Ξεχωριστή σημασία έχει για τη Γιουβέντους ο επαναληπτικός με τη Βιγιαρεάλ. Αλλά οι λόγοι δεν είναι οι αυτονόητοι και προφανείς. Είναι οι... αυτονόητοι, αλλά όχι και τόσο προφανείς...

Τα “Κίτρινα Υποβρύχια” και το… “Ασπρόμαυρο Πορτοφόλι”! Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η Γιουβέντους δεν είναι… καμιά φτωχή. Η οικογένεια Ανιέλι έχει τα δισεκατομμύρια για πετσετάκια. Να πούμε επίσης και ότι η “κομπίνα” (;) για την οποία είναι υπό έρευνα δεν έχει στη βάση της κάποια προσπάθεια να βάλει απ’ αυτήν χρήματα στο πορτοφόλι. Στην πράξη, το αντίθετο είναι αυτό που συμβαίνει. Ο ισολογισμός της “Γηραιάς Κυρίας”, όπως είναι το πιο σωστό, έκλεισε με πάνω από 200.000.000 ευρώ ζημιές το 2020-21.

Τώρα, το Financial Fair Play, αλλά και οι αντίστοιχοι κανονισμοί της Ιταλικής Ομοσπονδίας δεν επιτρέπουν στον -κάθε- Ανιέλι να επαναχρηματοδοτεί αέναα και ανεξέλεγκτα τις ζημιές της ομάδας του. Όσο κι αν το… δικό του πορτοφόλι δεν έχει πάτο, το πορτοφόλι της ομάδας πρέπει αν όχι να είναι, πάντως, τουλάχιστον να φαίνεται πάντοτε ίσα βάρκα – ίσα νερά, στο περίπου. Εξ ου και ο έλεγχος για το αν τα ποσά σε 42 (!) μεταγραφές της ήταν, λίγο πολύ εικονικά. Εξ ου και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 400.000.000 ευρώ, που ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου Φθινοπώρου.

Αν περάσει στους 8 βάζει 90.000.000 στο σακούλι!

Η αύξηση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει ανισοσκελισμένο ισολογισμό την επόμενη σεζόν. Όμως, σ’ αυτή που διανύουμε, η Γιουβέντους πρέπει οπωσδήποτε να παρουσιάσει έσοδα. Κατά πολύ αυξημένα σε σχέση με την “κουτσουρεμένη” σεζόν της Covid-19, για την οποία και η ΟΥΕΦΑ επέτρεψε κάποια απόκλιση από τους κανόνες. Η λύση; Το… Τσάμπιονς Λιγκ.

Λόγω μάρκετ πουλ, του “μπόνους” από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δηλαδή, το… “ασπρόμαυρο πορτοφόλι” της Γιουβέντους παραδοσιακά γεμίζει περισσότερο ακόμη κι από αυτό των ομάδων που την κερδίζουν στον τελικό! Συνέβη και το 2014-15 και το 2016-17, όταν ηττήθηκε από Μπάρτσα και Ρεάλ. Κοιτάξτε τώρα πώς πάει.

Μέχρι στιγμής, εξαιτίας του market pool, αλλά και από την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ εφέτος, η Γιουβέντους έχει βάλει στα ταμεία της κάτι παραπάνω από 73.000.000 ευρώ. Μια πρόκριση στους 8 απέναντι στη Βιγιαρεάλ σημαίνει ότι θα αγγίξει τα 90.000.000! Και γι’ αυτό, ειδικά μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, στο Τορίνο κάθονται όλοι σε αναμμένα κάρβουνα ενόψει της ρεβάνς. Δε μπορούν να επιτρέψουν στα “Κίτρινα Υποβρύχια” να κάνουν τέτοια ζημιά -αγωνιστική και οικονομική.

Όχι όταν η ομάδα έχει μπει ξανά σε ίσιο -αν και… ανηφορικό- δρόμο και στο πρωτάθλημα. Εκεί, έχει να χάσει από τις 30 Νοεμβρίου και το ματς με την Αταλάντα. Είναι πια στο -7 από τη Μίλαν, στην κορυφή, αλλά και στο +7 από τη Λάτσιο για τις προνομιούχες θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Με 9 αγωνιστικές να απομένουν, θεωρητικά έχει ελπίδες και για τον τίτλο ακόμη. Αλλά, υπό τις παρούσες συνθήκες, είπαμε: ο υπέρ πάντων αγών είναι για το… πορτοφόλι αυτή τη στιγμή, όχι για το ονόρε. Και το Τσάμπιονς Λιγκ (της) το γεμίζει μια χαρά. Οπότε…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ