Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι αήττητη στα 23 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα της La Liga, και είναι το μεγαλύτερο αήττητο σερί της ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κάτι αλλάζει στην στην Ατλέτικο. Το νέο έργο Σιμεόνε. Ο Τσόλο αλλάζει; H Ατλέτικο Μαδρίτης για πολλά χρόνια είναι έργο Σιμεόνε. Η μπετόν αρμέ σχέση μεταξύ […]

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι αήττητη στα 23 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα της La Liga, και είναι το μεγαλύτερο αήττητο σερί της ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κάτι αλλάζει στην στην Ατλέτικο. Το νέο έργο Σιμεόνε. Ο Τσόλο αλλάζει;

H Ατλέτικο Μαδρίτης για πολλά χρόνια είναι έργο Σιμεόνε. Η μπετόν αρμέ σχέση μεταξύ Τσόλο Σιμεόνε και Ατλέτικο, το πενταετές πέρασμα του Αργεντίνου ως παίκτη και τα εννιά χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο των “ροχιμπλάνκος” δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι η ομάδα της Μαδρίτης είναι έργο και προϊόν δικό του. Αλλά την φετινή χρονιά διακρίνουμε και μια στροφή στην επίθεση.

Όντας ο μακροβιότερος τεχνικός  σε συνεχόμενη παρουσία στον πάγκο (τον ξεπερνάει μόνο ο Λουίς Αραγονές, με σχεδόν 14 χρόνια παρουσίας, αλλά σε επτά διαφορετικές περιόδους). Η σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Σιμεόνε και τους “κολτσονέρος”, είναι τέτοια που πλέον μπορούμε να μιλάμε για ταύτιση προπονητή και συλλόγου. Η Ατλέτικο ξαναμπήκε στον ισπανικό χάρτη, με την έννοια ότι πλέον έχει μόνιμη θέση στην πρώτη τριάδα της Λίγκας και είναι η μόνη που την τελευταία δεκαπενταετία μπόρεσε να σπάσει το δίπολο Μπάρτσα και Ρεάλ, φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου. 

Έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι είναι συντηρητικός, αμυντικογενής, λάτρης του 1-0. Ότι ζει και πεθαίνει με την άμυνα και για την άμυνα. Ότι δεν ξέρει να παίξει κάτι άλλο, πέραν αυτού που μας δείχνει τόσα χρόνια με την Ατλέτικο. Ότι καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου, ακριβώς επειδή ο ίδιος και η ομάδα του δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν διαφορετικά.

Αλλά την φετινή χρονιά είδαμε μια στροφή στην επίθεση με την έλευση του Σουάρες και την αγωνιστική άνοδο του Φέλιξ που αρχίζει να βγάζει στο γήπεδο, αυτό για το οποίο η ομάδα του Σιμεόνε πέρσι έδωσε ένα σκασμό λεφτά. Δεν είναι τυχαίο ότι εχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση πάνω από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα με μόλις ένα γκολ διαφορά από την Σοσιεδάδ αλλά και αγώνα λιγότερο.

Το είδαμε και στον αγώνα με Καντίθ, και το εντυπωσιακό 4-0.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στο Wanda Metropolitano με αντίπαλο την Κάντιθ, Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε φρόντισε να απλοποιήσει την κατάσταση από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ των Ζοάο Φέλιξ και Γιορέντε, ενώ στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου οι Λουίς Σουάρες και πάλι ο Φέλιξ, στις καθυστερήσεις, διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 που έστειλε τους «ροχιμπλάνκος» στην κορυφή, ισόβαθμους της Σοσιεδάδ και με παιχνίδι λιγότερο.

Ο Ζοά Φέλιξ συνεχίζει να σκοράρει συνεχώς, και ο Σουάρες έδωσε στην Ατλέτικο το επιθετικό βάρος που έλλειπε τα προηγούμενα χρόνια, με τον Ουρουγουανό να βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ με 5 γκολ σε έξι αγώνες.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ατλέτικο Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ