Με βάση το "τι θα γινόταν αν", ο... "πολυθεσίτης" της Ντόρτμουντ δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες. Έχει όμως δικαιώσει -και με το παραπάνω- την αξία του ως παίκτη που κάθε ομάδα θα ήθελε να διαθέτει.

Με… 250 στη Bundesliga ο Γιούλιαν Μπραντ! Το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού. Και η λέξη “θαύμα” δίπλα στη λέξη “παιδί” είναι το… χειρότερο τέτοιο “καλύτερο”. Στη ζωή και την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή πολλά παίζουν ρόλο. Οι ομάδες του, οι προπονητές που θα βρει στο δρόμο του, οι τραυματισμοί, ο ανταγωνισμός…

Ο Γιούλιαν Μπραντ ξεκίνησε ως “παιδί-θαύμα”. Για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έγινε τέτοιο. “Θαύμα”. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Μια παιδική προσδοκία -των γύρω σου κιόλας- δε μπορεί να σημαδεύει την… πραγματική καριέρα που έχεις κάνει. Και ως προς αυτό, ο Μπράντ δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από κανέναν.

Στις 2 Μαΐου ο Γιούλιαν θα κλείσει τα 26 του. Αλλά από τις 27 Φεβρουαρίου είναι ήδη στο κλαμπ των “250ρηδων” της Μπουντεσλίγκα. Κι αυτό δεν είναι κάτι απλό. Ο Μπραντ ντεμπουτάρισε στη μεγάλη κατηγορία με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν πριν κλείσει τα 18 του. Στις 15 Φεβρουαρίου του 2014. Οι “ασπιρίνες” τον είχαν πάρει από τη Βόλφσμπουργκ για 350.000 ευρώ. Έβλεπαν σ’ αυτόν μεγάλο ταλέντο. Ήταν σπουδαίος και με τις Εθνικές Νέων της Γερμανίας.

Λάμπει με τη Λεβερκούζεν σε… τρεις θέσεις

Μέχρι το 2019, στα 23 του, ο Γιούλιαν ίσως δε δικαιώνει τον τίτλο του “παιδιού-θαύματος”, όμως κάνει πολλά και διάφορα σπουδαία με την ομάδα. Γίνεται ο νεώτερος στην ιστορία της που συμπληρώνει 100 ματς μαζί της, τον Αύγουστο του 2017. Ένα χρόνο νωρίτερα, γίνεται ο νεώτερος μετά τον Γκερντ Μίλερ παίκτης που σκοράρει σε 6 συνεχόμενα ματς στη Μπουντεσλίγκα.

Στις αρχές του 2019, Πέτερ Μπος τον αλλάζει θέση και τον φέρνει πιο μέσα από τη γραμμή, όπου έχει μάθει. Θέλει να τον έχει πλάι στον Κάι Χάβερτς. Και εκεί τα πηγαίνει μια χαρά. Κλείνει τη σεζόν με 10 γκολ σε 43 ματς (7 σε 33 στο πρωτάθλημα). Και μετά, πηγαίνει στη Μπορούσια για 25.000.000 ευρώ.

Είναι η 29 Μαΐου του 2019 και έχει μόλις κλείσει τα 23 του. Η Ντόρτμουντ ξοδεύει αυτά τα λεφτά όχι μόνο για τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα με τη Μπάγερ, αλλά και τις 11 ασίστ και την πληθωρική παρουσία του Μπράντ. Μια παρουσία που συνεισφέρει πολλά στην 3η θέση και την έξοδο της Λεβερκούζεν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ηγέτης δε γίνεται, αλλά γίνεται σπουδαίο “εργαλείο”!

Είναι μια κομβική στιγμή στην καριέρα του Γιούλιαν. Η Ντόρτμουντ περιμένει απ’ αυτόν να γίνει ηγέτης. Αλλά δε γίνεται. ‘Εχει γεμάτες χρονιές, χωρίς τραυματισμούς. Αλλά δε στεριώνει στην 11αδα ως βασικός, ούτε βρίσκει συγκεκριμένη θέση στην επίθεση, στα άκρα ή ως δεύτερος φορ.

Σε ρόλο μεσοεπιθετικού ο Μπραντ μοιάζει να έχει απελευθερωθεί. Και από την “υποχρεώση” να γίνει ηγέτης, αλλά και από την άλλη, να “δικαιώσει” κάποιες προσδοκίες. Είναι πλέον ώριμος ποδοσφαιρικά και εντάξει με τον εαυτό του. Δεν ψάχνει να βρει αυτό που “θα έπρεπε” να έχει γίνει, αλλά αυτό που έγινε!

Πίσω από κάποιους, αλλά… και τι μ’ αυτό;

Ξέρει ότι είναι ένας παίκτης πολύ χρήσιμος και ουσιαστικός για κάθε ομάδα. Όχι ίσως ηγέτης της, αλλά σίγουρα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο της. Το ότι φτάνει στις 250 συμμετοχές σε ηλικία 25 ετών και 301 ημερών, το υπογράφει. Ο Μπραντ είναι πια ο τρίτος νεώτερος παίκτης της Μπουντεσλίγκα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Είναι πίσω από τον κίπερ της Στουτγκάρδης Άικε Ίμελ (25 χρονών και 269 ημερών), αλλά τον  ρέκορντμαν συμμετοχών στην κατηγορία (602), Καρλ-Χάιντς Κέρμπελ (25 ετών και 287 ημερών). Είναι όμως μπροστά, για παράδειγμα κι από έναν κοτζάμ Λόταρ Ματέους, στη σχετική λίστα. Οπότε; Οπότε… άστε το καλύτερο! Το (πολύ) καλό, συχνά φτάνει και περισσεύει!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ντόρτμουντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ