Ο Γερμανός χαφ εκμεταλλεύτηκε την περίοδο της καραντίνας και, με γυμναστική και διατροφή κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να γίνει... τούμπανο!

Λέον Γκορέτσκα: Τι “Λέων”; Μάλλον…”Γοριλέων”! Στις 6 Φεβρουαρίου, ο Γερμανός μέσος θα κλείσει τα 27 του. Θα έχει συμπληρώσει τότε πάνω από 315 παιχνίδια ως επαγγελματίας στη ζωή του. Στα περίπου 260 απ’ αυτά ήταν Λέων όνομα και πράγμα. Ψηλός, 1μ89, με δυνατό σουτ, εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, άριστος πασέρ, ικανός σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά.

Μάρτιο του ’20 άρχισε -και- στη Γερμανία η καραντίνα. Οι εννιά στους δέκα βγήκαν απ’ αυτήν με μερικά κιλάκια -και αρκετή μανιοκατάθλιψη- παραπάνω. Όχι όμως ο Γκορέτσκα. Όταν γύρισε στις προπονήσεις με τη Μπάγερν, οι συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ είδαν κάτι που τους εξέπληξε.

Μπήκε καραντίνα ως… “σπίνος” και βγήκε τούμπανο!

Ο Γκορέτσκα είχε βάλει μπόλικα κιλάκια κι εκείνος. Αλλά… ούτε ένα δεν ήταν λίπος. Όλα ήταν μυική μάζα! Από Λέων, ο παίκτης είχε αρχίσει να γίνεται… παλαιστής! Η σωματική του μεταμόρφωση ήταν απλώς εντυπωσιακή. Και παραμένει!


Διότι και σήμερα, ο Γερμανός χαφ είναι κανονικό “τούμπανο”! Όπως λέει ο ίδιος, είναι κάτι που τον βοηθά στις υποχρεώσεις του στο γήπεδο. “Στα καθοριστικά παιχνίδια είναι σημαντικό να νοιώθεις ψυχικά και σωματικά δυνατός. Και τα βάρη με βοηθούν και στα τάκλιν, αλλά και στον αέρα”.

Η μεταμόρφωση του Γκορέτσκα είναι εξώφθαλμη αλλά δεν κρύβει κάποιο μυστικό. Ο ποδοσφαιριστής προσέχει τη διατροφή του από τότε που έπαιζε στη Σάλκε. Ένα χρόνιο εντερικό πρόβλημα τον οδήγησε τότε στο να κάνει τεστ δυσανεξίας σε αρκετές τροφές.

Από Λέων… “¨Γοριλέων” με γυμναστική και διατροφή

Διαπίστωσε έτσι ότι πρέπει αποφεύγει το γάλα, τα καρύδια, τη γλουτένη και το χοιρινό κρέας. Στη συνέχεια της καριέρας του προσπάθησε να αυξήσει τη μυική του μάζα, αλλά, όπως λέει “με τους συνεχείς αγώνες δε μπορείς να πάρεις κιλά. Όταν παίζεις δυο φορές τη βδομάδα, ό,τι και να φας, το καις”.


Η ευκαιρία του, λοιπόν, ήταν η καραντίνα. Σε συνεργασία με το επιτελείο γυμναστών και διατροφολόγων της Μπάγερν ο Γκορέτσκα άρχισε να ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Το συνδύασε με μια εξατομικευμένη δίαιτα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του οργανισμού του. Και έτσι έγινε από “Λέων”… “Γοριλέων”.

Και ως… νορμάλ, ακόμη τότε, ο Γκορέτσκα ήταν μήλον της έριδος για αρκετές μεγάλες ομάδες -και- το καλοκαίρι του 2018. Παρά τους αρκετούς τραυματισμούς του, με τη Σάλκε έκανε σπουδαίες εμφανίσεις. Διεθνής ήδη από τα 19 του, ήταν στο στόχαστρο Ρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και Άρσεναλ, αλλά ο Ματίας Ζάμερ, που είχε πλησιάσει τον παίκτη ακόμη και πριν υπογράψει στη Σάλκε, τον έπεισε να προτιμήσει τη Μπάγερν.

Η Μπάγερν τον “έδεσε’ μέχρι το 2026

Με την ομάδα του Μονάχου ο Γκορέτσκα έχει ως τώρα 27 γκολ σε συνολικά 130 συμμετοχές. Τη “μαγική” για τη Μπάγερν σεζόν 2019-20 o Λέον είχε 38 συμμετοχές και 8 γκολ και η συμμετοχή του στο τρεμπλ ήταν ουσιαστική.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Μπάγερν αποφάσισε να… κόψει την όρεξη σε τυχόν μνηστήρες και ανανέωσε το συμβόλαιο μαζί του ως το 2026. Η αξία του υπολογίζεται πλέον στα 70.000.000 ευρώ. Οι Γερμανοί τον κατατάσσουν μεταξύ των καλύτερων box-to-box χαφ του κόσμου. Και… τα “κιλάκια” που έβαλε στην καραντίνα, σίγουρα παίζουν το ρόλο τους κι αυτά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπάγερν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ