Ο… απίθανος Χουλκ και ο Avenger Ντιέγκο Κόστα, πήραν εφέτος από το χέρι την Ατλέτικο Μινέιρο. Και την έφεραν στην κορυφή μετά από 50 ολόκληρα χρόνια. Στα 35 του, ο κατά κόσμον Τζιβανίλντο Βιέιρα ντε Σόουζα αποδείχθηκε… όνομα και πράγμα “απίθανος Χουλκ”. Το βραζιλιάνικο… θωρηκτό, πήρε το παρατσούκλι “Χουλκ” λόγω.. physique, φυσικά, αλλά και επειδή […]

Ο… απίθανος Χουλκ και ο Avenger Ντιέγκο Κόστα, πήραν εφέτος από το χέρι την Ατλέτικο Μινέιρο. Και την έφεραν στην κορυφή μετά από 50 ολόκληρα χρόνια. Στα 35 του, ο κατά κόσμον Τζιβανίλντο Βιέιρα ντε Σόουζα αποδείχθηκε… όνομα και πράγμα “απίθανος Χουλκ”. Το βραζιλιάνικο… θωρηκτό, πήρε το παρατσούκλι “Χουλκ” λόγω.. physique, φυσικά, αλλά και επειδή μοιάζει με τον Λου Φερίνιο, τον θρυλικό μπόντι-μπίλντερ που έγινε διάσημος παίζοντας από το 1978 ως το 1983 το πράσινο τέρας στην cult σειρά του CBS “Ο Απίθανος Χουλκ”.

Αποδείχθηκε όμως και στην πράξη εξίσου ικανός, ακόμη, να τα κάνει όλα λίμπα στις αντίπαλες άμυνες, όπως και ο ήρωας της Marvel. Με 18 γκολ σε 36 συμμετοχές του στο φετινό πρωτάθλημα, ο Χουλκ αποδείχθηκε κομβικός για την κατάκτηση του μόλις 2ου πρωταθλήματος της ιστορικής Ατλέτικο. Και δεν ήταν μόνο ότι σκόραρε… παντιοτρόπως. Ήταν και ότι μοίρασε ασίστ, πάλεψε στο γήπεδο σαν 25ρης, έγινε πηγή έμπνευσης για τους “Γκάλου”, τους “Κόκκορες”. Έδειξε ότι η καρδιά ενός πρωταθλητή είναι… αλλιώτικη απ’ τις άλλες.

Άξιος συμπαραστάτης του, ένας άλλος killer των σύγχρονων γηπέδων -ο οποίος, μάλιστα, συμπεριφέρεται σαν… Hulk απείρως πιο συχνά απ’΄ότι ο συμπαίκτης του. Καυγατζής ή όχι, ωστόσο, ο Ντιέγκο Κόστα, ξέρει καντάρια μπάλα. Στη φετινή πορεία της Ατλέτικο δε συνεισέφερε με πολλά γκολ. Μόλις 4 σε 14 εμφανίσεις. Συνεισέφερε όμως τα μέγιστα στο μέταλλο της ομάδας.

Μέταλλο στο γήπεδο, ψυχή στα αποδυτήρια

Ο πολιτογραφημένος Ισπανός, ξέρει πώς να κάνει αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια. Και είναι μια επιβλητική παρουσία που σπρώχνει την ομάδα να πετυχαίνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το παρατσούκλι που του είχαν βγάλει οι οπαδοί της Τσέλσι. “The Guv’nor”. -slang γραφή και προφορά για το The Governor, δηλαδή Ο Κυβερνήτης, “Το Αφεντικό”…

Η κατάκτηση του τίτλου από τους “Γκάλου” ήρθε χθες, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν, όταν και απέκτησαν διαφορά ασφαλείας από τη Φλαμένγκο. Ήρθε με δραματικό τρόπο, εκτός έδρας με τη Μπαϊα, με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Κένο και τον Χουλκ. Αν και πίσω στο σκορ με 2-0 στο 66′, στο 73′ ο Χουλκ μείωσε με εύστοχο πέναλτι και με δύο απίθανα γκολ του Κένο, στο 74′ και 77′ έγινε η μεγάλη ανατροπή.

Πανηγυρισμοί χωρίς τέλος στο Μπέλο Οριζόντε

Στο Μπέλο Οριζόντε οι πανηγυρισμοί ήταν ουρανομήκεις. Οι οπαδοί της Μινέιρο, από τους πιο αφοσιωμένους σε όλη τη Βραζιλία έβλεπαν το ματς από γιγαντοοθόνες και με το σφύριγμα της λήξης ο ουρανός γέμισε πυροτεχνήματα.

Συγχαρητήρια και από τον Ροναλντίνιο

Τους πρωταθλητές συγχάρηκε μέσω του λογαριασμού του στο ίνστα και ο Ροναλντίνιο, παίκτης της ομάδας από το 2012-214.

Κι όσο για την υποδοχή των παικτών, έγινε, καθώς αντιλαμβάνεστε ένας μικρός -χαρούμενος- πανικός

Η Ατλέτικο έγραψε εφέτος μια από τις πιο ωραίες ιστορίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μια ιστορία με συγκινήσεις, πάθος, ωραία μπάλα και ξεχωριστούς πρωταγωνιστές. Μια ιστορία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Brasileirão

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик