Το Champions League από τη σεζόν 2024-25 θα έχει άλλη μορφή.

Το Champions League αλλάζει! Αλλάζει και μάλιστα άμεσα. Η UEFA παίρνει ξανά πρωτοβουλία και προχωρά σε ριζικές αλλαγές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πάμε να τις δούμε μία – μία. Από τη σεζόν 2024 – 2025 η διοργάνωση των «αστεριών» θα είναι διαφορετική. Πιο συγκεκριμένα, αντί για 32 ομάδες που είχαμε ως τώρα, ο αριθμός των ομάδων θα αυξηθεί και θα φθάσει στις 36. Δεν θα υπάρχουν οι 8 όμιλοι. Θα αντικατασταθούν από μια μεγάλη Λίγκα. Και πως θα γίνεται η διαδικασία; Κάθε ομάδα που συμμετέχει θα παίζει 10 αγώνες στην πρώτη φάση. Πέντε θα γίνονται στην έδρα της και πέντε θα διεξάγονται εκτός έδρας.

Δηλαδή, συνολικά σε μία σεζόν στο Champions League θα πραγματοποιούνται 100 ματς! Από τις 36 ομάδες που συμμετέχουν λοιπόν οι 8 που θα βρίσκονται πρώτες στη βαθμολογία θα εξασφαλίζουν και τη απευθείας πρόκριση στην νοκ – άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και τι γίνεται με τις υπόλοιπες 28; Σας απαντάμε αμέσως! Αυτές λοιπόν που θα είναι στις θέσεις 9 έως 24 μονομαχούν μεταξύ τους σε διπλές αναμετρήσεις, στυλ playoffs δηλαδή και οι νικήτριες θα περνούν στην φάση των «16» του Champions League. Ανυπομονούμε να δούμε πως θα είναι σε αυτή τη μορφή η διοργάνωση των «αστεριών».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ