Η πρώτη ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού θα "πει" ενδιαφέροντα πράγματα για το αύριο της ομάδας. Το ίδιο θα κάνει όμως και το αποτέλεσμα των αγώνων με τη Μακάμπι Χάιφα. Και οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς για το παιχνίδι είναι αρκετές...

Ολυμπιακός: Ο “φάκελλος Χάιφα” ανοίγει -και κρίνει πολλά! Σε έξι μέρες από τώρα, στις 20 Ιουλίου, ο πρωταθλητής παίζει το πρώτο του, εκτός έδρας, ματς με τη Μακάμπι. Και στόχο, επιτακτικό αυτή τη φορά, το καλό αποτέλεσμα για τη ρεβάνς της 27ης, στο Καραϊσκάκης και την πρόκριση στον επόμενο γύρο , στο δρόμο για τα “αστέρια” του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η έμφαση στα πιο πάνω πρέπει να δοθεί στο “επιτακτική”. Η υπόθεση της πρόκρισης ξεκινά αυτή τη χρονιά όχι με μια… Νέφτσι Μπακού, αλλά με μια σαφώς πιο δύσκολη ομάδα. Η Χάιφα δεν είναι κανένα μεγαθήριο, ασφαλώς. Αλλά δεν είναι και κάποιο “χωριό”. Σίγουρα είναι μια ομάδα που ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να περάσει. Το βασικό ζήτημα είναι όμως και ότι πρέπει, οπωσδήποτε, να το κάνει. Και το δεύτερο είναι το τι θα επιλέξει ο Πέδρο Μαρτίνς για να ενσαρκώσει την έννοια “καλός Ολυμπιακός”.

Η λίστα που θα “πεί” πολλά για τη συνέχεια…

Η πρώτη ευρωπαϊκή λίστα των ερυθρολεύκων πρέπει να δηλωθεί ως απόψε το βράδι. Και το ποιους… δε θα περιλαμβάνει είναι πολύ ενδιαφέρον. Ως τώρα, ο Πορτογάλος έχει δείξει με άμεσο και έμμεσο τρόπο ότι έχει πάρει όλο το παιχνίδι επάνω του. Άρα και όλες τις ευθύνες. Είναι μια στάση έντιμη και ορθή. Αλλά εμπεριέχει ρίσκο. Και στην ουσία σημαίνει ότι το ματς με τη Χάιφα είναι το πρώτο στην ως τώρα πορεία του στον Ολυμπιακό που δίνει με κάποιο άγχος και “υπαρξιακή” αγωνία στο πίσω μέρος του μυαλού του.


Με βάση και το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Σούπερ Λιγκ, το παιχνίδι με τη Μακάμπι αποτελεί την αρχή ενός… σπριντ διαρκείας μέχρι τις 13 Νοεμβρίου. Τότε, τα πάντα θα σταματήσουν λόγω του Μουντιάλ του Κατάρ. Με αρκετά μεταγραφικά ζητήματα ανοιχτά ακόμη, το πώς θα ξεκινήσει σ’ αυτό τον αγώνα ταχύτητας, αλλά και αντοχής ο Ολυμπιακός, έχει μεγάλη σημασία. Το ίδιο και η λίστα του Μαρτίνς, όπως επίσης και οι σκέψεις του για το παιχνίδι στο Ισραήλ.

Εκτός ο Καρβάλιο, οι σκέψεις για την 11άδα με Χάιφα

Σε ό,τι αφορά τη λίστα, σίγουρα εκτός θα μείνουν ο τραυματίας  Ροντρίγκεζ, αλλά, πιθανότατα και ο Φαντιγκά (που δεν έπεισε ως τώρα), ο ανέτοιμος Κούτρης, αλλά και οι Κρίστινσον, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης. Στους σίγουρα… εντός είναι οι Βάτσλικ, Τζολάκης, Βρσάλικο, Άβιλα, Σισέ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μασούρας, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Κανέ, Βαλμπουενά, Ζινκερνάγκελ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ελ Αραμπί, Τικίνιο, Ραντζέλοβιτς. Ο Κουντέ είναι προς μεταγραφή και ίσως γι’ αυτό δε δηλωθεί. Τέλος, μεταξύ Καρβάλιο, Μπα και Χασάν, για το ποιος θα μείνει έξω αυτός θα είναι μάλλον ο Καρβάλιο που, αν και πήρε ευκαιρίες δεν έδειξε πολλά πράγματα στην προετοιμασία.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι τώρα, σίγουροι για την 11άδα είναι οι Βάτσλικ, Βρσάλικο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μασούρας, Ζινκερνάγκελ και Ελ Αραμπί. Στα χαφ, η εμπειρία του Εμβιλά θα είναι ρίσκο να λείψει από το κρίσιμο παιχνίδι. Ο Πορτογάλος έχει δύο σκέψεις: Εμβιλά-Κανέ και Αγκιμπού ή Μαντί Καμαρά στην τριάδα, ή σχήμα με 4 στο κέντρο, για να μη μείνει στον πάγκο ο Κανέ, που ήταν εξαιρετικός στην προετοιμασία. Πίσω, πλάι στον Σισέ, ο Παπασταθόπουλος συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από τον Μανωλά.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι