Ο Ολυμπιακός είναι το κλαμπ που δεν αφήνει τις ευκαιρίες να φύγουν, και ψάχνει πολύ τις επόμενες κινήσεις του. Ο Μάρκο Λιβάγια αγωνιστικά σίγουρα δεν είναι αδιάφορος, και είναι ελεύθερος. Ο Κροάτης έχει ανάγκη για νέες προκλήσεις, κίνητρα και στόχους. Υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα που μπορεί να του τα προσφέρει; Ξεκάθαρα. Οι φήμες υπάρχουν, στην […]

Ο Ολυμπιακός είναι το κλαμπ που δεν αφήνει τις ευκαιρίες να φύγουν, και ψάχνει πολύ τις επόμενες κινήσεις του. Ο Μάρκο Λιβάγια αγωνιστικά σίγουρα δεν είναι αδιάφορος, και είναι ελεύθερος. Ο Κροάτης έχει ανάγκη για νέες προκλήσεις, κίνητρα και στόχους. Υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα που μπορεί να του τα προσφέρει; Ξεκάθαρα. Οι φήμες υπάρχουν, στην πιάτσα αρχίζει να κουβεντιάζεται, αλλά στο λιμάνι τι έχουν σκοπό να κάνουν;

Κυκλοφόρησε ένα σενάριο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον παίκτη. Καθ’ όλα νόμιμα μια και βρίσκεται στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του και, μάλιστα, μπορεί να συμφωνήσει αλλά και να υπογράψει σε άλλη ομάδα.

Ήταν η υπόθεση που απασχόλησε περισσότερο το ρεπορτάζ της ΑΕΚ και τους φίλους της ομάδας. Τις τελευταίες ώρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον καθώς επιβεβαιώθηκε πως πέφτουν τίτλοι τέλους στη σχέση τους. Ο Μάρκο Λιβάγια από το καλοκαίρι του 2021 δε θα φορά τη φανέλα με τον «Δικέφαλο» στο στήθος και σύμφωνα με τον ίδιο είναι μια επιλογή ζωής, που πήρε με την οικογένειά του και τον ατζέντη του. Ένας από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που έχουμε δει στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια ψάχνει ήδη τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του και το μόνο σίγουρο είναι πως οι μνηστήρες δε θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο η απόφασή του δεν έχει να κάνει με οικονομικούς λόγους αλλά για την ανάγκη για νέες προκλήσεις κίνητρα και στόχους. Ο Κροάτης θέλησε να το ανακοινώσει με καθαρό και διαφανή τρόπο ώστε να μην υπάρχει παρερμηνείες και «σύννεφα» γύρω από την απόφάσή του. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Μάρκο θεωρεί ότι η ΑΕΚ δεν καλύπτει πλέον τις φιλοδοξίες του. Ο Λιβάγια ψάχνει για νέες προκλήσεις, κίνητρα και στόχους. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ, κάτι που είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα και με τον ΠΑΟΚ στις περιπτώσεις του Δημήτρη Γιαννούλη και του Κάρολ Σφιντέρσκι. Οι προτάσεις που έχουν ακουστεί για τον Μάρκο Λιβάγια έρχονται από την Τουρκία και όχι από ομάδες που πρωταγωνιστούν. Ξεκάθαρα ομάδες που δε θα μπορούσαν να καλύψουν τις προσδοκίες τους.

Εδώ και 2 μήνες υπάρχει η φήμη πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Ένας Ολυμπιακός που έχει αποδείξει πως όταν μπαίνει δυνατά στο κόλπο για έναν παίκτη και έχει ως αντιπάλους τους BIG 4 του ελληνικού πρωταθλήματος, βγαίνει τις περισσότερες φορές νικητής. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που μπορεί να καλύψει τις φιλοδοξίες του Μάρκο Λιβάγια. Πρωταγωνιστεί στους τίτλους, έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο Champions League και καταφέρνει να εκτοξεύσει την αγοραστική αξία των ποδοσφαιριστών του. Ένας οργανισμός που δουλεύει στην εντέλεια σε όλα τα επίπεδα.

Δύσκολα θα δούμε ξανά τον Κροάτη με τη φανέλα της ΑΕΚ. Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ» πιθανότατα σήμερα ο Μανόλο Χιμένεθ θα ενημερωθεί να αφήσει εκτός πλάνων του τον Κροάτη φορ μέχρι να αποχωρήσει. Από τη στιγμή που ο 27χρονος άσος έχει αποφασίσει να αποχωρήσει, οι «κιτρινόμαυροι» όπως έχουν πράξει και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν θα κοιτάξουν… μπροστά και δεν θα ποντάρουν σε έναν παίκτη που απλώς θα μετρά μέρες για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια του Μάρκο θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα. Της αρέσει η ζωή στα Νότια Προάστια και είναι κατανοητό όταν ζυγίζουν μία απόφαση να βάζουν ως προτεραιότητα τη δική τους ευημερία. Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός δε θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις του Κροάτη. Υπάρχει κάποιο αγκάθι σε αυτόν τον γάμο;

Ενδεχομένως ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ο άνθρωπος που έχει τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος. Το έχει κερδίσει με τη δουλειά του και σε περίπτωση που δεν επιθυμεί να έρθει κάποιος παίκτης, τότε δύσκολα θα προχωρήσει η απόκτησή του. Από πλευράς ποιότητας δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον θέλει. Γνωρίζει… καντάρια μπάλα και κανείς δεν το αμφισβητεί. Ωστόσο ο…βεντετισμός που έχει στην ΑΕΚ, δε θα περάσει στον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς. Εκεί ο Κροάτης θα πρέπει να βάλει τον εγωισμό του και τις «παρεξενιές» του κάτω από το συνόλο. Θα πρέπει να ματώσει ώστε να πάρει τη φανέλα βασικού και να αποδεχτεί πως σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος καλύτερος θα «βιδωθεί» στον πάγκο. Αυτή είναι ακόμη μία επιτυχία του Ολυμπιακού όσον αφορά τη λειτουργία του και ξεκάθαρα το μυστικό για να μη χαθεί η μπάλα.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε τον Μάρκο Λιβάγια να μετακομίζει στον Πειραιά; Θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ