Η Σίτι “σπάει” τα κοντέρ -αλλά… για το σωστό παίκτη; Η απορία πλανιέται πάνω από το “νησί” τις τελευταίες ώρες. Η αιτία είναι η φήμη που κυκλοφορεί έντονα ότι η πρωταθλήτρια σκοπεύει άμεσα να δαπανήσει περίπου 120.000.000 ευρώ για Άγγλο διεθνή. Θα πρόκειται για ρεκόρ. Αλλά θα πρόκειται για το… σωστό παίκτη; Το όνομα που […]

Η Σίτι “σπάει” τα κοντέρ -αλλά… για το σωστό παίκτη; Η απορία πλανιέται πάνω από το “νησί” τις τελευταίες ώρες. Η αιτία είναι η φήμη που κυκλοφορεί έντονα ότι η πρωταθλήτρια σκοπεύει άμεσα να δαπανήσει περίπου 120.000.000 ευρώ για Άγγλο διεθνή. Θα πρόκειται για ρεκόρ. Αλλά θα πρόκειται για το… σωστό παίκτη; Το όνομα που κάνει το γύρο των αγγλικών μέσων τις τελευταίες ώρες είναι αυτό του Τζακ Γκρίλις, της Άστον Βίλλα. Και το δίλημμα αφορά, φυσικά, τον Χάρι Κέιν.

Οι φίλοι της Σίτι, αναρωτιούνται: ταλεντάρα χωρίς αμφιβολία ο Γκρίλις. Και στα 26 του. Αλλά εδώ έχεις να αντικαταστήσεις έναν κοτζάμ Αγουέρο Πέρυσι έχασε πάρα πολλά ματς, είναι η αλήθεια. Αλλά μιλάμε για ένα “πολυβόλο” που σου έχει δώσει ένα γκολ ανά 1,5 ματς (!) εδώ και 10 χρόνια: 260  σε 390 εμφανίσεις. Αξίζει να δώσεις “τα ρέστα” σου για έναν σπουδαίο τεχνίτη ακραίο μεσοεπιθετικό-επιτελικό που όμως, το γκολ δεν είναι το φόρτε του;

Και μάλιστα, όταν ο Χάρι Κέιν, με τη στάση του, δείχνει ότι σου έρχεται στο Μάνστστσερ και… γονατιστός ακόμα, σαν προσκυνητής στην Τήνο με τάμα στη Μεγαλόχαρη;

Ένα γκολ ανά ενάμιση ματς μετράει και ο Κέιν!

Διότι αν μιλάμε για “φονικά όπλα” τύπου Κουν Αγουέρο, ο dirty Harry δεν πάει και πίσω: στην Τότεναμ έχει επίσης 1 γκολ ανά περίπου 1,5 ματς (1,52 για την ακρίβεια): 221 σε 336 εμφανίσεις. Με την Τότεναμ κιόλας, λέμε. Όχι με τα χαφ και στους συμπαίκτες μπροστά που είχε όλα αυτά τα χρόνια ο Αργεντινός στη Σίτι.

Πέρυσι, ο Κέιν ήταν ασταμάτητος: πέτυχε 33 γκολ και μοίρασε 18 (!) ασίστ. Ο Γκρίλις σκόραρε 7 φορές κι έδωσε 12 ασίστ, αλλά σε 27 συμμετοχές του. Αλλά και φουλ σεζόν να είχε, σύγκριση με τον 7ο σκόρερ στη ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, δεν υπάρχει. Γι’ αυτό άλλωστε και ο ίδιος ο Χάρι Κέιν κάνει, από πλευράς του, ό,τι μπορεί. Διότι, στα 28 του, δε μπορεί να γίνει ο (σούπερ κιόλας) στράϊκερ που έβλεπε τους τίτλους να περνούν -και να φεύγουν, όπως τα τρένα απ’ το σταθμό.

Είναι στην πιο καλή ηλικία για να βγάλει μάτια τουλάχιστον για μια τετραετία ακόμη. Την αγαπάει την Τότεναμ, αλλά διψάει και για διακρίσεις. Εφόσον λοιπόν θέλει και η νύφη και ο γαμπρός, πώς ξαφνικά, η Σίτι θα βγει εκτός διεκδίκησής του; Με 120.000.000 ευρώ για έναν παίκτη με μέλλον, που όμως, τα 25 + γκολ δε μπορεί να της τα εξασφαλίσει;

Εδώ, το πράγμα περιπλέκεται λίγο. Και το μπέρδεμα έχει ονοματεπώνυμο. Πεπ Γκουαρδιόλα!

Στο μυαλό του Πεπ δε μπορεί να μπει κανείς…

Ο Καταλανός δεν είναι τρελός. Φυσικά θα ήθελε και τον Κέιν και τον Γκρίλις στην ομάδα. Και με τους δύο μαζί –συν το σημερινό ρόστερ του– η Σίτι θα ήταν, πρακτικώς, ασυναγώνιστη. Όμως και τα λεφτά των Αράβων δεν είναι ατελείωτα. Το μπάτζετ του, μετά τα 68.000.000 για τον Ρούμπεν Ντίαζ στη Μπενφίκα είναι περί τα 150.000.000 ευρώ, ακόμη. Αν ο Ντάνιελ Λίβι επιμείνει ότι δε δίνει τον Κέιν για κάτω από 170-180.000.000 ευρώ (!), η απόκτησή του δυσκολεύει πολύ.

Λέγεται ότι η Σίτι βελτίωσε την αρχική προσφορά της των 120.000.000 ευρώ, σε 150.000.000, αλλά ο πρόεδρος της Τότεναμ τα θεώρησε λίγα. Και, είπαμε: 270.000.000 (συνολικά, δηλαδή, πάνω από 350, εφέτος), δεν παίζει να δοθούν. Κι εδώ έρχεται στην εξίσωση η ιδιοφυία του Πεπ -την έχει αποδείξει, άλλωστε, απ’ όπου κι αν πέρασε.

Ο Καταλανός έχει ένα μοναδικό ταλέντο: να παίρνει το απολύτως καλύτερο από κάθε παίκτη του, σε όποιο ρόλο κι αν του αναθέσει! Για μας τους “απ’ εξω”, λοιπόν, μπορεί να είναι ξεκάθαρο το θέμα: “Ποιος Γκρίλις, μωρέ, με τέτοιες χαφάρες που ήδη υπάρχουν; Χάρι Κέιν και τα μυαλά στα κάγκελα”. Ο Πεπ, όμως, κάθε άλλο παρά στα κάγκελα έχει το μυαλό του. Το έχει πάντοτε στον πίνακα της τακτικής στα αποδυτήρια. Και στο μυαλό του δε μπορεί να μπει κανείς. Σκέφτεται μ’ έναν μοναδικό τρόπο.

Μπορεί να μας βγάλει τα μάτια και μόνο με τον Γκρίλις

Με άλλα λόγια,  εάν τα πράγματα φτάσουν στο αμήν, κάλλιστα θα πάρει τον Γκρίλις και μπορεί να μας βγάλει όλους χαζούς στο χορτάρι με όσα θα δούμε από τον 26χρονο.

Άλλωστε, μην τρελαθούμε κιόλας. Παρότι πέρυσι ο Αγουέρο έπαιξε 20 ματς μόνο και Στέρλινγκ, Ζεσούς, Τόρες και Σίλβα κινήθηκαν σε μάλλον ρηχά νερά και πάλι “έβγαλε” 83 γκολ από την επιθετική λειτουργία της ομάδας του στην Premier! Το +51 (!), αφού δέχθηκε 32 πίσω, ήταν σχεδόν διπλάσιο από της 2ης Γιουνάϊτεντ (+29). Και εφέτος υπολογίζει ότι θα δεχθεί ακόμη λιγότερα, λόγω Ντίαζ!

Ένα μάθαμε από τον Γκουαρντιόλα όλα αυτά τα χρόνια του ως προπονητή. Για εκείνον υπάρχει μόνο “ομάδα”. Αμυντική λειτουργία ομάδας, επιθετική λειτουργία ομάδας. Οι παίκτες υπάρχουν για να εξυπηρετούν το τακτικό σχέδιο. Αν πάρει τον Γκρίλις, τελικά, το τι μπορεί να βγάλει από εκείνον στο γήπεδο, το ξέρει μόνον εκείνος και ο παίκτης. Εμείς θα το δούμε με τα ματάκια μας. Και το να μας τα βγάλει με όσα θα δούμε, καθόλου δεν αποκλείεται…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα