπεράσει τα 1000 συνολικά παιχνίδια στην καριέρα του (1088), είναι 42 ετών και συνεχίζει να αγωνίζεται στο υψηλότατο επίπεδο (ο ένας εκ των δυο εν ενεργεία της λίστας).

Στα 25 χρόνια της επαγγελματικής του πορείας, έχει φορέσει μόνο τέσσερις φανέλες, αυτές της Πάρμα, της Γιουβέντους, της Παρί Σεν Ζερμέν και της Εθνικής Ιταλίας, με την οποία έχει 176 συμμετοχές και είναι φυσικά ο ρέκορντμαν της “squadra azzurra”. Ο Μπουφόν έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, του λείπουν ένα EURO (έχασε τον τελικό του 2012 από την Ισπανία) και ο μεγάλος του καημός, το Champions League. Έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα Ιταλίας και 1 Γαλλίας, 5 Κύπελλα Ιταλίας (το ένα με την Πάρμα) και 1 Κύπελλο UEFA (με την Πάρμα).

Gaya Jennifer Coppen, Bintang Habibie & Ainun 3 yang Sindir The Connell Twins - HalloIndo

Όμως η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν φυσικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, όπου δέχτηκε μόλις τρία γκολ σε επτά παιχνίδια και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου στο Βερολίνο. Εκείνη τη χρονιά ήρθε δεύτερος στην ψηφοφορία της Χρυσής Μπάλας, χάνοντας μόνο από τον Καναβάρο. Εχει αγωνιστεί σε τέσσερα EURO και είναι ένας από τους μόλις τέσσερις παίκτες στην ιστορία που έχουν παίξει σε πέντε Μουντιάλ (μαζί με Καρμπαχάλ, Μάρκες και Ματέους).

Η IFFHS τον έχει ανακηρύξει ως τον κορυφαίο τερματοφύλακα του 21ου αιώνα. Με ύψος 1.92μ., ο Μπουφόν είναι δυνατός, ευκίνητος και εξαιρετικός στο να αποκρούει μακρινά και κοντινά σουτ. Διαθέτει άψογη αίσθηση του χώρου, είναι αθλητικός, με πολύ καλά ρεφλέξ, ψύχραιμος, έμπειρος και ηγέτης. Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει μέρος της εκρηκτικότητάς του, κάτι που φαίνεται κυρίως στις εξόδους του, όμως παραμένει πρωταγωνιστής και καλός χειριστής της μπάλας με τα πόδια.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι