Τις λιγότερες δυνατές νίκες θέλουν να κάνουν oι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, την στιγμή που οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς περιμένουν με αγωνία… Η Μινεσότα αυτήν την στιγμή είναι η χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ, στα 26 παιχνίδια πίσω από την Γιούτα που βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην κορυφή, αλλά πρέπει να φροντίσουν να χάσουν… λίγο ακόμη. Γράφει ο […]

Τις λιγότερες δυνατές νίκες θέλουν να κάνουν oι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, την στιγμή που οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς περιμένουν με αγωνία…
Η Μινεσότα αυτήν την στιγμή είναι η χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ, στα 26 παιχνίδια πίσω από την Γιούτα που βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην κορυφή, αλλά πρέπει να φροντίσουν να χάσουν… λίγο ακόμη.

Γράφει ο Ιάσονας Μίσχος

Μπορεί πλέον να ακούγεται από περίεργο έως θεωρία επιστημονικής φαντασίας, αλλά η σεζόν για τους Γουλβς είχε ξεκινήσει με προσδοκίες.

Το δίδυμο Τάουνς-Ράσελ βρήκε επιτέλους την ευκαιρία να παίξει «παρέα», μαζί τους βρέθηκε το no1 pick του draft Άντονι Έντουαρτς, οι νεαροί ταλαντούχοι Κάλβερ, Οκόγιε, Βάντερμπιλτ και οι έμπειροι Ρούμπιο και Μπίσλεϊ.

Οι απουσίες έκαναν μία ακόμη χρονιά «χαμένη»

Τα πράγματα όμως δεν έχουν πάει καθόλου καλά, με τους «λύκους» να βρίσκονται στον πάτο του ΝΒΑ. Αυτό δεν σημαίνει (μόνο) ότι η ομάδα είναι κακή, αλλά έχει να κάνει με το ότι οι δύο σταρ της Μινεσότα, Τάουνς και Ράσελ δεν είχαν καταφέρει να παίξουν μαζί.

Αρχικά ήταν εκτός ο KAT και στην συνέχεια τραυματίστηκε ο πρώην παίκτης των Γουόριορς, μην δίνοντας την ευκαιρία στο σταφ της ομάδας να δουλέψει με όλο το ταλέντο που έχει στην διάθεση της.

Ο Τάνους επέστρεψε εδώ και κάποιο καιρό και πλέον το ίδιο συμβαίνει με τον Ντ’Άντζελο Ράσελ. Υπό κανονικές συνθήκες μία ομάδα σε τέτοιες περιπτώσεις κοιτάει να εξελίξει τους νέους παίκτες της και όσο μπορεί να μάθει να κερδίζει. Στην Μινεσότα όμως χρειάζεται προσοχή για να μην τύχει και… κερδίσουν πολύ.

Ένα trade που αγχώνει την Μινεσότα και κάνει τους «πολεμιστές» να χαμογελάνε

Ο λόγος που πρέπει να προσέχουν οι Γουλβς είναι μια ανταλλαγή που είχαν κάνει την προηγούμενη χρονιά. Είχαν αποχωριστεί τον Γουιγκινς για να αποκτήσουν τον Ράσελ, τον Έβανς και τον Σπέλμαν.

Η ανταλλαγή όμως δεν σταμάτησε εκεί. Οι λύκοι έδωσαν και το φετινό τους pick του πρώτου γύρου, το οποίο από όσο φαίνεται θα έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς αναμένεται να είναι από τα «ψηλά» του φετινού ντραφτ.

Υπάρχει όμως και μία υποσημείωση, ότι το pick αυτό πάει στους Γουόριορς αν είναι από το «4» και κάτω. Αν καταλήξει από το no1 έως το no3 παραμένει στην Μινεσότα σύμφωνα με το «deal» των δύο ομάδων.

Οι πιθανότητες και οι νίκες που πρέπει να… μην πάρουν οι Γουλβς

Πρέπει σε αυτό το σημείο να εξηγηθεί η λειτουργεία του ντραφτ. Οι τρεις ομάδες με τα χειρότερα ρεκόρ έχουν 40,1% πιθανότητες να πάρουν ένα από τα τρία κορυφαία pcik του ντραφτ στην «λοταρία» που λαμβάνει χώρα.

Έτσι όσα οι λύκοι έχουν ένα από τα τρία χειρότερα ρεκόρ στο ΝΒΑ έχουν τις καλύτερες πιθανότητες να κρατήσουν την επιλογή τους και να μην πάει εκείνη στο Σαν Φρανσίσκο.

Στην τέταρτη θέση από το τέλος το ποσοστό αυτό πάει στο 36,6% ενώ μέχρι την έκτη πέφτει στο 27,6%.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό θα πρέπει η ομάδα της Μινεάπολις να φροντίσει να καταλήξει στις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, καθώς αν ξεπεράσει περισσότερες εκ των δύο ομάδες εκ των Χιούστον, Ντιτρόιτ, Μάτζικ, Γουίζαρντς, Κλίβελαντ τα πράγματα για το ντραφτ θα δυσκολέψουν.

Όλα αυτά την στιγμή που αναμένεται να ακολουθήσει ένα «γεμάτο» ντραφτ με ταλέντα που ενδεχομένως θα μπορούν να αλλάξουν την πορεία κάποιας ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μένουν είκοσι παιχνίδια για τους Γουλβς, με τις υπόλοιπες ομάδες που είναι κοντά τους να έχουν παρόμοιο αριθμό αγώνων να υπολείπονται.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν