Το να περάσουν, όπως συνέβη και εφέτος, εις βάρος της Ντιναμό Κιέβου, οι "αετοί" στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, απλώς δεν είναι είδηση. Αν έχουν, ωστόσο, έναν κακό δαίμονα αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Σ' ένα ματς, μάλιστα, που σημάδεψε ακόμη μια σύμπτωση για την ομάδα της Λισαβόνας...

Μπενφίκα: Ακούει “ΠΑΟΚ” και… φτύνει τον κόρφο της! Το βράδι της Τρίτης η πορτογαλική ομάδα σφράγισε την είσοδό της στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με την 6η νίκη της σε 6 ματς από την αρχή της σεζόν. Στον προηγούμενο προκριματικό γύρο πέρασε άνετα τη Μίτιλαντ με 4-1 και 1-3. Στο ενδιάμεσο έριξε 4 και στην Αρούκα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στις 13 του μηνός πήρε εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Κάζα Πία. Και μετά ήλθαν οι δύο νίκες επί της Ντιναμό Κιέβου (0-2 και 3-0) και οι Όμιλοι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το… ψωμοτύρι της, δηλαδή!


Κι αυτό επειδή η Μπενφίκα είναι η 2η πιο “παλιά” ομάδα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ μετά, από, ποια άλλη; Φυσικά τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι “αετοί” πέτυχαν εφέτος την 42η συμμετοχή τους στον 67χρονο θεσμό, με τη “Βασίλισσα” να έχει 52. Η ομάδα που απέκλεισαν, μάλιστα, η Ντιναμό Κιέβου, μοιράζεται στη σχετική λίστα την 3η θέση, με τον ίδιο αριθμό συμμετοχών που έχουν, επίσης, Μπάγερν και Άγιαξ, ενώ τη 10άδα συμπληρώνει ο Ολυμπιακός -“ισόβαθμος” με την Άντερλεχτ.


Αναλυτικά η σχετική λίστα:

1. Ρεάλ Μαδρίτης: 52
2. Μπενφίκα: 41
3. Μπάγερν Μονάχου: 38
–  Άγιαξ: 38
–  Ντιναμό Κιέβου: 38
6. Σέλτικ: 36
–  Πόρτο: 36
8. Γιουβέντους: 36
9. Άντερλεχτ: 34
–  Ολυμπιακός: 34

Ομάδα με 118 χρόνια ιστορίας, η Μπενφίκα μετράει συνολικά 83 τρόπαια. Έχει το ρεκόρ εγχώριων τίτλων σε πρωτάθλημα (37), Κύπελλο (26) και Λιγκ Καπ (7). Έχει σηκώσει και το Πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ δύο φορές. Το 1960-61, αλλά και το 1961-62, όταν γνώρισε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη και τον σκόρερ-φαινόμενο, τον Εουσέμπιο (1942-2014). “Μαστόρισσα” στην ανάδειξη παικτών που μοσχοπουλάει στη συνέχεια -τελευταίος τέτοιος ο Ντάργουιν Νούνιες– η Μπενφίκα είναι μια ομάδα με “βαρύ” όνομα στην Ευρώπη.

Ένα σερί που διέκοψε ο ΠΑΟΚ κι ένας πρώην παίκτης της!

Και είναι χαρακτηριστικό ότι από τη σεζόν 2010-11 έως σήμερα συμμετέχει ανελλιπώς στους Ομίλους του Champions League. Με εξαίρεση μια χρονιά, όταν στο δρόμο της βρήκε τον ΠΑΟΚ! Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2020, ο “Δικέφαλος” του Άμπελ Φερέιρα, ήταν η μόνη ομάδα όλα αυτά τα χρόνια που έκλεισε στους “αετούς” το δρόμο για τη μεγάλη διοργάνωση. Και μάλιστα με το νικητήριο γκολ σ’ εκείνο το 2-1 να έρχεται από τον Άντριγια Ζίβκοβιτς, που είχε έλθει στην ομάδα μόλις μια βδομάδα νωρίτερα… από τη Μπενφίκα, όπου είχε περάσει 4 χρόνια. Ε, είναι να μη φτύνει τον κόρφο της όταν ακούει ΠΑΟΚ, λοιπόν;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι