Ο Μιχάλης Μαχαίρας γράφει στο Sports365, την άνεση και την πολυτέλεια που έχει η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού στο Ελληνικό πρωτάθλημα να βρίσκει τέρματα από όλες τις γραμμές του. Ο Ολυμπιακός, κατά τη φετινή σεζόν, έχει ξεχωρίσει από τους αντιπάλους του στο Ελληνικό πρωτάθλημα της Super League Interwetten. Πέραν της βαθμολογίας (1ος με 58β.), η […]

Ο Μιχάλης Μαχαίρας γράφει στο Sports365, την άνεση και την πολυτέλεια που έχει η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού στο Ελληνικό πρωτάθλημα να βρίσκει τέρματα από όλες τις γραμμές του.

Ο Ολυμπιακός, κατά τη φετινή σεζόν, έχει ξεχωρίσει από τους αντιπάλους του στο Ελληνικό πρωτάθλημα της Super League Interwetten. Πέραν της βαθμολογίας (1ος με 58β.), η οποία ξεκάθαρα δείχνει το ποιος είναι το αληθινό «αφεντικό» στην χώρα. Είναι ανώτερος σε αρκετές κατηγορίες, όμως για ακόμη μία σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» οδηγούν την «κούρσα» και στο σκοράρισμα, καθώς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φέτος, έχει σκοράρει ήδη 56 τέρματα, ενώ με το ρυθμό που έχει, σίγουρα θα τα αυξάνει σε κάθε αναμέτρηση, απ’ όσες αναμένονται να πραγματοποιηθούν έως το τέλος της σεζόν.

Στο προσκήνιο ο Χασάν - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - REDKING

Απειλεί, δημιουργεί και… σκοράρει ακατάπαυστα

Η ομάδα του Πειραιά σκορπάει το φόβο και τον τρόμο στις αντίπαλες ομάδες. «Θύματα» κυρίως οι άμυνες και οι κίπερ των εν Ελλάδι αντιπάλων, αφού ο Ολυμπιακός απειλεί σε κάθε αναμέτρηση με 12.6 τελικές προσπάθειες (289 συνολικά), ενώ πετυχαίνει τέρματα ανά 5.2 προσπάθειες. Άλλωστε, η ποιότητα των παικτών του είναι φανερή και το αποτέλεσμα φαίνεται στο χορτάρι. Η δημιουργία από τα πόδια των Πειραιωτών δε λείπει, καθώς με 43 ασίστ αποδεικνύεται πως η ομαδικότητα είναι απ’ τα βασικά κεφάλαια, στο «βιβλίο» και τη φιλοσοφία του Πέδρο Μαρτίνς.

Και πώς να μην έρθουν οι νίκες για το σύνολο του Πορτογάλου τεχνικού, με 2.4 γκολ ανά αγώνα; Με 2+ γκολ σε κάθε αναμέτρηση, δύσκολα ομάδα στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα «κλέψει» βαθμό από τον φετινό Ολυμπιακό. Ο οποίος, για χάρη της επίθεσης δε σημαίνει πως έχει… παρατήσει τα αμυντικά καθήκοντα, καθώς διαθέτει και μια άρτια αμυντική γραμμή, η οποία εγγυάται το μηδέν στα μετόπισθεν σε αρκετά ματς. Όπως επίσης και εγγύηση είναι ο Ζοσέ Σα στα γκολπόστ του Θρύλου. Άλλωστε, όπως λένε, «μια καλή ομάδα ξεκινάει από έναν ικανό τερματοφύλακα». Κι αυτό ισχύει περίτρανα στην περίπτωση των Πειραιωτών.

Σκοράρουν… ΟΛΟΙ στον Ολυμπιακό

Για μία ομάδα είναι τεράστια πολυτέλεια να σκοράρουν οι παίκτες από όλες τις γραμμές. Χωρίς ίχνος υπερβολής, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα, η οποία βρίσκει τέρματα από όλες τις θέσεις, με κινητήριο μοχλό τη μεσαία γραμμή και τις πτέρυγες, οι οποίες σκοράρουν, αλλά και δημιουργούν για τον «μέγα» σκόρερ Γιουσέφ Ελ Αραμπί και τον Αχμέντ Χασάν. Δε στέκεται εκεί όμως το σκοράρισμα του «Θρύλου», καθώς έχουν προσφέρει σκορ -πέραν της αμυντικής ισορροπίας και «ηρεμίας»- κι οι αμυντικοί.

Η «αεροπορία» των «ερυθρόλευκων» κυριαρχεί στους αιθέρες, προκαλώντας άγχος σε κάθε στημένη φάση προς τον αντίπαλο, καθώς με «πρωτεργάτες» τον Πορτογάλο Ρούμπεν Σεμέδο και τον Σενεγαλέζο Ουσεϊνού Μπα, επιτυγχάνονται τέρματα για την ομάδα του Μαρτίνς. Οι δύο τους έχουν σκοράρει δύο τέρματα, αν και μπορούσαν πολλά περισσότερα, αλλά στάθηκαν άτυχοι. Πρόκειται για δύο υψηλόσωμους παίκτες, οι οποίοι αποτελούν κίνδυνο για κάθε άμυνα, όταν ανεβαίνουν και πατάνε αντίπαλη περιοχή. Μαζί με αυτούς θα μπορούσε να ανήκει κι ο Σισέ, όμως δόθηκε δανεικός στη Γαλλική Σεντ Ετιέν, ως γνωστόν.

Ολυμπιακός: Στόρι από το… Κατάρ ο Ελ Αραμπί! | sportime.gr

Και τί να πούμε για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού; Από τα… πόδια τους περνάνε όλα, διότι συνεισφέρουν και ως προς τη δημιουργία, όπως γράφτηκε παραπάνω, αλλά κατά τη φετινή σεζόν συνεισφέρουν και στο σκοράρισμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως και οι 3 βασικοί μέσοι (Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά) πραγματοποιούν μια εξαιρετική σεζόν. Για κάποιους ίσως και την καλύτερη στην καριέρα τους.

Ο Γάλλος μέσος που στην αρχή δε… γέμιζε το μάτι, έπειτα αγαπήθηκε και σκόραρε και τρία τέρματα, όσα σκόραρε επίσης και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος επίσης συχνά ακούει αρκετά, με τον Κρητικό να μην πτοείται κι ιδιαίτερα, αποδεικνύοντας τους λόγους που τον εμπιστεύεται ο Μαρτίνς. Το -κατά πολλούς- σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού, Μαντί Καμαρά, πέραν της «αρχοντικής» παρουσίας του, χαρίζει και γκολ, καθώς ακόμη δύο τέρματα έχουν προέλθει από τα πόδια του.

Όμως, κι οι πτέρυγες προσφέρουν, δε μένουν μονάχα στην τροφοδότηση και τη δημιουργία. Ο Γιώργος Μασούρας έχει βάλει κι εκείνος αρκετά… λιθαράκια στο φετινό «οικοδόμημα» του Ολυμπιακού, με 7 τέρματα και τον νεαρό Βρουσάι με 2! Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η ουσιαστική παρουσία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, από τον Κώστα Φορτούνη.

Ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός, για πολλούς κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής αυτήν τη στιγμή, έχει σκοράρει 5 τέρματα έχοντας φτιάξει ακόμη 10! Ο ίδιος μπορεί να είχε… αποσυντονιστεί, όμως κέρδισε εκ νέου την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς, βρήκε χώρο στην ενδεκάδα και… αποδεικνύει πως είναι αρτίστας. Όπως επίσης γεννημένος αρτίστας είναι και ο δάσκαλος της θέσης, Ματιέ Βαλμπουενά με τον ίδιο να έχει χαρίσει μπόλικο θέαμα γενικότερα, αλλά κι στο πιάτο 6 γκολ σε συμπαίκτες του, έχοντας επιπλέον πετύχει και ένα τέρμα σε 16 αναμετρήσεις.

Τέλος, να αναφερθούμε και στην «πυρακτωμένη» επίθεση των «ερυθρόλευκων». Ο Ελ Αραμπί σπάει τα κοντέρ και γράφει ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς ο Μαροκινός στράικερ έχει σκοράρει σε 20 αναμετρήσεις 17 τέρματα! Στοιχείο που ξεχωρίζει και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Αχμέντ Χασάν, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε, έχει γίνει «λυτρωτής» των Πειραιωτών, σκοράροντας 7 τέρματα σε 14 ματς, παίρνοντας επάξια το «όπλο» απ’ τον Μαροκινό «δολοφόνο» και τρομάζοντας τις αντίπαλες άμυνες.

Μπορεί να φανεί αστείο, αλλά μονάχα ο Ζοσέ Σα και η θέση του τερματοφύλακα δεν έχει προσφέρει τέρμα φέτος. Αν και τον Πορτογάλο οι «ερυθρόλευκοι» τον θέλουν «κέρβερο» στην εστία!

Ολυμπιακός : Ευχήθηκε στον Κώστα Φορτούνη για τα γενέθλια του | in.gr

Προάγγελος η φετινή σεζόν, για ακόμη περισσότερα γκολ στο μέλλον!

Μην ξεχνάει κανείς πως, αυτές οι εμφανίσεις και τα στατιστικά δεν αποτελούν πυροτέχνημα για την ομάδα του Πειραιά. Μεσούσης της σεζόν, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, αν και είχε «κλειδώσει» το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας των «ερυθρόλευκων», καθώς η διαφορά είναι τεράστια για να καλυφθεί, ενίσχυσε την ομάδα.

Επιπλέον, επέλεξε να κρατήσει και αρκετούς παίκτες, οι οποίοι ανήκουν στον «βασικό κορμό» της ομάδας και των επιτυχιών, αναδιαμορφώνοντας τα συμβόλαιά τους, με τους παίκτες να ανταποκρίνονται θετικά και να συμφωνούν για επέκταση της συνεργασίας τους με τον Πειραϊκό σύλλογο. Άρα, έως το 2023-24 (που τα περισσότερα συμβόλαια εξ αυτών λήγουν) θα απολαμβάνουμε όμορφο ποδόσφαιρο, από παίκτες εγνωσμένης αξίας. Μα σίγουρα από ποδοσφαιριστές που… ματώνουν το πλεκτό!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι