16 Νοεμβρίου 2003: Αυτή η ημερομηνία μπορεί να μην σημαίνει τίποτα για εσάς, ωστόσο σηματοδότησε το ντεμπούτο ενός από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα αλλά και του ποδοσφαιρικού μας πλανήτη. Η εποχή του Λιονέλ Μέσι ξεκινά! “Η 16η Νοεμβρίου 2003 είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία για μένα, γιατί τότε ήταν που μπόρεσα να […]

16 Νοεμβρίου 2003: Αυτή η ημερομηνία μπορεί να μην σημαίνει τίποτα για εσάς, ωστόσο σηματοδότησε το ντεμπούτο ενός από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα αλλά και του ποδοσφαιρικού μας πλανήτη. Η εποχή του Λιονέλ Μέσι ξεκινά!

“Η 16η Νοεμβρίου 2003 είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία για μένα, γιατί τότε ήταν που μπόρεσα να πραγματοποιήσω το παιδικό μου όνειρο – ήταν μια πολύ ευτυχισμένη μέρα για μένα. Πάλεψα σκληρά για να κάνω αυτή τη στιγμή να συμβεί και ήταν πραγματικά ξεχωριστή. Θυμάμαι ότι προπονούμαστε με την δεύτερη ομάδα  και όταν τελείωσε η προπόνηση, ο προπονητής της ομάδας Josep Colomer μου μίλησε για μερικά πράγματα και μετά μου είπε ότι θα ταξίδευα με την πρώτη ομάδα. Μου είπε ότι πρέπει να πάω και να απολαύσω το παιχνίδι και την εμπειρία, αλλά όταν επιστρέψω πρέπει να επικεντρωθώ στην Μπάρτσα Β ξανά.

El día que cambió la historia del Barça: 15 años del debut de Messi

Ο ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή μπήκε ως αλλαγή σε έναν φιλικό αγώνα με την Πόρτο στις 16 Νοεμβρίου 2003. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του πρώτου αγώνα. Η Μπαρτσελόνα έχει κάνει ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για να τιμήσει την πρώτη εμφάνιση του Λιονέλ, El dia que va debutar el 10 (μεταφράστηκε χαλαρά από τα Καταλανικά ως “10: Στο ντεμπούτο του”).

Ο Μέσι, που είχε πάρει ήδη το παρατσούκλι «ο επόμενος Μαραντόνα», σημείωσε 11 γκολ σε 10 αγώνες εκείνη τη σεζόν με την ομάδα της Μπάρτσα. Στο μεγάλο ντεμπούτο του για την πρώτη ομάδα, ο Αργεντινός μπήκε στο παιχνίδι αντικαθιστώντας τον Φερνάντο Ναβάρο κατά τη διάρκεια ενός φιλικού στην Πορτογαλία εναντίον της FC Porto του Μουρίνιο. Ο 16χρονος Αργεντινός, που είχε εντυπωσιάσει και με την προπόνηση μαζί με την πρώτη ομάδα, εντυπωσίασε με την τεχνική του και την απλότητα του στο γήπεδο. Ενσωματώθηκε πλήρως με την πρώτη ομάδα υπό της οδηγίες  του Ράικαρντ την επόμενη σεζόν.

Το μεγάλο επίσημο ντεμπούτο

Ένα βράδυ στο Μονζουίκ, ο Λιονέλ Μέσι σηκώθηκε από τον πάγκο και μπήκε στον αγώνα στην θεση του  Ντέκο στο ντέρμπι της Καταλονίας και ο κόσμος γνώριζε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. 

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε ζέσταμα και είδε τον Ράικαρντ να του κάνει νόημα να πάει στον πάγκο να αλλάξει. Το ρολόι έδειχνε το 82ο λεπτό, όταν ο σκόρερ Ντέκο θα αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντάς του τη θέση του στο γήπεδο. Ο Αργεντινός, για τον οποίον πολλά είχαν ακουστεί, αλλά όχι αρκετά, σε σχέση με ό,τι ακολούθησε, έμπαινε για να το κατακτήσει και να κυριεύσει!

Lionel Messi Frank Rijkaard : Lionel Messi calls Frank Rijkaard manager career | theScore | Scoopnest

Σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 22 ημερών, ο Μέσι έγινε στις 16/10/04 ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που κάνει ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα της Μπαρτσελόνα, με τον κάτοχο του ρεκόρ να είναι ο Παουλίνο Αλκάνταρα. Ό,τι ακολούθησε έως σήμερα, δηλαδή 521 γκολ και 232 ασίστ σε 595 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, με 8 πρωταθλήματα Ισπανίας, 5 Κύπελλα, 7 Σούπερ Καπ, 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 5 Χρυσές Μπάλες, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης και αμέτρητες ακόμα ατομικές διακρίσεις, αποτελεί μέρος του «χρυσού» της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ιστορίας!

Barca-Debüt von Lionel Messi im Oktober 2004: Die Startelf des FC Barcelona | Goal.com

Λιονέλ Μέσι:

Το άρρωστο, ισχνό παιδί που έφτασε στην κορυφή Όταν διαγνώστηκε με έλλειψη αυξητικής ορμόνης τον είχαν ξεγραμμένο. Σε κάθε παραμύθι, όμως, υπάρχει η καλή νεράιδα. Αυτή είναι η ζωή του 27χρονου μάγου της μπάλας, Λιονέλ Μέσι. Ο Λούις Λιονέλ Αντρέ Μέσι, με μόλις 1,67 ύψος, γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1987, από τον Χόρχε Μέσι, έναν εργάτη της χαλυβουργίας και τη Μαρία Κουτσιτίνι, καθαρίστρια στο επάγγελμα, στο Ροζάτιο της Αργεντινής. Ο μικρούλης άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στα 5 του χρόνια. Όλα ξεκίνησαν όταν στα 8 του χρόνια έπαιξε στην τοπική ομάδα Grandoli, προπονούμενος αρχικά από τον πατέρα του.

Pin on Leo Messi

Ο πιτσιρικάς Λιονέλ στα 11 του χρόνια διαγνώστηκε με ανεπάρκεια της αυξητικής ορμόνης, της ορμόνης που είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη και τη μεταβολική λειτουργία. Η έλλειψή της θα δημιουργούσε προβλήματα στο κοκκαλιάρικο παιδάκι για αυτό και έπρεπε να αντιμετωπιστεί πολύ γρήγορα, αφού είχαν καταφέρει οι γιατροί να διαγνώσουν έγκαιρα το πρόβλημά του. Αυτή η διάγνωση, όμως, έφερε νέα προβλήματα, αφού η Ρίβερ Πλέιτ, η ομάδα που τον ήθελε πολύ τον απέρριψε γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τα έξοδα της θεραπείας του-ανέρχονταν στα 900 δολάρια τον μήνα- κάτι που δεν άντεχε ούτε η τσέπη των γονιών του. Οι ενέσεις της αυξητικής ορμόνης επιβάλλονταν να γίνουν και έπρεπε να βρεθεί ο τρόπος.

Και κάπου εδώ παρενέβη η «καλή νεράιδα» της ζωής του. Η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που βρέθηκε στον δρόμο του και συμφώνησε να πληρώνει τα έξοδα της θεραπείας του παιδιού που ίσα που στεκόταν στα πόδια του από την αδυναμία. Έτσι, ο Λιονέλ μετακόμισε στην Ισπανία με τον πατέρα Μέσι. Κι επειδή κάθε ιστορία χρειάζεται εκείνες τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο συμβόλαιο του υπογράφηκε πάνω σε μια χαρτοπετσέτα! Πολύ σύντομα, μετά την μετακόμιση ο μικρός Λιονέλ άρχισε να μην μπορεί να αντέξει χωρίς τη μητέρα του και το χωριό του. Του έλειπε φρικτά η οικογένειά του και ο τόπος του και περνούσε τα βράδια του κλαίγοντας για την απουσία τους μέχρι να τον πάρει ο ύπνος.

Η τύχη του, όμως, δούλευε και ο μικρός Λιονέλ τα άλλαξε όλα..

Κάντε Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube για να βλέπετε πρώτοι ότι νέο ανεβαίνει εδώ: https://bit.ly/3fGxakk

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι