Ο Οδυσσέας... εκπαιδεύεται σκληρά στην "αφελή" και επιρρεπή στο λάθος άμυνα της Μπενφίκα. Και οι εμφανίσεις του είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον φτάσουν πολύ ψηλά, με τη Νιουκάστλ, να γράφεται ότι θα κάνει πρόταση ύψους 36.000.000 ευρώ. (Σε άλλα νέα, από τον Παναθηναϊκό έφυγε με ούτε 2.500.000...)

Βλαχοδήμος: Το καλύτερο… μπακότερμα της Ευρώπης! Το 1-3 από τη Λίβερπουλ, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, δεν ήταν το πρώτο -και δε θα είναι το τελευταίο, πιστέψτε μας- ματς στο οποίο η Μπενφίκα χάνει και μάλιστα με “τριάρα”, αλλά ο γκολκίπερ της είναι ο κορυφαίος του αγώνα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, το ίδιο έγινε, π.χ. και στα δυο ματς με τη Μπάγερν, για τους Ομίλους, στα οποία, συνολικά, η Μπενφίκα μάζεψε… 9 γκολ. Που χωρίς τον Έλληνα γκολκίπερ κάτω απ’ τα δοκάρια ίσως και να ήταν 12, 14…

Και στην Primeira Liga έχει συμβεί το ίδιο. Μπροστά, πάει καλά. Λόγω Ράφα Σίλβα (12 γκολ και… 18 ασίστ σε 44 ματς ως τώρα) και, κυρίως Ντάρβιν Νούνιες (28 γκολ και 3 ασίστ σε 35 ματς, σε όλες τις διοργανώσεις!), μπορεί να κάνει τη ζημιά σε κάθε αντίπαλο. Αλλά πίσω, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Η άμυνα της Μπενφίκα είναι πολύ επιρρεπής στο λάθος. Τα πλάγια μπακ της και κυρίως ο Αλεχάντρο Γκριμάλδο ξεχνιούνται μπροστά. Τεχνικό οφσάιντ μάλλον δεν ξέρουν καν τι σημαίνει. Και κάθε κάθετη μπαλιά δημιουργεί πρόβλημα…



Δεν έχει γίνει τυχαία σύνθημα στο “Ντα Λουζ”

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν έχει γίνει τυχαία σύνθημα στο Ντα Λουζ. Τουλάχιστον σε τρεις, τέσσερις φάσεις σε κάθε ματς παίζει “μπακότερμα”. Τόσα τετ-α-τετ δεν πρέπει να αντιμετωπίζει άλλος γκολκίπερ στην Ευρώπη -και σίγουρα όχι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Αλλά ο Βλαχοδήμος είναι πάντοτε εκεί. Κυριολεκτικά! Εφέτος έχει χάσει -λόγω κορωνοϊού- μόνο ένα ματς στην Πριμέιρα. Και κανένα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετράει, συνολικά, 42 εμφανίσεις και 3.780 αγωνιστικά λεπτά. Και… μ’ αυτή την άμυνα που έχει, έχει επίσης καταφέρει να μαζέψει 15 (!) clean sheets.

Ο Βλαχοδήμος κλείνει τα 28 του σε λίγες μέρες, στις 26 Απριλίου. Λίγο μετά τα γενέθλιά του, το 2018, ο Παναθηναϊκός είχε τη φαεινή και πολύ… διορατική ιδέα να τον δώσει για ούτε 2,5 εκατομμύρια στην ομάδα της Λισαβόνας. Κι αυτό παρότι σε 31 συμμετοχές του, τη σεζόν εκείνη, είχε μαζέψει 14 clean sheets. Κι άλλα 20 (!) σε επίσης 31 συμμετοχές του την πρώτη του χρονιά στην ομάδα, αν και βασικός, στη θέση του Λουκ Στιλ, έγινε στα τέλη Νοεμβρίου πια…

Πήρε τη φανέλα… σπίτι από την προετοιμασία ήδη

Και στη Μπενφίκα, στα 24 του, ο Οδυσσέας δεν πήγε ως βασικός. Βασικό υπολόγιζε η ομάδα τον Μπρούνο Βαρέλα. Αλλά η απόδοσή του στην προετοιμασία της ομάδας έκαναν τον Ρούι Βιτόρια, τότε, να του δώσει τη φανέλα για… το σπίτι. Στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα, ο Βλαχοδήμος έπαιξε σε 50 (!) ματς συνολικά και κράτησε ανέπαφη την εστία του 19 φορές.

Από τότε, το κοντέρ έχει γράψει πια 163 ματς για την πορτογαλική ομάδα, με τον διεθνή (από το Νοέμβριο του 2018) γκολκίπερ να έχει μαζέψει 62 clean sheets. Η αξία του έχει φτάσει τα 15.000.000 ευρώ, κατά το Transfermarkt. Αλλά τα ρεπορτάζ πληθαίνουν για πρόταση-μαμούθ, ύψους 36.000.000 ευρώ από τη Νιουκάστλ, που, όπως λένε, είναι προ των πυλών! Ο ίδιος, όπως είναι φυσικό, δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

“Η Πρέμιερ“, είπε απλώς, “είναι ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα, με τα γεμάτα γήπεδα και την εκπληκτική ατμόσφαιρα. Αλλά δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Είμαι πολύ καλά στη Μπενφίκα και έχω ακόμη δυο χρόνια συμβόλαιο”. Ασφαλώς, ο Βλαχοδήμος δεν είναι, πλέον, “χθεσινός” για να πει ότι… φεύγει για Νιουκάστλ παραμονές του ματς με τη Λίβερπουλ. Αλλά το σενάριο γίνεται ολοένα και πιο πειστικό.

Πρέμιερ Λιγκ ή… Λα Λίγκα; Ιδού η απορία!

Οι “Καρακάξες”, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο είχαν στο στόχαστρο κυρίως τον Γιαν Όμπλακ της Ατλέτικο, και, σε τέτοια περιπτωση, μάλλον θα ήταν η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που θα χτυπούσε την πόρτα της Μπενφίκα. Όμως, ακόμη και για μια από τις πιο πλούσιες, πλέον, ομάδες του πλανήτη, τα 70, 80.000.000 ευρώ για τον Όμπλακ είναι ένα σημαντικό ποσόν. Και αρκετοί πλέον στην Αγγλία, σκέφτονται ότι η περίπτωση του Οδυσσέα είναι πιο καλή, από διάφορες απόψεις -πέραν της οικονομικής.

Βλέπετε, σπουδαίος γκολκίπερ, φυσικά και ο Σλοβένος. Αλλά η άμυνα της Ατλέτικο -γενικά, η αμυντική της λειτουργία- δεν έχει καμία σχέση με της Μπενφίκα. Ο Όμπλακ, σε σχέση με το… “μπακότερμα” Οδυσσέα, παίζει σ’ έναν παράδεισο. Ενώ ο δικός μας, έχει περάσει… σκληρή εκπαίδευση στα -πολύ- δύσκολα. Κι αυτό είναι κάτι που οι Άγγλοι θα συνυπολογίσουν στην εξίσωση. Αλλά… το ίδιο θα κάνουν και οι Ισπανοί. Οπότε… μονά-ζυγά, δικά του, του Οδυσσέα. Και μπράβο του! Ό,τι καλό κι αν έλθει στην καριέρα του, με το σπαθί του θα το έχει κερδίσει!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Primeira Liga

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ