Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: είσαι ό,τι (σου δίνει η Άννα να) τρως! Το ρητό αποδίδεται στον Ιπποκράτη. Και το εφαρμόζει στην πράξη η διατροφολόγος -και πρώην πρωταθλήτρια του καράτε- σύζυγός του, Άννα. Το αποτέλεσμα; Στα 33 του, ο Ρόμπερτ είναι “κομμάτια” και παρουσιάζεται στο γήπεδο σα να είναι 10 χρόνια νεώτερος. Το αποδεικνύουν, άλλωστε και τα εξωπραγματικά […]

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: είσαι ό,τι (σου δίνει η Άννα να) τρως! Το ρητό αποδίδεται στον Ιπποκράτη. Και το εφαρμόζει στην πράξη η διατροφολόγος -και πρώην πρωταθλήτρια του καράτε- σύζυγός του, Άννα. Το αποτέλεσμα; Στα 33 του, ο Ρόμπερτ είναι “κομμάτια” και παρουσιάζεται στο γήπεδο σα να είναι 10 χρόνια νεώτερος. Το αποδεικνύουν, άλλωστε και τα εξωπραγματικά του στατιστικά.

Σε συνολικά 229 συμμετοχές του με τη Μπάγερν, από το 2014, ο ανελέητος Λεβαντόφσκι έχει πετύχει 214 γκολ. Αλλά τις τελευταίες δύο σεζόν, σπάει όλα τα κοντέρ. Το 2019-20 τελείωσε για τον Πολωνό με… 55 γκολ σε 47 συμμετοχές -και το Τσάμπιονς Λιγκ στην τροπαιοθήκη του. Και πέρυσι, με τα 41 του γκολ στη Μπουντεσλίγκα (48 συνολικά) έσπασε και το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ που κρατούσε επί μισό αιώνα παρά κάτι. Από τη σεζόν 1971-72.

Ο Λεβαντόφσκι είναι… on fire. Κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι, βραβεύτηκε ως κορυφαίος επιθετικός της χρονιάς, έχασε ίσως και άδικα τη Χρυσή μπάλα. Έχει ξεκινήσει τη φετινή σεζόν με… 25 γκολ σε 20 εμφανίσεις -14 σε 13 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Και φαίνεται, προς το παρόν, ασταμάτητος. Πίσω από κάθε μεγάλο σκόρερ, όμως, κρύβεται, καθώς φαίνεται, μια γυναίκα!

Καρατέκα, διατροφολόγος και Youtuber

Η Άννα Λεβαντόφσκα, τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε το 2009 είναι επίσης επαγγελματίας διατροφολόγος και πτυχιούχος φυσικής αγωγής. Απ’ το κανάλι της στο You Tube δίνει συμβουλές διατροφής, αλλά και εκγύμνασης σε πάνω από 59.000 συνδρομητές της. Αυτο που δεν αποκαλύπτει, ωστόσο, είναι τι ακριβώς βάζει στο πιάτο του Ρόμπερτ για να τον κρατάσει σε τέτοια φόρμα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9)


Ο ίδιος ο Λεβαντόφσκι παραδέχεται πως… και ο ίδιος καμιά φορά δεν ξέρει τι είναι αυτό που τρώει. Αλλά, γιατί να ανησυχεί; Ό,τι και να ‘ναι, προφανώς του κάνει καλό. Άλλωστε, παρότι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αυτό τουλάχιστον, που έχει ανεβάσει η Άννα στο λογαριασμό της σχετικά με τη διατροφή στο ίνστα (Foods_by_Ann) δε φαίνεται και τόσο άσχημο…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Foods by Ann (@foods_by_ann)


Το “μυστικό” ονομάζεται “αντίστροφη δίαιτα”

Γενικά, η δίαιτα του Ρόμπερτ δεν είναι και τόσο εξωτική, μάλλον στανταράκι είναι για κάποιον αθλητή. Περιλαμβάνει, π.χ. μπόλικη πρωτεϊνη, κυρίως από ψάρι, μετρημένους και καλούς υδατάνθρακες, λίγα λιπαρά και καθόλου τηγανητά, junk food, γάλα -προφανώς έχει δυσανεξία στη λακτόζη- και άσπρο αλεύρι. Όπως έχει αποκαλύψει ο Βραζιλιάνικης καταγωγής συμπαίκτης του στην Εθνική Πολωνίας, Τιάγκο Τσιόνεκ, το μυστικό φαίνεται να είναι άλλο.

Είναι μια διατροφική τεχνική που ονομάζεται “αντίστροφη δίαιτα” –reverse dieting. Βασίζεται σε κάτι απλό θεωρητικά, αλλά δύσκολο στην εφαρμογή -απαιτεί υπομονή και εξαιρετικά ακριβείς αναλογίες πρωτεϊνης-υδατανθράκων και λίπους σε κάθε γεύμα. Στην “αντίστροφη δίαιτα”, αντί να κόβεις θερμίδες και να αυξάνεις την cardio προπόνησή σου, κάνεις, ε, χμ. Το αντίστροφο. Αυξάνεις θερμίδες και ελαττώνεις την καρδιοανπνευστική προπόνηση.

Μ’ αυτό τον τρόπο, λένε όσοι την ακολουθούν, αντί να επιβραδύνεις το μεταβολισμό σου, τον επιταχύνεις. Και φτάνεις σ’ ένα σημείο όπου, παρά τις πολλές θερμίδες που καταναλώνεις, αρχίζεις και χάνεις βάρος, χωρίς όμως να χάνεις και μυική μάζα. Χάνεις, επειδή, απλώς, έχεις πολύ υψηλό βασικό μεταβολικό ρυθμό.

Είσαι και ότι τρως, αλλά είσαι και… “πώς τα βάζεις” (έτσι, ρε Ρόμπερτ;)

Επειδή αυτός είναι ο στόχος της δίαιτας, έχει και αντίστροφη παράθεση των πιάτων στα γεύματα. Ξεκινάς με το γλυκό (για να ανέβει η ινσουλίνη), μετά τρως το κυρίως (με πολλή πρωτεϊνη, λίγους ή καθόλου, ανάλογα με το τι προπόνηση ακολουθεί- υδατάνθρακες και λίγα , κατά κανόνα, λιπαρά) Καταλήγεις με τη σαλάτα. Αυτό κάνει και ο Ρόμπερτ.

Με σύζυγο εξειδικευμένη διατροφολόγο, αλλά και γυμνάστρια, δεν είναι δύσκολο για τον Λεβαντόφσκι να την εφαρμόζει. Για τους πολλούς, όμως, είναι κομματάκι περίπλοκη εξίσωση -είπαμε: οι μερίδες και τα συστατικά τους πρέπει να μετριούνται με μεγάλη ακρίβεια. Και συγχρόνως, η ισορροπία μεταξύ προπόνησης δύναμης και cardio πρέπει να ρυθμίζεται εξίσου προσεκτικά.

Γι’ αυτό και η Άννα κρατάει για τον εαυτό της τις λεπτομέρειες. Δικαίως κιόλας. Δε θέλει να κάνει και άλλους σαν το σύζυγό της. Αν και, μεταξύ μας, αυτό είναι αρκετά δύσκολο, Και πάλι μεταξύ μας, βλέπετε, ισχύει φυσικά το “είσαι ό,τι τρως”. Αλλά για το Πολωνικό μυδραλιοβόλο ισχύει και το…  “πώς τα βάζεις” (έτσι, ρε άνθρωπε;). Και σ’ αυτό, από τη φύση του ο Λεβαντόφσκι, δε συγκρίνεται με πολλούς στον πλανήτη, άσχετα με το τι θα φάνε και με ποια σειρά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπάγερν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ