Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ είναι η νέα ποδοσφαιρική κόντρα που θα μας χαρίσει σπουδαίες στιγμές στο μέλλον στη θέση αυτής του Αργεντινού με τον Πορτογάλο. Αυτοί, βεβαίως, είναι δοκιμασμένοι και στο χρόνο. Αλλά και οι νέοι... είναι ωραίοι. Και το "έχουν"...

Μέσι-CR7: Δυναστεία… τέλος! Πάμε για φρέσκα! Θα ήταν πολύ άδικο να πούμε ότι τόσα χρόνια, αυτή η “κόντρα” των δύο σούπερ σταρ δε μας χάρισε άφθονη και γνήσια ποδοσφαιρική απόλαυση. Ο Αργεντινός “εναντίον” του Πορτογάλου ήταν το θέμα αναλύσεων επί αναλύσεων. Και το… θέαμα επίσης. Τόσα γκολ ο ένας, τόσα ο άλλος. Το ένα ο ένας, το… ένα συν ένα ο άλλος. Το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το “βασίλειό” τους. Και η δυναστεία τους μεγάλη. Ο ποδοσφαιρικός βίος, ωστόσο, είναι βραχύς -όσο μακρά κι αν είναι η τέχνη που εκφράζει κανείς στο χορτάρι.


Το εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε χωρίς καν τον Κριστιάνο Ρονάλντο να το κοσμεί. Και στο ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Γιουβέντους, είδαμε και κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ, επί 63 σερί ματς, από τις 21 Οκτωβρίου του 2014. Τον Λιονέλ Μέσι να μην κλείνει 90λεπτο σε αγώνα του θεσμού στον οποίο ξεκίνησε βασικός. Μιλάμε φυσικά για αλλαγή στο 84′, με στόχο να “τσιμεντώσει” το 2-1. Αλλά δεν παύει να σηματοδοτεί και το τέλος μιας εποχής. Δεν θα είναι άμεσο. Αλλά είναι παρόν και ορατό, πλέον.

Μυθικοί αριθμοί για τους δύο σούπερ σταρ, αλλά ο χρόνος, είναι χρόνος…

Τα 140 γκολ του Πορτογάλου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι ένας μυθικός αριθμός που δύσκολα θα πλησιάσει ή θα ξεπεράσει ο Λιονέλ Μέσι των 125. Αλλά επειδή και η ποδοσφαιρική Φύση απεχθάνεται τα “κενά”, μια νέα δυναστεία ξεκινάει για να πάρει τη θέση της παλιάς. Και η λογική λέει ότι θα μας προσφέρει κι αυτή μια υπέροχη ποδοσφαιρικά κόντρα για πολλά χρόνια μπροστά ακόμη. Είναι, βέβαια, αυτή του Κιλιάν Εμπαπέ και του Έρλινγκ Χάαλαντ.



Ποδαρικό με “δυάρες” και για τους δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Γάλλος ήταν ο απόλυτος σταρ και σκόρερ και των 2 γκολ στη νικηφόρα αναμέτρηση με τη Γιούβε. Τρεις μήνες πριν κλείσει τα 24 του (στις 20 Δεκεμβρίου) έφτασε, έτσι, τα 34 (και 23 ασίστ) στο θεσμό. Αλλά και ο Νορβηγός πάτησε πόδι εφέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ίδιο τρόπο, στο 0-4 της Σίτι επί της Σεβίλλης. Στις 21 Ιουλίου έκλεισε τα 22 του. Έχει όμως ήδη 25 γκολ και 25 ασίστ στη διοργάνωση. Είναι ο πρώτος που τα καταφέρνει σε 20 ματς…

Με χρόνια μπάλας ακόμη μπροστά τους και σε συλλόγους που είναι βέβαιο ότι θα έχουν συνεχή παρουσία στο θεσμό επίσης για πολλά χρόνια ακόμη, αυτή η νέα αντιπαλότητα προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι από αυτές που ονομάζουμε “αλατοπίπερο” στο παιχνίδι. Κι απ’ αυτές που κάνουν πιτσιρικάδες σε όλο τον κόσμο να αρχίσουν να ασχολούνται με τη μπάλα. Φυσικά, η παροιμία “εκεί που είσαι ήμουνα, εδώ που είμαι θα ‘λθεις;”, δεν είναι τυχαία.

Η διάρκεια είναι το ζητούμενο, αλλά και οι δύο δείχνουν ότι το “έχουν”…

Όπως και ο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι έχουν περάσει την πιο κρίσιμη δοκιμασία στο ποδόσφαιρο. Αυτή του χρόνου. Η διάρκεια της σταθερά top απόδοσής τους στα πιο δύσκολα πρωταθλήματα, αλλά και στον πιο δύσκολο διεθνή ποδοσφαιρικό θεσμό, αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Είναι και οι δύο φαινόμενα, που έχουν αποδείξει κυριολεκτικά εκατοντάδες φορές την αξία τους. Εμπαπέ και Χάαλαντ είναι ακόμη στο ξεκίνημά τους, σε σχέση μ’ αυτά τα ιερά τέρατα. Αλλά όλα δείχνουν ότι και οι δύο μπορούν να γράψουν ιστορία. Και σε 10 χρόνια από σήμερα να γράφουμε για… τη δική τους δυναστεία που, σιγά σιγά θα τελειώνει, για να πάρει τη θέση της μια νέα. Κανείς δεν ξέρει ποια. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ομορφιά του ποδοσφαίρου!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι