Ώρα Ευρώπης απόψε για τον πρωταθλητή. Οι 23 του Πέδρο Μαρτίνς, τα σχέδια του για το παιχνίδι και τα "στοιχήματα" που πρέπει να κερδίσει στο δρόμο για τους Ομίλους, το πρεστίζ, αλλά και τα 40.000.000 ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ...

Ολυμπιακός: Έτοιμος για τη… σωστή πλευρά της Ιστορίας; Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η μεγάλη στιγμή έφτασε. Από το Cosmote Sport1, στις 20:00, όλοι θα δούμε απόψε το βράδι τον… τελικό Νο1 του πρωταθλητή στο δρόμο προς τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου έχει βρεθεί πιο πολλές φορές από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Αλλά και από πάρα πολλές ευρωπαϊκές με μεγάλο όνομα. (Είναι μέσα στη σχετική 10άδα στην Ευρώπη).

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τελικά στην αποστολή του τον Άβιλα και τον Κουντέ, που είχαν κοπεί στην πρώτη επιλογή. Εκτός έμειναν οι Χασάν, Μπα και Ανδρούτσος. Και μέσα είναι όλα τα -άλλα- νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Σίμε Βρσάλικο, Φίλιπ Ζίνκερνάγκελ, Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο Ολυμπιακός έχει τα όπλα, την εμπειρία και, φυσικά, τη διάθεση να προσπαθήσει απόψε να βάλει τα θεμέλια -ή και να “τελειώσει”, αν είναι δυνατόν- την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αν στις 28 του μηνός, στο Καραϊσκάκης έχει πάρει το εισιτήριο, απομένουν άλλοι 4 “τελικοί” για τους Ομίλους. Για μια υπόθεση, δηλαδή, που έχει να κάνει με το πρεστίζ, το όνομα του συλλόγου στην Ευρώπη, αλλά και με -τουλάχιστον- 40.000.000 ευρώ στο ταμείο. Διότι τόσα θα είναι τα χρήματα από την ΟΥΕΦΑ και το market pool, που καρπώνεται 100% ο πρωταθλητής, ως μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας στον κορυφαίο θεσμό.

Συγκέντρωση, ψυχραιμία, πάθος και σχέδιο…

Όμως, όσο κοντά κι αν είναι αυτά τα πιο πάνω, τόσο “μακριά” πρέπει επίσης να είναι απόψε το βράδι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στο ματς με απόλυτη συγκέντρωση και απόλυτη επίγνωση της σημασίας που έχουν αυτά τα πρώτα 90 ευρωπαϊκά λεπτά του εφέτος. Οι Ισραηλινοί δεν είναι ομάδα φόβητρο. Δεν είναι όμως και Νέφτσι Μπακού. Πήραν άνετα τον τίτλο -αν και στην Ευρώπη τερμάτισαν 4οι στον όμιλό τους στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι, σε κάθε περίπτωση, μια κανονική ομάδα, με αρχή, μέση και τέλος. Αλλά και με καυτή έδρα. Και για να βγει νικητής από τη μονομαχία, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σοβαρός και με σχέδιο.

Αυτό το τελευταίο έχει διαφανεί, στο περίπου, στην προετοιμασία και στα 8 φιλικά που έχει δώσει ως τώρα η ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι ως τώρα, οι φίλοι του πρωταθλητή δεν έχουν δει κάποιο σπουδαίο -ή καν ελκυστικό- ποδόσφαιρο. Αλλά απόψε ούτε αυτά έχουν σημασία. Σημασία έχει μόνον η αποτελεσματικότητα. Κι αυτή θα επιδιώξει να έχει ο Πέδρο Μαρτίνς. Με ποια ακριβώς 11άδα -και με ποιες αλλαγές στο μυαλό του- κανείς δεν ξέρει ακόμη. Ο Πορτογάλος συνηθίζει τις εκπλήξεις. Και η αλήθεια είναι ότι οι προσθήκες Άβιλα, Ζινκερνάγκελ, Βρσάλικο και Αμπουμπακάρ, είναι ποιοτικές και με ειδικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν διάφορες αγωνιστικές τακτικές και σχέδια επί χάρτου.

Αμπουμπακάρ Καμαρα

Τα ματς όμως κρίνονται… επί χόρτου. Και εκεί, το πιο πιθανό είναι ότι ο Μαρτίνς θα βασιστεί πιο πολύ σε υλικό δοκιμασμένο στα δύσκολα. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με πλήρη συναίσθηση του βάρους της φανέλας της ομάδας, αλλά και της σημασίας του αγώνα. Είναι μεγάλη αυτή η σημασία. Το εμπόδιο της Μακάμπι πρέπει να ξεπεραστεί. Τελεία. Ο πρωταθλητής έχει τα αγωνιστικά φόντα και το υλικό για να το πετύχει. Απομένει να δούμε αν θα βρει στο γήπεδο και τα σωστά “πατήματα”, την ψυχραιμία και το, απαραίτητο σε τέτοιες αναμετρήσεις, πάθος για να μπει “με το δεξί” στη σεζόν…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ