Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη συνέχεια στο Europa League απογοητεύοντας τους οπαδούς οι οποίοι μετά τις καλές εμφανίσεις του Δικεφάλου στα προκριματικά περίμεναν και ανάλογη συνέχεια στους ομίλους. Ωστόσο οι εμφανίσεις του ΠΑΟΚ ειδικά με την Ομόνοια ήταν αποκαρδιωτικές. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στα παιχνίδια των ομίλων.  Επιμέλεια: Ηλίας Χρήστου   Οι αντίπαλοι ήταν η […]

  Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη συνέχεια στο Europa League απογοητεύοντας τους οπαδούς οι οποίοι μετά τις καλές εμφανίσεις του Δικεφάλου στα προκριματικά περίμεναν και ανάλογη συνέχεια στους ομίλους. Ωστόσο οι εμφανίσεις του ΠΑΟΚ ειδικά με την Ομόνοια ήταν αποκαρδιωτικές. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στα παιχνίδια των ομίλων. 

Επιμέλεια: Ηλίας Χρήστου

  Οι αντίπαλοι ήταν η PSV, η Granada και η Ομόνοια. Οι Κύπριοι φαίνονταν μια ομάδα που δε θα δυσκόλευε τον ΠΑΟΚ να πάρει έξι βαθμούς στα δύο παιχνίδια και μετά θα προσπαθούσε να πάρει βαθμούς από τούς άλλους δύο του αντιπάλους. Δύσκολο μεν αλλά σίγουρα με μια καλή προσπάθεια θα μπορούσε ο Δικέφαλος του Βορά να συνεχίσει στο Europa League. 

Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ: Ακυρώθηκε κανονικό γκολ των Ολλανδών, δείτε το γκολ της Αιντχόφεν για το 1-2 (vid) - Fosonline

Ωστόσο το ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ ήταν κακό καθώς έμεινε στην ισοπαλία με 1-1 με αντίπαλο την Ομόνοια στην Τούμπα. Είχε τις ευκαιρίες ο Δικέφαλος του Βορά αλλά πλήρωσε το γεγονός ότι η επίθεση των Κυπρίων βρήκε εκτεθειμένη την άμυνα του σε περιπτώσεις αντεπίθεσης. Στο παιχνίδι με τη Γρανάδα στην Ισπανία έφυγε με το χ που δεν ήταν μεν το ιδανικό αλλά δε θεωρείται και άσχημο αποτέλεσμα για εκτός έδρας Ευρωπαϊκό αγώνα.

Μετά ήρθε το παιχνίδι στη Τούμπα με την Αιντχόφεν στο οποίο ο Δικέφαλος του Βορά μπήκε πολύ άσχημα στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε όμως κατακόρυφα την απόδοσή του και με μπροστάρηδες του Τζόλη και Ζίφκοβιτς πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή σημειώνοντας 4 γκολ.  Έτσι πήγε με αυξημένη ψυχολογία στην Ολλανδία για να αντιμετωπίσει την PSV. Ενώ έκανε ένα ονειρικό ξεκίνημα και βρέθηκε να προηγείται στο 13’ με 0-2 αλλά οι Ολλανδοί ανέβασαν την απόδοσή τους και στη συνέχεια σημείωσαν 3 γκολ και ανέτρεψαν το εις βάρος τους αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να προσπεράσουν τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. 

Στην Κύπρο ο ΠΑΟΚ υπέστη ντροπιαστική ήττα από την Ομόνοια. Οι Κύπριοι πιάσανε στο δέκατο λεπτό την άμυνα του Δικεφάλου να κοιμάται και προηγήθηκαν στο σκορ. Στο 38’ ο Τζόλης ισοφάρισε και στο 82’ εκεί που ΠΑΟΚ πίεζε για την ισοφάριση ο Ελ Κανουρί  παραχώρησε ένα αστείο πέναλτι στην Ομόνοια και οι Κύπριοι πήραν τον αγώνα με αποτέλεσμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης να αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης. 

LIVE: ΠΑΟΚ - Ομόνοια 1-1 | Liveblog

  Το θέμα όμως είναι γιατί γίνετε αυτό; Γιατί o ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει αποκλειστεί στα προκριματικά από την  Έστερσουντ και τη Σλόβαν Μπρατισλάβας; Γιατί έχει τερματίσει τελευταίος σε όμιλο Europa League έχοντας αντιπάλους τη Ντιναμό Μινσκ και τη Βίντι; Τη στιγμή μάλιστα που τα τελευταία ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, τρία κύπελα και κάθε χρόνο είναι συν διεκδικητής του τίτλου μαζί με τον Ολυμπιακό.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι στη νοοτροπία των παικτών και των προπονητών του Δικεφάλου σύμφωνα με την οποία αμελούν τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια προκειμένου να καταναλώσουν όλες τις δυνάμεις τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Λουτσέσκου που προκειμένου να πάρει το πρωτάθλημα έκανε rotation στα παιχνίδια του Europa League.  Για να καθιερωθεί ο ΠΑΟΚ ως μια μεγάλη ομάδα πρέπει να δώσει έμφαση και στις εκτός Ελλάδας υποχρεώσεις του.

Δεν μπορεί να πετάς έξω την Μπενφίκα, και να μην μπορείς να κερδίσεις την Ομόνοια!

Γιατί στην τελική και το πρωτάθλημα να κατακτήσει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα μπαίνει από τον 1ο προκριματικό του Champions League το οποίο σημαίνει ότι για να φτάσει μέχρι τους ομίλους πρέπει να παίξει 8 αγώνες. Αν από την άλλη τερματίσει σε μια από τις ποιο κάτω θέσεις θα ξεκινά από την τρίτη κατηγορία των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων κάτι που σημαίνει ότι στην πρώτη στραβή θα μένει εκτός Ευρώπης. 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ