Τελικά η μεγάλη οικονομική κρίση στην Μπαρτσελόνα θα αποφευχθεί τελικά, αφού οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, δεν δέχτηκαν την νέα μείωση, αλλά έδωσαν ένα δεύτερο τρόπο που τελικά και θα εφαρμοστεί και ένα μεγάλο πρόβλημα δείχνει να λύνεται. Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αρχκά είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε περικοπές της τάξεως του 30%, που θα επηρεάσουν […]

Τελικά η μεγάλη οικονομική κρίση στην Μπαρτσελόνα θα αποφευχθεί τελικά, αφού οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, δεν δέχτηκαν την νέα μείωση, αλλά έδωσαν ένα δεύτερο τρόπο που τελικά και θα εφαρμοστεί και ένα μεγάλο πρόβλημα δείχνει να λύνεται.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αρχκά είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε περικοπές της τάξεως του 30%, που θα επηρεάσουν τόσο τους ποδοσφαιριστές, όσο και τους υπαλλήλου του κλαμπ. Τα οικονομικά του συλλόγου είναι σε άσχημη κατάσταση λόγω της πανδημίας και οι μειώσεις πρέπει να γίνουν άμεσα, ειδάλλως δεν θα υπάρχει ρευστότητα στους «μπλαουγκράνα».

Το μέγεθος της τεράστιας ζημιάς φαίνεται από τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα  από τη Marca , που δείχνει ότι το συνολικό χρέος του κλαμπ έχει εκτοξευθεί από 217 εκατομμύρια ευρώ που ήταν τον Ιούνιο του 2019 στα 488 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο του 2020.

Αρχικά οι παίχτες αντέδρασαν και δεν δέχτηκαν την εκ νέου μείωση αλλά τελικά….

Συμφώνησαν να λάβουν τα χρήματά τους σε περισσότερες δόσεις σε βάθος τετραετίας, ακόμα και αυτοί των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος της σεζόν, όπως για παράδειγμα ο Λιονέλ Μέσι. Με αυτή την τακτική, ο σύλλογος θα «παγώσει» την πληρωμή 191 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έπρεπε να καταβάλλει τους επόμενους μήνες και θα οδηγούσε το κλαμπ να καταγράψει μεγαλύτερες απώλειες.

Συμφωνία, όμως, επήλθε και με τους διοικητικούς υπαλλήλους του συλλόγου (540), με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να παίρνει μια σημαντική οικονομική ανάσα, στην αντιμετώπιση της κρίσης που επήλθε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ