Τρεις γενιές της οικογένειας Μαλντίνι έφτασαν σε συνδυασμό τα 1.000 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Serie A για την AC Milan, στον χθεσινό αγώνα με την Γιουβέντους που ο Ντάνιελ Μαλντίνι πέρασε ως αλλαγή. Μυθικό επίτευγμα ρεκόρ από την οικογένεια Μαλντίνι, με τον Τσέζαρε, τον Πάολο και τώρα τον Ντάνιελ Ο Ντανιέλ παίζει στη Μίλαν 35 […]

Τρεις γενιές της οικογένειας Μαλντίνι έφτασαν σε συνδυασμό τα 1.000 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Serie A για την AC Milan, στον χθεσινό αγώνα με την Γιουβέντους που ο Ντάνιελ Μαλντίνι πέρασε ως αλλαγή.

Μυθικό επίτευγμα ρεκόρ από την οικογένεια Μαλντίνι, με τον Τσέζαρε, τον Πάολο και τώρα τον Ντάνιελ

Ο Ντανιέλ παίζει στη Μίλαν 35 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του πατέρα του Πάολο και 67 μετά την παρθενική εμφάνιση του παππού του Τσέζαρε. 

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός συνεχίζει την δυναστεία της οικογένειας, καθώς ο πατέρας του, πλέον τεχνικός διευθυντής των «ροσονέρι», έπαιξε σε 647 αγώνες στη Serie A (επίδοση ρεκόρ) με τη Μίλαν και κατέκτησε επτά πρωταθλήματα και πέντε Champions League μέχρι να αποσυρθεί το 2009. Ο παππούς του Ντανιέλ, ο Τσέζαρε που απεβίωσε το 2016, πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα και το Πρωταθλητριών με τον σύλλογο, που υπηρέτησε και για δύο χρόνια ως προπονητής.

Το επίθετο Μαλντίνι είχε, έχει και όπως όλα δείχνουν θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδία των Ροσονέρι. 3 γενιές Μαλντίνι έχουν φορέσει τη φανέλα της Μίλαν κάτι που αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στον παγκόσμιο αθλητισμό. Ο βενιαμίν της οικογένειας, Ντάνιελ έκανε το ντεμπούτο του στον αγώνα της Μίλαν με τη Βερόνα (2/2/2020). Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ήταν 1-1 αλλά πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Οι οπαδοί μετά από 11 χρόνια είδαν πάλι στο πίσω μέρος της φανέλας να αναγράφεται το επίθετο Μαλντίνι.  Όπως με τον Τσέζαρε και όπως με τον Πάολο.

ΤΣΕΖΑΡΕ ΜΑΛΝΤΙΝΙ

How the pragmatic Cesare Maldini led Italy's exciting under-21s to three straight European titles

Ο Τσέζαρε Μαλντίνι φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν για 12 χρόνια (1954-1966) ενώ αγωνίστηκε συνολικά 387 παιχνίδια . Πέτυχε μόλις 3 γκολ αλλά οι φίλαθλοι θα τον θυμούνται καθώς έγινε ο πρώτος αρχηγός της Μίλαν που σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο. Όταν σταμάτησε την ενεργό δράση, έγινε προπονητής και στη Μίλαν σε δύο δόσεις. Η πρώτη από το 1970 έως το 1974 και μετά το 2001. Τελευταίος σταθμός στη προπονητική του διαδρομή ήταν η εθνική ομάδα της Παραγουάης. Απεβίωσε το 2016 σε ηλικία 84 ετών.

ΠΑΟΛΟ ΜΑΛΝΤΙΝΙ

Μαλντίνι: «Είμαι ο μεγαλύτερος loser όλων των εποχών»! | Serie A & Milan | gazzetta.gr

Ο Πάολο Μαλντίνι αποτελεί τον ζωντανό θρύλο της Μίλαν. Είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών όλων των εποχών με τη φανέλα  των Ροσονέρι καθώς έχει στο ενεργητικό 901 συμμετοχές! Αγωνίστηκε 24 χρόνια με φανέλα που αγάπησε και αγαπήθηκε όπως ο ίδιος λέει χωρίς να φύγει για άλλη ομάδα. Κατέκτησε με τη Μίλαν 7 πρωταθλήματα και 5 Champions League μεταξύ άλλων ενώ σκόραρε 33 φορές. Συγκαταλέγεται ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς- αν όχι ο καλύτερος- της γενιάς του και γενικά ως ένας από τους καλύτερους στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Σταμάτησε από την ενεργό δράση το 2009 ενώ τώρα έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση της Μίλαν.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΑΛΝΤΙΝΙ

Μίλαν: Η... δυναστεία των Μαλντίνι υπάρχει (photos+videos) - Onsports.gr

Ο νεότερος της οικογένειας Μαλντίνι. Όταν έχεις τον παππού και τον πατέρα σου που έχουν υπάρξει θρύλοι της Μίλαν, τότε το μέλλον σου είναι ήδη προδιαγεγραμμένο. Όμως στο τελευταίο κλαδί του γενεαλογικού δέντρου των Μαλντίνι υπάρχει μια διαφορά. Ενώ Τσέζαρε και Πάολο υπήρξαν αμυντικοί, ο Ντάνιελ απέκλινε και έγινε επιθετικός. Ο Ντάνιελ έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών ενώ ο πατέρας του είχε κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών! Μέχρι να καθιερωθεί στη πρώτη ομάδα, αποτελεί βασικό στέλεχος και αρχηγό των μικρότερων ομάδων των Ροσονέρι.

Πολλές φορές λένε πως το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Η ρήση αυτή επιβεβαιώνεται στη περίπτωση των Μαλντίνι αφού και ο βενιαμίν Ντάνιελ πήρε το βάπτισμα του πυρός με τη πρώτη ομάδα της Μίλαν. Η παράδοση συνεχίζεται αλλά πρέπει να δούμε αν ο νεότερος της οικογενείας θα παραμείνει στη Μίλαν σε μια εποχή που τα παχυλά συμβόλαια και οι μάνατζερ βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τον ρομαντισμό των παλαιότερων χρόνων. Ας δούμε επιτέλους και έναν Μαλντίνι να βάζει γκολ..

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παολο Μαλντινι

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι