Στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν τελειώνει πριν το αποφασίσει ο διαιτητής. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στο αποψινό (22:00) ματς στο Ελσίνκι είναι χαώδης.. Όπως ήταν και... το 1060 (video)

Ρεάλ-Άιντραχτ: Το μάλλον… “βασιλικό” UEFA Super Cup! Ο αγώνας της κατόχου του Champions League με την κάτοχο του Europa League είναι αυτός που, παραδοσιακά, σηματοδοτεί την έναρξη της ευρωπαϊκής σεζόν κάθε χρονιά. Και, παραδοσιακά επίσης, είναι τις περισσότερες φορές ένα σχετικά δυνατό, αμφίρροπο ματς. Όχι, όμως και εφέτος. Απόψε, στις 22:00, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι, η διαφορά Ρεάλ και Άϊντραχτ είναι τέτοια που αν ο τίτλος δεν καταλήξει στη Μαδρίτη, θα μιλάμε για ποδοσφαιρικό άθλο!


Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει ποτέ να έχεις ένα αποτέλεσμα για σίγουρο εκ των προτέρων. Όμως και τα θαύματα δεν είναι συχνά στο παιχνίδι. Η Ρεάλ μπαίνει στο ματς με τον “αέρα” της ρέκορντμαν πρωταθλήτριας Ευρώπης, έναν Κάρλο Αντσελότι που κυνηγά τον αριθμό-ρεκόρ των 4 Ευρωπαϊκών Σούπερ Καπ, αλλά, βέβαια και με έτοιμα να παρουσιαστούν στο κοινό τα νέα της αστέρια, Αντόνιο Ρούντιγκερ και Ορελιέν Τσουαμενί.

Η Ρεάλ πάει για 98ο τίτλο, ο Μπενζεμά κυνηγά ρεκόρ…

Από το τουρνουά προετοιμασίας στις ΗΠΑ, η “Βασίλισσα” έφυγε με μάλλον ανάμικτα συναισθήματα. Νίκησε μεν με 2-0 τη Γιουβέντους, αλλά έχασε 1-0 από τη Μπάρτσα και ήλθε 2-2 με την Κλουμπ Αμέρικα. Ήταν όμως ένα τουρνουά προετοιμασίας, απλώς. Ενώ το αποψινό είναι ένα επίσημο ματς που κρίνει έναν τίτλο. Τον 98ο (!), μάλιστα, για την ομάδα. Και… όλοι ξέρουμε τι σημαίνει στην πράξη να παίζει σε αγώνα-τίτλου η Ρεάλ!

Το… κακό για την Άιντραχτ, σε ό,τι αφορά την αντίπαλό της απόψε, είναι ότι και ο Καρίμ Μπενζεμά έχει προσωπικό κίνητρο στο ματς. Με 320 γκολ ως τώρα (σε 602 ματς), ο Γάλλος θέλει να ξεπεράσει τον Ραούλ των 323 και να φτάσει στη 2η θέση του αρχισκόρερ της ομάδας όλων των εποχών. Και, συγχρόνως, να ισοφαρίσει τους 23 τίτλους του θρυλικού Πάκο Χέντο. Θα είναι αμφότερα, επιπλέον εφόδιά του στο να σηκώσει -όπως και σίγουρα αξίζει εφέτος- τη “Χρυσή Μπάλα“, στις 17 Οκτωβρίου.

Χωρίς Κόστιτς και… μετά από 6άρα στη Μπουντεσλίγκα…

Οι Γερμανοί, ωστόσο, έχουν και δικά τους ζητήματα να ξεπεράσουν απόψε. Το βασικότερο αγωνιστικό ακούει στο όνομα Φίλιπ Κόστιτς. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το deal των 16.000.000 ευρώ με τη Γιουβέντους κλείνει. Και, σε κάθε περίπτωση, ο Σέρβος αριστερός χαφ  δε θα είναι παρών στο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που, για την Άιντραχτ έρχεται και μετά από το συντριπτικό 1-6 από τη Μπάγερν στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα.

Η  βαριά προ-ιστορία για την Άιντραχτ…

Ακόμη και η… ιστορία, ωστόσο, δεν είναι στο πλευρό των Γερμανών. Το 1960, στην αμέσως προηγούμενή τους αναμέτρηση για το τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών, η Ρεάλ πήρε τον 5ο της σερί τίτλο στο “Χάμπντεν Παρκ” της Γκλασκόβης με τελικό σκορ 7-3! Τέσσερα γκολ έβαλε σ’ αυτό το ματς ο Φέρεντς Πούσκας και τρία ακόμη ο Αλφρέντο ντι Στέφανο… Το σκορ αυτό είναι έως και σήμερα το μεγαλύτερο που έχει ποτέ γράψει το ταμπλό σε τελικό της διοργάνωσης…

Το “ημιαυτόματο οφσάιντ” και οι αποδόσεις των στοιχηματικών…

Στο αποψινό ματς, για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα θα μπει σε εφαρμογή η τεχνολογία του “ημιαυτόματου οφσάιντ”. Ειδικές κάμερες παρακολουθούν 29 σημεία στο σώμα κάθε παίκτη και θα βοηθούν σε μεγάλο βαθμό τους χειριστές του VAR να αποφασίσουν ορθότερα για το αν η φάση είναι κανονική ή όχι.
Διαιτητές του ματς θα είναι οι Άγγλοι Μάικλ Όλιβερ (37 ετών, διεθνής από το 2012), Στιούαρτ Μπερτ και Σάιμον Μπένετ. Να πούμε, τέλος, ότι οι περισσότερες στοιχηματικές δίνουν τη νίκη της Ρεάλ γύρω στο 1.50, την ισοπαλία γύρω στο 5 plus και τη νίκη της Άϊντραχτ από 7,5 και πάνω…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι