Μια… γνωστή “άγνωστη” είναι η Λουντογκόρετς, που θέλει προσοχή από τον Ολυμπιακό και στον Πειραιά και εκτός. Βλέπετε, μπορεί το όνομά της να μην τρομάζει, φυσικά, αλλά η βουλγαρική ομάδα δεν είναι και κάποια αμελητέα ποσότητα. Στον τρίτο γύρο έρχεται μετά από ένα άνετο 3-1 επί της σλοβένικης Μούρα. (0-0 το πρώτο ματς). Και, γενικά, […]

Μια… γνωστή “άγνωστη” είναι η Λουντογκόρετς, που θέλει προσοχή από τον Ολυμπιακό και στον Πειραιά και εκτός. Βλέπετε, μπορεί το όνομά της να μην τρομάζει, φυσικά, αλλά η βουλγαρική ομάδα δεν είναι και κάποια αμελητέα ποσότητα. Στον τρίτο γύρο έρχεται μετά από ένα άνετο 3-1 επί της σλοβένικης Μούρα. (0-0 το πρώτο ματς). Και, γενικά, έχει ξεκινήσει τη σεζόν με φόρα.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο, πέταξε έξω τη Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ. 1-0 εντός, 1-0 εκτός -το ματς έγινε στη Σερβία, για λόγους ασφαλείας από τις αναταραχές στη Λευκορωσία. Και στην πατρίδα της έκανε πρεμιέρα κατακτώντας το Σούπερ Καπ μ’ ένα “ηχηρό” 4-0 επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας! Με νίκη ξεκίνησε και στο φετινό πρωτάθλημα: 1-3 τη Λοκομοτίβ στο Πλόντβιβ.

Καθόλου άγνωστη στην Ευρώπη

Η Λουντογκόρετς είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Βουλγαρίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μετράει πέντε συνεχείς παρουσίες σε φάση ομίλων -είτε Champions είτε Europa League. Μετά τη Λέφσκι Σόφιας, ήταν η πρώτη ομάδα που συμμετείχε σε ομίλους του Champions League (σεζόν 2014-15). Ήταν επίσης και η πρώτη που συγκέντρωσε βαθμούς -με νίκη.

Τη σεζόν 2014-15  ήταν στο ίδιο γκρουπ με Λίβερπουλ, Βασιλεία και Ρεάλ Μαδρίτης και αποκλείστηκε ως ουραγός. Από τη σεζόν 2016-17, δεν έχει ξαναφτάσει σε φάση Ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην τελευταία παρουσία της εκεί τερμάτισε τρίτη, πίσω από Άρσεναλ, Παρί και πάνω από τη Βασιλεία. Πέρυσι έφτασε σε όμιλο του Europa League μαζί με Λίντσερ, Τότεναμ και Αντβέρπ.

Δέκατο πρωτάθλημα το εφετινό για τη Λουγκοντόρετς

Το πρωτάθλημα το κατέκτησε με 9 βαθμούς περισσότερους από τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ στα playoffs, στα οποία και πάλι μπήκε πρώτη από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η εφετινή ήταν η δέκατη φορά που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Συνολικά, μετρά 5 νταμπλ και 2 τρεμπλ. Από τον Γενάρη στον πάγκο της καθεται ο 44χρονος Λιθουανός Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο Νταμπράουσκας έχει περάσει από την κροατική Γκόριτσα, τη Ρίγα (Λετονία) και τις Λιθουανικές Ζάλγκιρις και Εκράνας. Υπήρξε, επίσης προπονητής της Κ-19 και Κ17 Εθνικής Λιθουανίας.

Πνεύμα συνεργασίας στο χορτάρι και μεταγραφές

Στη Λουντογκόρετς έχει ξεχωρίσει κυρίως επειδή έχει εμπνεύσει στην ομάδα εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας των παικτών του μέσα στο γήπεδο. Η βουλγαρική ομάδα αμύνεται και επιτίθεται συνολικά και δύσκολα “εκνευρίζεται” ή πελαγώνει στον αγωνιστικό χώρο. Υπό τον Νταμπράουσκας παρουσιάζει ως πειθαρχημένο και αθλητικό σύνολο, με ψυχραιμία και καλή τακτική ανάπτυξη.

Στις μεταγραφές έδειξε επίσης κινητικότητα. Μεταξύ άλλων, απέκτησε τον Κύπριο διεθνή σέντερ φορ Πιέρο Σωτηρίου -έχει αγωνιστεί σε ΑΠΟΕΛ, Κοπεγχάγη και Αστάνα. Η μεταγραφή του από την ομάδα του Καζακστάν κόστισε 800.000 ευρώ.

Στο δυναμικό  της ανήκει από την 1η Ιουλίου και ο 24χρονος Βούλγαρος διεθνής επιθετικός Κίριλ Ντεσπόντοβ από την Κάλιαρι. Η Λουντογκόρετς έδωσε 2.000.000 ευρώ για να τον πάρει από την ιταλική ομάδα. Ο Ντεσπόντοβ παίζει κυρίως δεξιά. Έχει όμως και εξαιρετικό αριστερό πόδι, σκοράρει, μοιράζει ασίστ και είναι πολύ επικίνδυνος στις εκτελέσεις φάουλ.

Γενικά, είναι μια ομάδα που σίγουρα “έχει” ο Ολυμπιακός. Δεν είναι όμως και μια ομάδα που επιτρέπεται να θεωρηθεί εύκολη. Έχει μέταλλο, καλή νοοτροπία στο γήπεδο, ομαδικότητα και επικίνδυνες μονάδες. Οι πρωταθλητές πρέπει να δείξουν προσοχή και αυτοσυγκέντρωση απέναντί της.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Покер На Реальные деньги С Выводом Онлайн Скачать И Играт
Uncategorized

Покер На Реальные деньги С Выводом Онлайн Скачать И Играт

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!