Το γκολ του Βινίσιους Ζούνιορ έκρινε τον επεισοδιακό τελικό του UEFA Champions League.

Στο «Stade De France» του Παρισιού συναντήθηκαν η Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο μεγάλο τελικό του φετινού UEFA Champions League.

Οι δύο αντίπαλοι είχαν συναντηθεί άλλες δύο φορές στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου, με τους Άγγλους να κερδίζουν το 1981 και τους Ισπανούς το 2018.

Οι Μαδριλένοι, μάλιστα, κατέκτησαν το τρόπαιο στις τελευταίες εφτά φορές που έφθασαν στον τελικό. Η τελευταία ήττα τους ήταν από τη σημερινή αντίπαλό τους, όπως προείπαμε πριν από 41 χρόνια.

Οι «κόκκινοι», πριν από το ματς, δεν είχαν κερδίσει στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους με αντίπαλους τους «μερένχες» ανεξαρτήτου διοργάνωσης.

Είχαν, όμως, «τέσσερα στα τέσσερα» φέτος απέναντι σε ομάδες από το νησί. Συγκεκριμένα, έπαιξαν με την Ατλέτικο Μαδρίτης στους ομίλους και με τη Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά.

Μόλις 15 λεπτά πριν από τη σέντρα οι διοργανωτές είπαν ότι λόγω της καθυστερημένης προσέλευσης του κόσμου στο γήπεδο, αρκετοί φίλοι της Λίβερπουλ είχαν μείνει έξω στο δρόμο για να αποθεώσουν το πούλμαν. Με αποτέλεσμα ο έλεγχος να τους καθυστερήσει…

Ταυτόχρονα εμφανίστηκαν και αρκετοί οπαδοί χωρίς εισιτήρια με αποτέλεσμα να υπάρχουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας. Αρχικά οι διοργανωτές είπαν για 15 λεπτά καθυστέρηση, και στην συνέχεια ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσει 22.30.

Τελικά ο αγώνας ξεκίνησε με 36 λεπτά καθυστέρηση.

Μονόλογος για την αγγλική ομάδα στο πρώτο μέρος, με τους «κόκκινους» να έχουν μια καλή ευκαιρία με τον Σαλάχ που έσωσε την κατάσταση ο Κουρτουά, και με τον Μανέ που η μπάλα αποκρούστηκες τόσο όσο, και βρήκε το δοκάρι.

Η Ρεάλ το πήγε πολύ προσεχτικά και δεν φάνηκε καθόλου επικίνδυνη, μέχρι το 44′ που αρχικά έσωσε ο Άλισον τον κίνδυνο από τον Μπενζεμά, και μετά το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Έγινε έλεγχος τρίλεπτος από το VAR αλλά η απόφαση ήταν ίδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, συγκεκριμένα στο 59’, ο Φεντερίκο Βαλβέρδε έδωσε στον Βινίσιους Ζούνιορ κι εκείνος έσπρωξε την μπάλα προ κενής εστίας για να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Οι Άγγλοι προσπάθησαν να «απαντήσουν» στο 74’ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος πήρε μια ψηλή μπαλιά μέσα στην περιοχή κι έκανε ένα καλό σουτ προς την κάτω δεξιά γωνία, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Μεγάλες αποκρούσεις έκανε ο Τιμπό Κουρτουά και στο 80’ και το 83’, στα σουτ των Ντιόγκο Ζότα και Σαλάχ, αντίστοιχα.

Έτσι, το σκορ δεν άλλαξε έως το φινάλε, με τη Ρεάλ να πανηγυρίζει για 14η φορά στην ιστορία της τον τίτλο του UEFA Champions League.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα (77’ Φιρμίνο), Χέντερσον (77’ Κεϊτά), Μανέ, Ντίας (65’ Ντιόγκο Ζότα), Σαλάχ.
Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (90’ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε (86’ Καμαβινγκά), Βινίσιοτς, Μπενζεμά.




Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:

Το contrast των συναισθημάτων μετά το σφύριγμα της λήξης




Αντσελότι και Μπενζεμά πανηγυρίζουν αγκαλιά



Απίστευτος Κουρτουά, κρατάει μόνος του την Βασίλισσα



Νέο στοπ του Κουρτουά στον Σαλάχ



Νέα τρομερή επέμβαση του Κουρτουά




0-1, ο Βινίσιους στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Βαλβέρδε




Η φάση όπου ζήτησε πέναλτι ο Σαλάχ




Κοντά στο γκολ ο Τιάγκο




Η σπουδαία παρέμβαση του Άρνολντ



Προσέφερε θέαμα πριν το μεγάλο τελικό η Καμίλα Καμπέγιο




Σωτήρια επέμβαση του Κουρτουά στον Σαλάχ




Σε ετοιμότητα ο Κουρτουά μετά το τακουνάκι του Σαλάχ




 Τεράστια ευκαιρία με το δοκάρι του Μανέ




Ακυρώθηκε για οφσάιντ το γκολ του Μπενζεμά




Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ