Η 45χρονη Ρωσο-Καναδή Μαρίνα Γκρανοβσκάγια είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.  O Ρόμαν Αμπράμοβιτς,  καμαρώνει για ένα πουλέν που εξελίχθηκε στην κότα με τα χρυσά αυγά. Την πήρε από την πετρελαϊκή εταιρία «Sibneft» στην οποία είχε προσληφθεί και την έχρισε «σκιώδες» αφεντικό στην Τσέλσι. Σε μια κίνηση που έμοιαζε τότε υψηλού ρίσκου. Τελικά […]

Η 45χρονη Ρωσο-Καναδή Μαρίνα Γκρανοβσκάγια είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.  O Ρόμαν Αμπράμοβιτς,  καμαρώνει για ένα πουλέν που εξελίχθηκε στην κότα με τα χρυσά αυγά.

Την πήρε από την πετρελαϊκή εταιρία «Sibneft» στην οποία είχε προσληφθεί και την έχρισε «σκιώδες» αφεντικό στην Τσέλσι. Σε μια κίνηση που έμοιαζε τότε υψηλού ρίσκου.

Τελικά αποδείχτηκε ρίσκο – και μάλιστα τσουχτερό – για τους συλλόγους με τους οποίους χρειάστηκε έκτοτε να διαπραγματευτεί η Γκρανοβσκάγια.

Πριν από αυτήν ο Αμπράμοβιτς δεν φημιζόταν για το κοφτερό μάτι του στη μεταγραφική αγορά. Και στο ισοζύγιο εσόδων – εξόδων η ζυγαριά έγερνε επί σειρά ετών μονόμπαντα.

Αλλά με αφετηρία το «μοσχοπούλημα» του Νταβίντ Λουίζ, η Γκρανοβσκάγια έδειξε στον Ρώσο ολιγάρχη πώς γίνεται η δουλειά. Αποφέροντας διαδοχικά τζακ-ποτ στο ταμείο της Τσέλσι.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Νεμάνια Μάτιτς πουλήθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 45 εκατ. ευρώ. Εξι μήνες αργότερα οι «μπλε» παραχώρησαν τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Όσκαρ στην κινεζική Σανγκάη SIPG με αντίτιμο 60 εκατ. ευρώ!

Τον Ιανουάριο του 2018 η Σιδηρά Κυρία του αγγλικού ποδοσφαίρου έπεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης να δώσει 66 εκατ. ευρώ. Για να πάρει πίσω τον 29χρονο τότε Ντιέγο Κόστα, που στα 25 του είχε κάνει το αντίθετο δρομολόγιο με 38 εκατ. ευρώ!

Έκτοτε ο Βραζιλιάνος είναι άφαντος. Η Τσέλσι είπε να βάλει ένα… χεράκι για να καλύψει Ντιέγο Σιμεόνε το κενό στην επίθεση του. Ο Άλβαρο Μοράτα είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά την καριέρα του στην Τσέλσι. Αλλά προϊόντος του χρόνου η φόρμα και η αυτοπεποίθηση του έπεσαν στο πάτωμα.

Η Γκρανοβσκάγια έστειλε στον Ισπανό φορ δανεικό στη Μαδρίτη αντί 7 εκατ. ευρώ. Εξι μήνες αργότερα πήρε άλλα 56 εκατ. για να γίνει ο δανεισμός μεταγραφή.

Με αυτούς τους δύο στο ρόστερ, η Ατλέτικο έχει φέτος τη χειρότερη επίθεση του top-8 στη Λα Λίγκα.

Και όμως, όλα αυτά θεωρούνται από τους οπαδούς της Τσέλσι πταίσματα μπροστά στο απόλυτο μεταγραφικό… αριστούργημα του περσινού καλοκαιριού.

Το πρότζεκτ “Αζάρ”

Ο Εντέν Αζάρ ήταν δικαιολογημένα ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες στις εξέδρες του «Στάμφορντ Μπριτζ». Ωστόσο ο οποιοσδήποτε θαυμαστής του θα έβαζε κι ένα κορδελάκι στο λαιμό του για να τον στείλει στη Μαδρίτη. Με το ποσό που τον απέκτησε η Ρεάλ.

Μόλις ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, η Τσέλσι κατάφερε να εισπράξει 100 εκατ. ευρώ. Και έχει λαμβάνειν άλλα 46 εκατ. ευρώ σε μπόνους. Βάσει επίτευξης στόχων του Βέλγου με τη φανέλα της Ρεάλ!

«146 εκατ. ευρώ για παίκτη που λήγει το συμβόλαιο του σε ένα χρόνο. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο ποτέ», έγραψε ένας οπαδός των «μπλε» τότε στο Twitter. Αποθεώνοντας τις διαπραγματευτικές ικανότητες της Γκρανοβσκάγια. Και τη μαεστρία της να βγάζει από τη μύγα ξύγκι.

Καμία σημαντική απόφαση στην Τσέλσι δεν λαμβάνεται πια αν δεν έχει την έγκριση της Ρωσο-καναδής μάνατζερ. Που έχει μετατρέψει σε επιστήμη τις business στο ποδόσφαιρο. Ισοπεδώνοντας ένα από τα πιο ισχυρά taboo που συνοδεύουν την ποδοσφαιρική αντίληψη ενός αρσενικού.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ