Σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προχωρά η Μπάγερν στο παιχνίδι της στο Κύπελλο με την ιστορική Βικτόρια Κολωνίας. Η οικονομική ένεση για τη γηπεδούχο θα είναι σοβαρή, έτσι όπως οργανώθηκε το όλο πράγμα...

Μπάγερν: Φιλάνθρωπη, αλλά… στη Γ’ Κατηγορία! Στην εφετινή Bundesliga, η ομάδα του Μονάχου, λίγο… ανθρώπινο πρόσωπο έδειξε μόλις στην τελευταία αγωνιστική, όταν έμεινε στο 1-1 με τη Μενχενγκλάντμπαχ. Κατά τα λοιπά έχει “φορτώσει” με 15 ακόμη γκολ τις αντίπαλες άμυνες σε τρεις σερί νίκες με Άιντραχτ (1-6), Βόλφσμπουργκ (2-0) και Μπόχουμ (0-7). Είναι ήδη πρώτη, αν και ισόβαθμη με τη φοβερή Ουνιόν Βερολίνου

Το παιχνίδι της της Τετάρτης, ωστόσο, δεν είναι για το πρωτάθλημα. Είναι το πρώτο της στο Κύπελλο. Και η αντίπαλος, ομάδα της Γ’ Κατηγορίας. Η Βικτόρια Κολωνίας είναι ένας σύλλογος με ιστορία 118 ετών. Η μεγάλη ομάδα της πόλης, η FC Κολωνία είναι… εγγόνι της ηλικιακά, αφού έχει έτος ίδρυσης το 1948. Αλλά η ποδοσφαιρική ζωή δεν έχει σταθεί στοργικά απέναντί της. Έχει περάσει από σαράντα κύματα -και συγχωνεύσεις και πολλά άλλα τέτοια- για να παραμένει ενεργή. Πάντα σε μικρές κατηγορίες. Και, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, αυτόν τον καιρό πάλι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Και εδώ μπαίνει το… φιλανθρωπικό του χαρακτήρα της Μπάγερν.

Μια γερή οικονομική ανάσα για την πτωχή πλην ιστορική Βικτόρια

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, το είχε πει και το έκανε. Οι κανονισμοί στη χώρα λένε ότι, στο Κύπελλο, η φιλοξενούμενη ομάδα δικαιούται το 50% των εισπράξεων από κάθε παιχνίδι. Η Μπάγερν δε μπορεί, φυσικά, να κάνει μια απευθείας… δωρεά κάποιου είδους σε άλλο σύλλογο. Έχει όμως -και το κάνει- το δικαίωμα να παραιτηθεί από τις εισπράξεις που της αναλογούν στο παίχνίδι με τη Βικτόρια. Θα πείτε: σιγά το χουβαρντιλίκι. Σε τι γήπεδο να παίζει η Βικτόρια και πόσους να χωράει; Έχετε εν μέρει δίκιο. Κανονικά παίζει στο Σπόρτπαρκ Χόχενμπεργκ, που χωράει μόλις 10.000 κόσμο. Αλλά όχι απέναντι στη Μπάγερν.

Ναι. Το παιχνίδι της χρονιάς της, απέναντι στην πρωταθλήτρια, η Βικτόρια θα το δώσει στο γήπεδο της Κολωνίας, το Ράινενεργκίε, που χωρά 50.000 θεατές. Και θα είναι φίσκα. Για μια ομάδα που όλη κι όλη κοστίζει 6.000.000 ευρώ, αρκετά λιγότερο από το… ένα και μόνο χέρι του Μάνουελ Νόιερ, π.χ., η οικονομική ένεση από το ματς θα είναι, έτσι, πολύ σημαντική ανάσα. Οπότε, μπράβο στη Μπάγερν. Και ελπίζουμε η απόφασή της νια ισχύσει… ακόμη κι αν η Βικτόρια κάνει την έκπληξη του αιώνα στο παιχνίδι και την αποκλείσει από την επόμενη φάση του Κυπέλλου. (ΟΚ. Λέμε, τώρα, να περάσει η ώρα…)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπάγερν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι