Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τρίβει τα χέρια του για τον Χουλιάν Άλβαρες που βγάζει μάτια και στο Κόπα Λιμπερταδόρες, λίγο πριν ενσωματωθεί στη Σίτι. Και, βέβαια, ο ίδιος ο παίκτης ελπίζει πια βάσιμα και σε παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ με την Εθνική Αργεντινής.

Ο… πρώτος λαχνός της Σίτι έκανε “εξαρέ” στο Λιμπερταδόρες! Σε… ανύποπτο χρόνο, από πέρυσι τον Δεκέμβριο, σας είχαμε πει από εδώ ότι στη Ρίβερ Πλέιτ λάμπει ένα αστέρι που ήταν μήλο της έριδος για ένα σωρό ομάδες. Τότε, τα ρεπορτάζ έγραφαν για Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τελικά, όμως, στο νήμα ήταν η Μάντσεστερ Σίτι που τους πρόλαβε όλους.

Με 18.500.000 ευρώ -και τη συμφωνία να τον αφήσει στην Αργεντινή ως το τέλος της σεζόν- η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν εκείνη που έκανε δικό της τον Χουλιάν Άλβαρες. Το παλικάρι έκλεισε τα 22 του στις 31 Ιανουαρίου. Αλλά σε 113 (!) ματς ως τώρα με τη Ρίβερ, έχει αισίως φτάσει τα 50 γκολ και τις 29 ασίστ.

Και τώρα, στο 8-1 επί της Αλιάνσα Λίμα, του Περού, για το Κόπα Λιμπερταδόρες, ο Αργεντινός φορ ισοφάρισε κι ένα ρεκόρ 37 ολόκληρων ετών! Ο Άλβαρες, που παίζει όλες τις θέσεις μπροστά, σκόραρε κατά της Αλιάνσα, ούτε λίγο ούτε πολύ… έξι τεμάχια. Ήταν, απλώς, μια φονική μηχανή που δε συγχώρεσε το παραμικρό λάθος.

Ο Πεπ τρίβει τα χέρια του και ο παίκτης βάζει πλώρη για Κατάρ…

Ο Άλβαρες, που κάνει, βέβαια, τον Πεπ να τρίβει τα χέρια του, λίγο πριν ενταχθεί στην προετοιμασία της Σίτι, ισοφαρίζει έτσι τα 6 γκολ που είχε πετύχει το 1985 ο Χουάν Κάρλος Σάντσες. Ο Σάντες, επιθετικός της Βολιβιανής Μπλούμινγκ είχε, τότε, “ισοπεδώσει” τη Ντεπορτίβο Πετάρε, από τη Βενεζουέλα. Το συνολικό σκόρ εκείνου του ματς ήταν 8-0.

Να πούμε επίσης και ότι μ’ αυτά τα έξι γκολ, ο Άλβαρες, που έχει επίσης και ένα γκολ σε εφτά συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα, είναι πια, ιστορικά, ο 4ος σκόρερ της Ρίβερ στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Έχει συνολικά 14 γκολ στη διοργάνωση. (Ο Χουάν Πάμπλο Άνχελ έχει 16 και ο Ντανιέλ Ονέγκα 31). Και, βέβαια, βάζει γερές βάσεις για να είναι μέλος της αποστολής για το Κατάρ. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε -για να έχει ματς στα πόδια του- ζήτησε και από τη Σίτι, το Γενάρη να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν στην Αργεντινή. Και… δίκιο είχε, μάλλον. Ε;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Copa Libertadores

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ