Ο Λιονέλ έχει βαλθεί να τελειώσει τα διλήμματα περί GOAT. Η παρουσία του εφέτος στην Παρί είναι καταλυτική για να αρχίσει να αποδίδει ως τριπλέτα το Μέσι-Νεϊμάρ-Εμπαπέ, όπως στο ματς με τη Μακάμπι. Ματς στο οποίο έσπασε και δύο ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ -ίσως κι ένα τρίτο, που παίρνει από τον Πελέ...

Ο Μέσι των ρεκόρ… ενώνει και βάζει μπροστά το ΜΝΜ! Την ημέρα που ο Λιονέλ είπε το “ναι” στον Νασέρ Αλ Κελαϊφί και, συγχρόνως, το “αντίο” στη Βαρκελώνη, μια εποχή έφτανε στο τέλος της. Αλλά στο Παρίσι, μια νέα, είχαν την ελπίδα, ότι θα ξεκινήσει. Η εποχή που θα θυμίζει εκείνη του θρυλικού MSN. Στις τρεις σεζόν που έπαιξαν μαζί και έδωσαν άλλο νόημα στην έννοια “συνεργασία”, Μέσι, Σουάρες καιΝεϊμάρ πέτυχαν συνολικά 364 γκολ και αντάλλαξαν 171 ασίστ! Ήταν μια τριάδα-φαινόμενο, που έγραψε χρυσή ποδοσφαιρική ιστορία, από πολλές απόψεις.

Ο Εμπαπέ δεν είναι Σουάρες σε ό,τι αφορά τη συνεργασία…

Στο Παρίσι, ο Σουάρες του σήμερα, υπολόγιζε ο Κελαϊφί, ότι θα ήταν ο Κιλιάν Εμπαπέ. Και ότι το τρίο Messi, Neymar, Mbappé, το ΜΝΜ θα γράψει ιστορία επίσης. Όχι, βέβαια, ανάλογη πλέον, με τον Μέσι, πέρυσι, στα +34 και τον Νεϊμάρ κοντά στα 30. Αλλά πάντως χρυσές σελίδες, όπως και να ‘χει το πράγμα. Την περασμένη σεζόν, αυτή η προσδοκία δε βγήκε στο χορτάρι. Ο Αργεντινός έπαιζε στο Παρίσι, αλλά η σκέψη του ήταν ακόμη στη Βαρκελώνη. Ο Νεϊμάρ ήταν κι αυτός κάπως, χμ., ας πούμε “αφηρημένος”. Και ο Εμπαπέ είχε πιο πολύ στο μυαλό του το πώς (σε αμοιβή) θα γίνει… χαλίφης στη θέση του χαλίφη, παρά στο γήπεδο. Και, τέλος πάντων, η λέξη “συνεργασία” δεν είναι και αυτή που επαναλαμβάνει στο μυαλό του ο Γάλλος όταν κάνει… διαλογισμό.

Μαζί με τον Μέσι, έχει “ξυπνήσει” -για άλλο λόγο- και ο Νεϊμάρ

Όμως, εφέτος είναι μια διαφορετική χρονιά. Ο Λιονέλ έχει το μέγα κίνητρο του Μουντιάλ. Και τη Μπαρτσελόνα για πάντα στην καρδιά του, όχι όμως πια και, όλη την ώρα, στο μυαλό του. Ο Νεϊμάρ, πάλι, είδε σα γερό “χαστούκι” στον εγωισμό του τις έντονες φήμες ότι ο γενικός δερβέναγας της ομάδας, μεσιέ Εμπαπέ, έκανε εισηγήσεις μέχρι και για την παραχώρησή του. Και, επιτέλους, θυμίζει εφέτος στο γήπεδο από την αρχή της σεζόν τον παλιό (πολύ, πολύ) καλό εαυτό του. Είναι πια 4ος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας…

Τι απέμενε; Αυτή η μαγική, ψιλοάγνωστη για το Γάλλο λέξη “συνεργασία”. Να πάρει μπρος αυτό το ρημάδι το ΜΝΜ, δηλαδή, για το οποίο -όχι ότι του λείπουν, αλλά, λέμε τώρα- αυτός ο “φουκαράς” ο Κελαϊφί έχει πληρώσει τον ουρανό με τ’ άστρα! Ο Νεϊμάρ είναι, ακόμη, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Και οι μισθοί και των τριών μαζί, είναι εφέτος, μετά το νέο συμβόλαιο του Εμπαπέ, 210.000.000 (!) ευρώ το χρόνο.

Πρώτο δείγμα με τη Λιλ, πρώτο στο Τσάμπιονς Λιγκ με Μακάμπι

Εφέτος, ένα πρώτο δείγμα του ΜΝΜ που περιμένει ο Σεΐχης ήλθε στο ματς με τη Λιλ. Ο Εμπαπέ έβαλε 3 γκολ, ένα από ασίστ του Μέσι και δύο από ασίστ του Νεϊμάρ. Ο Νεϊμάρ έβαλε 2 και ο Αργεντινός 1. Όμως η Λιλ δεν ήταν και μέτρο σύγκρισης. Όχι ότι η Μακάμπι Χάιφα είναι, δηλαδή, αλλά το ματς ήταν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Και σ’ αυτό, για πρώτη φορά, το ΜΝΜ πήρε σάρκα και οστά!

Ο Ελ Κελαϊφί έχει να ευχαριστήσει γι’ αυτό τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός είναι αυτός που -όχι μόνο με τις ασίστ του- έχει φέρει εφέτος την τριπλέτα σε υψηλότατα επίπεδα απόδοσης. Ο Μέσι, ως κολλητός του Νεϊμάρ, αλλά και… “μη εχθρός” του Εμπαπέ είναι η καταλυτική παρουσία που φέρνει τις ισορροπίες. Και, τέλος πάντων, αυτός που κρατάει τις όποιες κόντρες μακριά από το χορτάρι. Εκεί, το εφετινό του κέφι, που του επιτρέπει να δείχνει έμπρακτα την υπέρτατη ποδοσφαιρική του ευφυΐα, φέρνει πλέον απτά αποτελέσματα!

Έσπασε στο ματς και δυο -ίσως και τρία!- ρεκόρ, έτσι για πλάκα…

Στο ματς με τη Μακάμπι, ο Μέσι έσπασε και… μερικά ακόμη ρεκόρ, όπως το συνηθίζει. Έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει για 18 συνεχόμενες σεζόν στο Champions League και ο πρώτος που έχει “ματώσει” τα δίχτυα 39 διαφορετικών ομάδων στο θεσμό. Σύμφωνα με κάποιους στατιστικολόγους έγινε και ο παίκτης που πέρασε μπροστά από τον Πελέ σε γκολ και ασίστ στην ιστορία (1.113), αλλά μ’ αυτό δε συμφωνούν όλοι. Με τι συμφωνούν; Με το γεγονός ότι, με την εφετινή του απόδοση ως τώρα, ο Λιονέλ μάλλον βάζει τέλος στα οποια διλήμματα περί GOAT. Διότι, όπως αποδεικνύεται, όχι απλώς σαρώνει, αλλά… ενώνει κιόλας!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ