Η Τσέλσι που ήταν στα όρια νευρική κρίσης έδιωξε τον Φρανκ Λάμπαρντ. Και σειρά στο τιμόνι της ομάδας πήρε ο Τόμας Τούχελ και όσο για τον Φρανκ, θα πάρει την αποζημίωση του και έχει ο θεός για μετά. Ο Λάμπαρντ έφυγε με απολογισμό σε 84 αγώνες, 44 νίκες, 17 ισοπαλίες, 23 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και […]

Η Τσέλσι που ήταν στα όρια νευρική κρίσης έδιωξε τον Φρανκ Λάμπαρντ. Και σειρά στο τιμόνι της ομάδας πήρε ο Τόμας Τούχελ και όσο για τον Φρανκ, θα πάρει την αποζημίωση του και έχει ο θεός για μετά.

Ο Λάμπαρντ έφυγε με απολογισμό σε 84 αγώνες, 44 νίκες, 17 ισοπαλίες, 23 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και ποσοστό νικών στο 52,38%.

Αλλά ο Αμπράμοβιτς που με ευκολία δίνει πόδι στους προπονητές που ό ίδιος φέρνει, πόσα να έχει πληρώσει σε αποζημιώσεις μέχρι τώρα;

Όταν ο δισεκατομμυριούχος Roman Abramovich αγόραζε την Chelsea τον μακρινό Ιούνιο του 2003, είμαι σίγουρος ότι είχε υπολογίσει ήδη ότι τα λεφτά που θα έδινε για μια από τις μεσαίας δυναμικότητας ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου θα ήταν πολλά. Τουλάχιστον από τη στιγμή που ο πρώτος και βασικός στόχος του ήταν να φτάσει στην κορυφή. Όντως μέσα στη δεκαετία που ακολούθησε ο Ρώσος μεγιστάνας τίναξε την μπάνκα στον αέρα ξοδεύοντας από την τσέπη του εκατοντάδες εκατομμύρια.

αμπραμοβιτς

Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας που από το 2003 μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 16 τίτλους μεταξύ των οποίων το Champions League (2012) και πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας (2005, 2006, 2010, 2015, 2017). Εκτός όμως των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για την επίτευξη στόχων, υπάρχουν πάρα πολλά που ξοδεύτηκαν ως αποτέλεσμα των αποτυχιών.

Ο Abramovich από τότε που αγόρασε την Chelsea είδε 12 προπονητές να έρχονται και να φεύγουν (συμπεριλαμβανομένου και δύο φορές του Jose Mourinho). Ο μόνος που έφυγε επειδή εκείνος το ήθελε ήταν ο Maurizio Sarri ο οποίος, αφού παρέδωσε ευγενικά ένα Europa League στην τροπαιοθήκη της ομάδας, είπε να δοκιμάσει την τύχη του στο Τορίνο και τη Juventus. Όλοι οι υπόλοιποι απολύθηκαν, κάτι που δεν κόστισε μόνο τη θλίψη του αποχωρισμού αλλά και πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Υπολογίζεται ότι η Chelsea έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια περίπου 124,5 εκατομμύρια ευρώ στην αποζημίωση απολυμένων προπονητών και προπονητικών τιμ. Τα περισσότερα χρήματα όλων δόθηκαν στον Antonio Conte και στους συνεργάτες του που αποζημιώθηκαν με το αστρονομικό ποσό των 29,95 εκατομμυρίων ευρώ, το 2018. Δεύτερο πιο δαπανηρό διαζύγιο ήταν αυτό με τον Jose Mourinho το 2007 που κόστισε γύρω στα 26 εκατομμύρια ευρώ. Σημαντικά ποσά σπαταλήθηκαν και για τους Di Matteo, Andre Villas-Boas και Luiz Felippe Scolari.

Σήμερα έγινε γνωστό κάτι που ακουγόταν ως φήμη εδώ και εβδομάδες. Ο Frank Lampard πλήρωσε την αγωνιστική κρίση της Chelsea το τελευταίο δίμηνο και απολύθηκε 1,5 χρόνο μετά την πρόσληψή του. Δεν ξέρουμε ακόμα ποιο θα είναι ακριβώς το κόστος της αποζημίωσης που έχει λαμβάνειν αλλά είναι φανερό ότι ο Abramovich δε θα νοιαστεί ιδιαίτερα γι’αυτό.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν