Και τώρα κύπελλο...

Ο ΑΡΗΣ επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-4 και έκανε το κοινό της Superleague να τρίβει τα μάτια του.

Γράφει ο Τσίπτσιος Κωνσταντίνος…

Παιχνίδι στο Αγρίνιο. Μεσημεράκι. Οι στοιχηματικές έδιναν μοιρασμένα τα “κουκιά” για τους δύο αντιπάλους. Με τον ΑΡΗ του Μάντζιου να κατεβαίνει μισός – αποδεκατισμένος και με διάθεση να …ξεκουράσει τα ατού του. Ενόψει ντέρμπι στο κύπελλο.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός του Πετράκη στα καλύτερα του. “Φονέας των γιγάντων” και φορμαρισμένος.

Πολλοί μάλιστα έδιναν φαβορί τους γηπεδούχους. Καθώς, όπως υποστήριζαν, το παιχνίδι είναι αγγαρεία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Λόγω – επειδή ΑΕΚ, την Τετάρτη.

Η πράξη όμως απέχει από την θεωρία μίλια μακριά. Ο ΑΡΗΣ έκανε αλλαγές FIFA και ο Μάντζιος απέδειξε πως τολμά. Και τόλμησε ίσως περισσότερο από όλες τις ελληνικές ομάδες φέτος. Καθώς ο ΑΡΗΣ είχε αλλάξει τα 9/11 της αρχικής του σύνθεσης. Διατηρώντας ΜΟΛΙΣ 2 παίκτες (Μπράμπετς και Τζούρασεκ) από το προηγούμενο επίσημο.

Πάμε τώρα να το συνδέσουμε με τον Παναιτωλικό του Πετράκη. Το τονίζω το “Πετράκη”. Διότι παίζει τον ρόλο του στην κουβέντα.

Ο Έλληνας πολύπειρος προπονητής, κατέβασε ένα εξαιρετικό και πετυχημένο (στα προηγούμενα παιχνίδια) 3-5-2. Το οποίο του επέτρεπε να φεύγει σαΐτα στην κόντρα. Παράλληλα να έχει και τον έλεγχο με τα 3 στόπερ. Ο Πετράκης φημίζεται για το καλό διάβασμα του στις αντίπαλες ομάδες. Αν παίξεις μονοδιάστατα και προβλέψιμα – ΣΕ ΕΦΑΓΕ!

Πως όμως μπορείς να προβλέψεις όλα όσα έκανε χθες ο ΑΡΗΣ;

Πως μπορείς να φανταστείς πως ο Φετφατζίδης θα έχει τόσο ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο, αντί να κλειστεί στα αριστερά;
Το ίδιο και ο Σουλεϊμάνοφ.

Μαν του μαν; Πως; Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπεραριθμίες στο κέντρο. Όταν όμως ο Τζούρασεκ είναι και πάλι ΜΗΧΑΝΑΚΙ στα χαφ, και παίρνει μάλιστα βοήθειες ζωτικής σημασίας από Ρόουζ στα στόπερ, Μενέντεθ από μπροστά, αλλά και Νταρίντα στο Β’ μέρος, τι να ελπίζεις;

Μέχρι και ο Μοντόγια, που τον έχουμε δει φέτος τόσο αριστερά, όσο και δεξιά στα μπακ, μπήκε ως 6ρι στην αλλαγή.
Εκεί λες “ε δεν μας παρατάς ρε Μάντζιο;” Παρ’όλο που ο Μοντόγια την ξέρει την θέση από την La Liga.

Και αν όλα πήγαιναν στραβά, υπήρχε ο Παναγίδης να τρέχει ΠΑΝΤΟΥ στο γήπεδο. Καθώς και ο Φατόρε, που ίσως ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να βγάλει τουλάχιστον 6-7 λαγούς από το καπέλο. Κάτι που δεν περίμενε κανείς. Ούτε καν ο ίδιος ο Μάντζιος.
Ήταν επομένως απρόβλεπτος, ακόμη και για τον ίδιο του τον εαυτό. Παίζοντας ίσως την καλύτερη μπάλα που έχει παρουσιάσει φέτος.

O ΑΡΗΣ δείχνει πως δεν έχει ταβάνι αγωνιστικά. Πέρασε την περίοδο ντεφορμαρίσματος του. Απόρροια της κακής του προετοιμασίας και της λάθος επιλογής προπονητή το καλοκαίρι. Όμως διαθέτει ένα εξαιρετικό ρόστερ, το οποίο δείχνει πως παίζει καλή μπάλα ακόμη και σε εκτεταμένο ροτέισον.

Τα προγνωστικά είναι συνεχώς εναντίον του. Όμως ο ΑΡΗΣ διαψεύδει και …εκθέτει τις προβλέψεις. Ίσως του πάει αυτός ο ρόλος. Απρόβλεπτος ακόμη και στις μαντεψιές.

Ως το τέλος…

ΥΓ Κρατάμε τον Μανού, ένας χρόνος πέρασε. Αλλα το κρασί δεν χαλάει. Το ταλέντο δεν χάνεται…

Λίγη φυσική κατάσταση και πάμε για …ομορφιές!

ΥΓ2 Για τον Σαβέριο μην τα ξαναλέμε; Από τον Φίλιππα τον Κουτίνιο έχω να δω τέτοιες κινήσεις. Αφήστε το παιδί να παίξει την μπαλάρα που ξέρει…

ΥΓ3 Το κύπελλο να φέρω…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ