Ναι. Ακόμη και σε τέτοιο επίπεδο όπως της Σίτι, οι απουσίες κάποιων παικτών μπορεί να είναι καθοριστικές. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα θα έχει στη ρεβάνς σίγουρα τον Κανσέλο και πιθανότατα και τον Γουόκερ. Και θα είναι, σε τέτοια περίπτωση, μια διαφορετική ομάδα...

Κι όμως: Το Ρεάλ-Σίτι θα είναι ένα τελείως άλλο ματς! Στην αρχή να πούμε το αυτονόητο. Το Σίτι-Ρεάλ ήταν το ματς-ορισμός του ποδοσφαίρου. Για… εμάς, τους θεατές. Για προπονητές επιπέδου Πεπ Γκουαρδιόλα και Κάρλο Αντσελότι, ωστόσο, ένα 4-3 είναι λόγος για να μη μπορούν να κοιμηθούν το βράδι. Σε επίπεδο τέτοιο, ημιτελικού Τσάμπιονς Λιγκ τα τόσα γκολ σημαίνουν για κάθε προπονητή ότι κάτι δεν πήγε καλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Τελεία.

Όταν στο τραπέζι το στοίχημα είναι τόσο υψηλό η λογική “όσα κι αν φάμε, θα βάλουμε ένα παραπάνω” είναι, απλώς, απαγορευτική. Και, αν ο Αντσελότι μένει… άυπνος, σχετικά με το θέμα, ως τη ρεβάνς της Μαδρίτης, ο Πεπ, όσο κι αν μοιάζει παράδοξο είναι πιο ήσυχος. Διότι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ξέρει ήδη τι πήγε για εκείνον στραβά στο Έτιχαντ.

 


Δύο απουσίες, αλλά… τι απουσίες!

Σε ομάδα τόσο υψηλής ποιότητας όπως η Σίτι ίσως να το ακούει κανείς “κάπως”, ότι δυο απουσίες μπορεί να σημαίνουν τόσα πολλά. Όμως ο Κάιλ Γουόκερ και ο Ζοάο Κανσέλο δεν είναι, για τον Πεπ, οι οποιεσδήποτε απουσίες. Ο Ισπανός είναι ο κύριος εκφραστής της  τακτικής που θέλει τα πλάγια (φουλ) μπακ να είναι ίσως οι σημαντικότεροι παίκτες στο γήπεδο. Και για τον Γκουαρδιόλα ο Κανσέλο και ο Γουόκερ είναι ένα δίδυμο τόσο καλό που, για να παίζουν μαζί, έφερε τον Πορτογάλο αριστερά, με ανάποδο πόδι. (Και για να μπορεί και πιο εύκολα να παίξει και ως επιτελικός χαφ όταν η ομάδα έχει κατοχή μπάλας).

Ο τραυματισμός του Στόουνς, που ξεκίνησε πίσω δεξιά για τους “Πολίτες” έκανε πιο περίπλοκα τα πράγματα. Ο Φερναντίνιο δεν είναι δεξί μπάκ και είναι φιλότιμος. Αλλά ο Βινίσιους Τζούνιορ είναι (και) αριστερό εξτρέμ και… αφιλότιμος, ο άτιμος. Στο 2ο γκολ της Ρεάλ δεν έδειξε κανένα οίκτο για τον συμπατριώτη του. Στο πρώτο γκολ, πάλι, ο Ζιτσένκο, που επίσης έπαιξε αναγκαστικά στη θέση του δεξιού μπακ λόγω των απουσιών, δεν μπορεί να κόψει τον Μπενζεμά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Γάλλος είναι “φονιάς” με κάθε αφορμή και με κάθε αντίπαλο. Ωστόσο, αν ο Γουόκερ ήταν στο γήπεδο, ίσως να μην είχε τόσο εύκολη δουλειά.

Γουόκερ: Το… “μηχανάκι καταστολής” της Σίτι

Διότι στο παιχνίδι της Σίτι, όσο ο Κανσέλο έχει ως ρόλο να συμμετέχει στη δημιουργία, άλλο τόσο έχει ο Άγγλος στην… “καταστολή”. Αν και σ’ ένα μήνα κλείνει τα 32 του (γεν. 28/5/1990), ο Γουόκερ είναι ένα ακούραστο μηχανάκι με κεντρικό ρόλο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Και ειδικά όταν χαθεί η μπάλα και πάει να βγει αντεπίθεση για τον αντίπαλο. Στο παιχνίδι του Έτιχαντ έλειψε λόγω τραυματισμού στο αστράγαλο από το ματς με την Ατλέτικο. Για τη ρεβάνς, ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να είναι έτοιμος. Και η άμυνα της Σίτι δε θα είναι σε τέτοια περίπτωση τόσο “αφελής” και επιρρεπής στο λάθος.

Το πιο καλό νέο για τον Γκουαρδιόλα είναι η σίγουρη παρουσία στο παιχνίδι αυτό του Ζοάο Κανσέλο που εξέτισε την ποινή του. Ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής παίκτης της Σίτι εφέτος (4.052!) δεν ειναι απαραίτητος -όπως και ο Γουόκερ- μόνον για όσα αγωνιστικά προσφέρει στην ομάδα. Και οι δυο τους είναι κατεξοχήν πεισματάρηδες και μαχητές. Παίκτες με ηγετική προσωπικότητα που μπορούν να σπρώξουν και τους υπόλοιπους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Και αν υπάρχει κάτι βέβαιο είναι αυτό: Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ δε θα προσπαθήσει απλώς. Μπροστά στο κοινό της θα δώσει το… 101% για να βρεθεί εκείνη στον τελικό. Απέναντι στη “μηχανή” του Αντσελότι και ο Πεπ θα πρέπει να παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει αν θέλει να κρατήσει το προβάδισμα του ενός γκολ. Και “ό,τι καλύτερο” χωρίς Κανσέλο και Γουόκερ, απλώς δε νοείται…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ