Ούτε τέσσερις μήνες από την δημιουργία του, δεν κράτησε ο τηλεοπτικός πάροχος του πρωταθλήματος Γαλλίας και οι ομάδες τρέχουν, αφού θα χάσουν σίγουρα έσοδα 2.84 δισεκατομμυρίων ευρώ, και μετά θα ακολουθήσουν και τα κανόνια των ομάδων. Σε τέτοια εποχή να χάνεις τα μεγαλύτερα έσοδα σου, σημαίνει αυτοκτονία. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η εξέλιξη του γαλλικού πρωταθλήματος […]

Ούτε τέσσερις μήνες από την δημιουργία του, δεν κράτησε ο τηλεοπτικός πάροχος του πρωταθλήματος Γαλλίας και οι ομάδες τρέχουν, αφού θα χάσουν σίγουρα έσοδα 2.84 δισεκατομμυρίων ευρώ, και μετά θα ακολουθήσουν και τα κανόνια των ομάδων. Σε τέτοια εποχή να χάνεις τα μεγαλύτερα έσοδα σου, σημαίνει αυτοκτονία.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η εξέλιξη του γαλλικού πρωταθλήματος τις τελευταίες ώρες καθώς το κανάλι που είχε αναλάβει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ligue 1 οδεύει προς οριστικό «λουκέτο», τέσσερις μόλις μήνες μετά τη δημιουργία του!

Μια απόφαση που ενδέχεται να επιφέρει απίθανα οικονομικά προβλήματα στις ομάδες του πρωταθλήματος οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα «σχοινιά», καθώς εάν δεν βρεθεί λύση, θα χάσουν προϋπολογισμένα έσοδα ύψους 2,84 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του Σεπτέμβρη, όταν ο τηλεοπτικός σταθμός Mediapro που είχε τα δικαιώματα της περασμένης σεζόν, αρνήθηκε να πληρώσει την ρήτρα της διακοπής του συμβολαίου με την Ligue 1, με τις ομάδες να χάνουν αρχικά 173 εκατομμύρια ευρώ, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα έγινε γνωστό πως δεν θα πλήρωνε ούτε τα 153 εκατομμύρια που είχαν συμφωνηθεί να δοθούν τον Δεκέμβρη.

Ligue 1 : la chaîne Téléfoot baisse le prix de l'abonnement pour novembre

Εν τέλει βρέθηκε η χρυσή τομή μέσω των δικαστηρίων, με την Mediapro να δίνει στη Ligue 1 το 1/4 του ποσού που είχε συμφωνηθεί…

Τα πράγματα ωστόσο είναι ακόμη χειρότερα αυτή τη στιγμή για τις ομάδες της Ligue 1. Το νεοσύστατο κανάλι Telefoot Chaine (ανήκει στον οργανισμό της Mediapro), που ανέλαβε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος έως το 2024, αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» τέσσερις μόλις μήνες μετά τη δημιουργία του, καθώς κήρυξε πτώχευση!

Όπως αναφέρει η Equipe η διοίκηση του Μέσου έκανε γνωστό στους υπαλλήλους την απόφαση να κλείσει το κανάλι άμεσα, κάτι που θα προκαλέσει μια τεράστια οικονομική «τρύπα» στο γαλλικό ποδόσφαιρο!

Ποιό είναι το αποτέλεσμα; Οι ομάδες της Ligue 1 να χάσουν προϋπολογισμένα έσοδα ύψους 2,84 δισεκατομμυρίων ευρώ! Μία ζημία που μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες αλλαγές, καθώς εάν δεν βρεθεί σύντομα νέος σταθμός, τότε πολλές ομάδες θα αναγκαστούν να πουλήσουν τα «αστέρια» τους για «ψίχουλα»…

Σύμφωνα με την Equipe, το Canal+ έχει κάνει μια πρόταση αυτή τη στιγμή, ωστόσο καλύπτει μόλις το μισό από το ποσό που είχε συμφωνηθεί με το Telefoot Chaine. Μένει να φανεί ποια θα είναι η οριστική απόφαση της λίγκας που βρίσκεται σε δεινή θέση…

https://twitter.com/footyaggregate/status/1337375862002421763

Πηγή: To10.gr

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ