Ο Αντόνιο κόστισε 2.100.000 στους Ρέιντζερς. Αλλά μόλις χθες, με το 5ο του γκολ σε 6 ματς έδωσε νίκη-πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στην ομάδα. Και,.. όλοι ξέρουμε ότι μαζί με κάτι τέτοιο, έρχεται και... μπικικίνι! Μπόλικο...

Τσόλακ: Τι… μετοχή! 17 φορές τα λεφτά του σε 1,5 μήνα! Για ποιο λόγο ο Κροάτης επιθετικός δεν έγινε ποτέ ο “killer” που έψαχνε ο ΠΑΟΚ, τα έχουμε πει πρόσφατα. Είναι ένα ποδοσφαιρικό μυστήριο. Παντού αλλού όπου πήγε, ο Αντόνιο έδωσε διαπιστευτήρια πολύ ικανού επιθετικού, με έφεση στο σκοράρισμα. Στη Μάλμε, όπου πήγε δανεικός από τον “Δικέφαλο”, τον μνημονεύουν ακόμη, για τα 19 πολύτιμα γκολ και τις 3 ασίστ του σε 40 παιχνίδια μαζί της. Αλλά στη Σκοτία… θα του κάνουν άγαλμα.

Όχι επειδή έχουν ιδιαίτερη αγάπη στο χρήμα ως “Σκοτσέζοι”. Αυτά είναι ψιλορατσιστικά ανέκδοτα των Άγγλων και δεν ισχύουν. Ως φυλή οι Σκοτσέζοι δεν έχουν μεγαλύτερη αδυναμία στα λεφτά από κάποια άλλη. Επίσης, όμως, δεν έχουν και κάποια αδυναμία στην… απλή αριθμητική. Μια χαρά ξέρουν και την προσθαφαίρεση και τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση. Και τι λένε οι πράξεις; Ότι ο Τσόλακ, από τις 8 Ιουλίου που πήγε στους Ρέιντζερς έχει βγάλει…17 φορές τα λεφτά του! (Και βάλε!)

Πρόκριση = 35.000.000 ευρώ στην τσέπη από το Τσάμπιονς Λιγκ!

Βλέπετε, αν και τον είχε αγοράσει με 3.000.000 από τη Ριέκα το 2020, ο ΠΑΟΚ είπε ΟΚ και στα 2.100.00 των Σκοτσέζων για να τον δώσει. Αλλά το γκολ του που έφερε τη νίκη επί της Αϊντχόφεν και την πρόκριση των Ρέιντζερς στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ σημαίνει, εξασφαλισμένα 35.000.000 ευρώ για την ομάδα. Ούτε… κρυπτονόμισμα σε περίοδο παροξυσμού, δηλαδή, τέτοια υπερ-απόδοση!



Μερικά πράγματα, ωστόσο, δεν έχουν αποτίμηση αποκλειστικά σε χρήμα. Φυσικά, για μια ομάδα με συνολική αξία 130.000.000 ευρώ, τα (τουλάχιστον) 35.000.000 από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια πολύ γερή και εξαιρετικά χρήσιμη οικονομική “ένεση”. Αλλά η απόλαυση να βρίσκεσαι ξανά στα μεγάλα σαλόνια μετά από 12 χρόνια; Ε, αυτή είναι ανεκτίμητη. Γι’ αυτό και οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του ματς ήταν ουρανομήκεις.

Είτε από την… πεζή της πλευρά, ωστόσο, είτε από τη συναισθηματική της, τη δει κανείς, η πρόκριση αυτή έχει ονοματεπώνυμο. Αυτό του Αντόνιο Τσόλακ. Ήταν, άλλωστε και ο σκόρερ της ισοφάρισης σε 1-1 στο πρώτο ματς με τους Ολλανδούς. Και γενικά μια, ως τώρα, ονειρική μεταγραφή για τον Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, που αποδεικνύει ότι το μάτι του “κόβει” ως προπονητή, όπως έκοβε και όταν έπαιζε μπάλα. (Μεταξύ άλλων και στους Ρέιντζερς την τριετία 1998-2001).

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι