Οι Βαυαροί κέρδισαν πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το 5-3 τη Λειψία.

Η Μπάγερν Μονάχου κυριάρχησε στο Σούπερ Καπ Γερμανίας, κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στη Λειψία που, ουσιαστικά, δεν απείλησε.

Οι δύο αντίπαλοι συναντήθηκαν στη «Red Bull Arena», με τους πρωταθλητές Βαυαρούς να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους περσινούς Κυπελλούχους. Κέρδισαν με 5-3, αλλά επί της ουσίας δεν αγχώθηκαν σε κανένα σημείο του ματς.

Ο Τζαμάλ Μουζιάλα στο 14’ άνοιξε το σκορ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Ο Σαντιό Μανέ έκανε το 2-0 στο 31’, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του σε επίσημο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου.

Το 3-0 πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Ο Μουζιάλα από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στον Μπενζαμέν Παβάρ κι εκείνος μέσα από την περιοχή με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Λειψία πήρε πρωτοβουλίας και εκμεταλλευόμενη το χαλάρωμα των αντιπάλων της σκόραρε δύο φορές. Στο 59’ με τον Μάρτσελ Χάλστενμπεργκ και στο 77’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κρίστοφερ Νκουνκού.

Ο Παβάρ και ο Όλμο κυνήγησαν την μπάλα, με τον Γάλλο να κάνει τάκλιν στο πόδι του παίκτη των «ταύρων» και τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών.

Η Μπάγερν Μονάχου, όμως, είχε προλάβει να κάνει τέσσερα τα τέρματά της με τον Σερζ Γκνάμπρι από το 66’, ενώ στο 87’ ακυρώθηκε γκολ του Μανέ ως οφσάιντ.

Ο Ντάνι Όλμο μείωσε και πάλι στο 89’, όμως ο Λίροϊ Ζανέ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε κι άλλο γκολ για την ομάδα του, για το τελικό 5-3 υπέρ της, με το οποίο κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Ούβε Ζέλερ. Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Λειψία: Γκουλάκσι, Σιμακάν (79’ Νοβόα), Όρμπαν, Χλάστενμπεργκ, Κλόστερμαν, Λάιμερ, Καμπλ (52’ Όλμο), Χένρικς, Ζομποζλάι (72’ Χαϊντάρα), Φόρσμπεργκ (52’ Αντρέ Σίλβα), Νκουνκού.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Παβάρ (78’ Μαζραουί), Ντέιβις, Ουπαμεκανό (78’ Ντε Λιχτ), Ερνάντες, Σάμπιτζερ, Κίμιχ, Γκνάμπρι (78’ Σανέ), Μουσιάλα (60’ Κομάν), Μίλερ (69’ Γκράβενμπερχ), Μανέ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λειψία

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπάγερν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ