Οι κατατακτήριες δοκιμές για τον έκτο αγώνα της σεζόν ήταν πέρα για πέρα συναρπαστικές. Μπορεί να άργησε η διαδικασία να ξεκινήσει λόγω ατυχήματος στην Moto3, αλλά μας χάρισε εντυπωσιακές στιγμές.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έσπασε τα χρονόμετρα στο Mugello και έγραψε νέο ρεκόρ πίστας. Ο Γάλλος σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:45.187 και κατέκτησε τη τέταρτη σερί pole position στο 2021. Μάλιστα, τα κατάφερε δίχως να παίρνει slipstream από άλλο αναβάτη. Στη 2η θέση ακολούθησε ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati. O Ιταλός εντός έδρας ήταν πολύ δυνατός, αλλά έμεινε 0.230s μακριά από τον αναβάτη της Yamaha. Όμως αύριο θα παλέψει σίγουρα για τη νίκη με τη τελική της GP21. O Ζοάν Ζαρκό έκανε έναν εντυπωσιακό τελευταίο γύρο και πήρε τη 3η θέση στη διαδικασία και αύριο θα ξεκινήσει από τη πρώτη σειρά.

Άξιος συγχαρητηρίων είναι ο Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia. O Ισπανός βελτίωσε την αρχική του εντυπωσιακή προσπάθεια και έγραψε τον 4ο ταχύτερο χρόνο. Ο Τζακ Μίλερ δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος, καθώς έμεινε στην 5η θέση, 0.411 δευτ. μακριά από την pole position και αύριο έχει πολλή δουλειά να κάνει για να κερδίσει το χαμένο έδαφος.