Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση προσφέρει ευκαιρίες όχι μόνο στις ομάδες, αλλά και στους παίκτες τους. Όσοι διακρίνονται σ' αυτήν, τραβούν άμεσα την προσοχή και ανεβάζουν τις μετοχές τους, ασχέτως του σε ποια ομάδα παίζουν. Εφέτος, αναδείχθηκε μια 5αδα όλο λάμψη!

Οι 5 πιο αστεράτοι των… “αστεριών” του Τσάμπιονς Λιγκ! Τα “αστέρια” της λίγκας των πρωταθλητών είναι πια, εδώ και χρόνια, σήμα-κατατεθέν του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρο στο υψηλότερο επίπεδο. Οι σύλλογοι επιζητούν τη διάκριση για τη δόξα και το -μπόλικο- χρήμα. Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τους παίκτες.

Μια καλή εμφάνιση, κυρίως απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, σε βάζει απευθείας στο “μικροσκόπιο”. Κι αν και η υπόλοιπη σεζόν σου είναι καλή η μεταγραφή είναι προ των πυλών. Πολλές φορές και… στο τσακ-μπαμ, Γενάρη μήνα ήδη -είχαμε εφέτος ακριβώς μια τέτοια περίπτωση.

Κρίστοφερ Ενκουνκού: Πρεμιέρα-όνειρο, σεζόν-ποίημα!

Μιλώντας για καλή εμφάνιση απέναντι σε μεγάλη ομάδα, εφέτος είχαμε τον… ορισμό της, στο πρόσωπο του Κρίστοφερ Ενκουνκού! Ο Γάλλος ξεκίνησε το Τσάμπιονς Λιγκ με χατ-τρικ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο Έτιχαντ! Μιλάμε, τώρα, για την πιο εντυπωσιακή επισκεπτήρια κάρτα που μπορεί κάποιος να βάλει στο νου του. Η Λειψία έχασε σ’ εκείνο το ματς με 6-3, αλλά το όνομά του έμεινε, όπως ήταν φυσικό, στη μνήμη όλων.

Συγχρόνως, στο πρόσωπο του Ενκουνκού μιλάμε και για την τέλεια υπόλοιπη σεζόν. Η ατομάρα τελείωσε τη χρονιά με 35 γκολ και 20 ασίστ σε 50 εμφανίσεις με τη Λειψία! Δηλαδή κατά τι παραπάνω από μια συμμετοχή σε γκολ ανά ματς. Οι Γερμανοί, σε Όμιλο με Σίτι και Παρί, (λογικό ήταν ότι) συνέχισαν στο Γιουρόπα και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και ο Ενκουνκού… συνέχισε το βιολί του και στις δύο διοργανώσεις. Στον Όμιλο των “αστεριών” έκλεισε την παρουσία του με 7 γκολ και 4 ασίστ και άλλα 4 τεμάχια έβαλε στο Γιουρόπα… Ο Ενκουνκού κλείνει τα 25 το Νοέμβριο. Και η μεταγραφή -με πολύ χρήμα- είναι μάλλον προ των πυλών…

Λουίς Ντίας: άρον άρον… μετάγραψον αυτόν!

Αυτό ακριβώς, την άμεση μεταγραφή του σε πολύ μεγάλο σύλλογο πέτυχε, μέσω των εμφανίσεών του με την Πόρτο, ο Λουίς Ντίας. Ο Κολομβιανός, που έκλεισε τα 25 του στις 13 Ιανουαρίου, δε σκόραρε κατά της Λίβερπουλ στον 2ο Όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Και στα δύο ματς, ωστόσο, έδειξε την πάστα του. Και πήρε “μόνος” του, 4 βαθμούς απέναντι στη Μίλαν (γκολ εντός στο 1-0 και εκτός στο 1-1). Η Πόρτο πέρασε στο Γιουρόπα εξαιτίας του.

Αλλά και στο πρωτάθλημα είχε προλάβει εν τω μεταξύ να βάλει 14 γκολ (συν 5 ασίστ). Οι Reds έδωσαν 47.000.000 στην Πόρτο το Γενάρη για να τον πάρουν άρον άρον στο Άνφιλντ. Τους δικαίωσε. Με 2 γκολ και 1 ασίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ μαζί τους και άλλα 4 (συν τρεις) στην Πρέμιερ έδειξε σα να ήταν παίκτης της Λίβερπουλ… εκ γενετής.

Ντάργουιν Νούνιες: ο killer της Μπενφίκα έτοιμος να “πετάξει”!

Στα τέλη Ιουνίου, στις 24, ο Νούνιες κλείνει τα 23 του. Κόστισε στη Μπενφίκα 24.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2020. Αλλά η αξία του έχει ήδη φτάσει τα 55. Με έξι γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ (και καθοριστικό το 1-0, στο 3′ , στο εντός με τη Μπαρτσελόνα, όπου έκλεισε και το σκορ για το 3-0), ο Νούνιες ήταν ο ηγέτης των Λουζιτανών που έφτασαν στους 8 της διοργάνωσης.

Μετά τους Ομίλους σκόραρε και το καθοριστικό εκτός έδρας γκολ-πρόκριση στα προημιτελικά, στο Άμστερνταμ κατά του Άγιαξ (2-2 είχε έλθει το εντός πρώτο ματς). Έκλεισε τη σεζόν με συνολικά 34 γκολ και 4 ασίστ σε 41 ματς με τη Μπενφίκα. Και είναι εξαιρετικά πιθανόν να ήταν τα… τελευταία του μ’ αυτήν. Διότι, ειδικά ο Έρικ τεν Χαχ τον θέλει πολύ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Άντονι: ο άλλος μεγάλος “καημός” του Τεν Χαχ

Κι αφού είπαμε για Τεν Χαχ, λογικότατο είναι να θέλει στο Όλντ Τράφορντ και τον Άντονι (Ματέους ντος Σάντος). Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του Άγιαξ είναι… Βραζιλιάνος. Αυθεντικός. Παλαιάς κοπής. Τεχνική με τα καντάρια, ποδοσφαιρικό θράσος, κινήσεις που μπορούν να ξεσηκώσουν την κερκίδα…

Στις 24 Φεβρουαρίου έκλεισε τα 22 του. Και είναι στο “μάτι” πολλών ομάδων, εκτός από τη Μάντσεστερ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε 2 γκολ και είχε 4 ασίστ και, συνολικά στη σεζόν 12 και 10 αντίστοιχα, σε 31 ματς με τον Άγιαξ. Οι Ολλανδοί έδωσαν 15.500.000 για να τον πάρουν από τη Σάντος το 2020, αλλά σήμερα αξίζει (τουλάχιστον) 35.000.000 ευρώ…

Εντουαρντό Καμαβινγκά: ο “κρυφός άσος” στο μανίκι του Καρλέτο!

Όταν μιλάμε για εκτόξευση τιμής μέσα σε μια σεζόν, ωστόσο, το παράδειγμα έχει και γαλλικό όνομα -και καταγωγή από το Κονγκό. Εντουαρντό Καμαβινγκά. Η Ρεάλ έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη (31.000.000 ευρώ) πέρυσι τον Αύγουστο για να τον πάρει από τη Ρεν. Σήμερα, όμως, στα 19,5 του (γεν. 10/11/2002), ο Καμαβινγκά έχει χρηματιστηριακή αξία 55.000.000 ήδη!

Κρυφός άσος στο μανίκι του Κάρλο Αντσελότι και “χρυσή αλλαγή” από πολλές απόψεις σ’ ένα σωρό ματς και στη Λα Λίγκα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γάλλος είναι χαφάρα ολκής. Φοβερή δύναμη, σπουδαία τεχνική, μεγάλη εκρηκτικότητα, αντοχή, αλλά και ταχύτητα είναι τα στοιχεία ενός παίκτη που, επιπλέον, δείχνει πολύ ώριμος για την ηλικία του. Και έτοιμος για πολλά καλά χρόνια μπροστά του στο κέντρο της “Βασίλισσας”…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик