Ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της σεζόν για τον Ολυμπιακό με την ομάδα του Πειραιά να βρίσκετε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague έχοντας μόλις δύο απώλειες βαθμών (την ισοπαλία στους Ζωσιμάδες με τον Πας Γιάννενα και την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ). Επίσης συνεχίζει στην Ευρώπη καθώς τερμάτισε στην τρίτη θέση των ομίλων […]

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της σεζόν για τον Ολυμπιακό με την ομάδα του Πειραιά να βρίσκετε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague έχοντας μόλις δύο απώλειες βαθμών (την ισοπαλία στους Ζωσιμάδες με τον Πας Γιάννενα και την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ). Επίσης συνεχίζει στην Ευρώπη καθώς τερμάτισε στην τρίτη θέση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (έστω και με δυσκολία) και έτσι θα παίξει τον Φεβρουάριο με την Αιντχόφεν για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Θα αναλύσω λοιπόν παρακάτω πόσο βοήθησαν οι μεταγραφές του καλοκαιριού τον Ολυμπιακό σε αυτήν του την πορεία. (Συμπεριλαμβάνω και όσους παίκτες γυρίσαν το καλοκαίρι στην ομάδα από κάποιον δανεισμό.)

Επιμέλεια: Ηλίας Χρήστου

Εγκμούντουρ Κρίστινσον

O Ισλανδός τερματοφύλακας αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Λαρίσα προκειμένου να είναι αναπληρωματικός . Οι καλές εμφανίσεις του νεαρού Τζολάκη στην αρχή της σεζόν και η γρήγορη επάνοδος του Σα από το κάταγμα στο χέρι δεν άφησαν καθόλου περιθώριο για χρόνο συμμετοχής στον Κρίστινσον που παρακολούθησε τα περισσότερα παιχνίδια από τον πάγκο( ορισμένες φορές και από την εξέδρα).

To «ατού» του Κρίστινσον - Fosonline

Ραφίνια

Ο έμπειρο Βραζιλιάνος μπακ ήρθε ως ελεύθερος από τη Φλαμένγκο για να αντικαταστήσει τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Μέχρι στιγμής είναι η ποιο αμφιλεγόμενη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Σίγουρα βοηθάει σε μεγάλο βαθμό η εμπειρία, σίγουρα ξέρει μπάλα για τη θέση του αλλά από την άλλη δείχνει ότι τα φυσικά του προσόντα έχουν πέσει λόγο ηλικίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη δείχνει τόσο πολύ τις επιθετικές του αρετές καθώς σε περίπτωση που κλέψει ο αντίπαλος τη μπάλα ο ίδιος θα δυσκολευτεί να προλάβει ένα γρήγωρο αντίπαλο. Πραγματικά δεν μπορώ να πω αν είναι θετικό ή αρνητικό για τον Ραφίνια. Πάντως ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να τον επιστεύετε και τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να είναι αυτός ο βασικός δεξιός μπακ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ολυμπιακός: Το... status για τις υποθέσεις των Ραφίνια και Ριμπέιρο | Superleague Interwetten & Ολυμπιακός | gazzetta.gr

Μοχάμεντ Ντρέγκερ

O Τυνήσιος διεθνής αποκτήθηκε από τη Φράιμπουργκ για να αποτελέσει εναλλακτική του Ραφίνια. Με βάση το βιογραφικό του δεν περιμέναμε και κάτι το ιδιαίτερο από τον Ντρέγκερ. Ωστόσω στις 4 συμμετοχές που πρόλαβε να κάνει ( μια θλάση στον παιχνίδι με τον Βόλο περιόρισε τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να πάρει) έδειξε θετικά στοιχεία. Μπορεί να μην έχει και την καλλίτερη τεχνική κατάρτιση αλλά έδειξε να έχει πάθος και καλά φυσικά προσόντα. Θα έλεγα λοιπόν ότι μας εξέπληξε θετικά έστω και σε αυτές τι λίγες συμμετοχές που πήρε. Το πρόσημο είναι θετικό καθώς δείχνει να είναι μια αρκετά καλύτερη λύση σε σχέση με τον ανύπαρκτο πέρσι Γκασπάρ.

ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΝΤΡΕΓΚΕΡ | in.gr

Ρούμπεν Βινάγκρε

Αποκτήθηκε δανεικός από τη Wolves για να είναι το βασικό αριστερό μπακ του Ολυμπιακού φέτος. Το ταλέντο που είχε δείξει με τη φανέλα της Αγγλικής ομάδας και η μεγάλη χρηματιστηριακή αξία μας γέμισε πολλές προσδοκίες. Όμως ο νεαρός Πορτογάλος εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη απογοήτευση των μεταγραφών του καλοκαιριού. Πολλοί τραυματισμοί και στις 4 συμμετοχές που πρόλαβε να κάνει ήταν άθλιος. Το μόνο θετικό ήταν ότι καθώς αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού ήταν εύκολο να αποχωρήσει τώρα. Ελπίζουμε ότι ο παίκτης που θα έρθει στη θέση του να μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί άξιος αντικαταστάτης του Τσιμίκα.

O Jogo: «Στην Μπράγκα ο Βινάγκρε τον Ιανουάριο» | Ποδόσφαιρο: Ευρώπη & Ολυμπιακός | gazzetta.gr

Χοσέ Χολέμπας

Ήρθε ως ελεύθερος το καλοκαίρι για να κλίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνας. Το φιάσκο Βινάγκρε όμως έφερε τον Χολέβα σε ρόλο βασικού αριστερού μπακ. Ξεκίνησε πολύ μουδιασμένο την χρονιά απόρροια και της αγωνιστικής απραξίας την περασμένη σεζόν με την Γουοτφορντ αλλά παίρνοντας παιχνίδια ανέβασε την απόδοση του και έφτασε σε ένα σχετικά καλό επίπεδο. Θα έβαζα λοιπόν θετικό πρόσημο στον Χοσέ καθώς παρά την ηλικία βοήθησε αρκετά την ομάδα σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν.

Ολυμπιακός : Αγώνα δρόμου κάνει ο Χολέμπας για να προλάβει το ντέρμπι των αιωνίων | in.gr

Γιαν Εμβιλά

Ήρθε ως ελεύθερος από την Σεντ Ετιέν για να αντικαταστήσει τον Γκιγιέρμε. Με πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα περιμέναμε αρκετά πράγματα από αυτόν. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού. Ιδιαίτερα δυναμικός, με μεγάλη αντοχή και με μεταβιβάσεις ακριβείας έχει καλύψει επάξια το κενό του Βραζιλιάνου χαφ. Παίρνει λοιπόν θετικό πρόσημο γιατί έχει ανταπεξέλθει στις προσδοκίες μας.

ΓΙΑΝ ΕΜΒΙΛΑ | in.gr

Πέπε

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Γκιμαράες έναντι 3.500.000. Υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες καθώς τα στατιστικά του έδειχναν ότι ήταν ένας από τους καλύτερους χαφ του Πορτογαλικού πρωταθλήματος και ήταν η ποιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού. Μέχρι τώρα έχει εξελιχθεί στη δεύτερη μεγάλη απογοήτευση των καλοκαιρινών μεταγραφών. Έχει καταγράψει 9 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού (οι περισσότερες ως αλλαγή) και δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο. Επειδή όμως χρειάστηκαν αρκετά χρήματα για την απόκτησή του ο Πορτογάλος χαφ θα παραμείνει κανονικά στην ομάδα με την ελπίδα να βγάλει στην πορεία τον καλό του εαυτό. Πάντως το πρόσημο για τον Πέπε είναι σίγουρα αρνητικό.

Πέπε Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς τον πιστεύει και θα τον περιμένει | Ειδησεις | Pagenews.gr

Τιάγκο Σίλβα

Ήρθε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ για να αποτελέσει μια έξτρα λύση στα χαφ. Ήρθε με πρόβλημα τραυματισμού και έτσι πέρασε αρκετός καιρός για να μπει στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Στα τελευταία παιχνίδια του Δεκεμβρίου πήρε αρκετές ευκαιρίες και έδηξε μερικά πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του όπως καλή τεχνική κατάρτιση και καλές μεταβιβάσεις (αν και δυσκολεύτηκε να τα βγάλει στους δύσκολους αγωνιστικούς χώρους του ΟΑΚΑ και της Λαμίας). Πάντως σε αυτά τα λίγα λεπτά συμμετοχής έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη λύση στην πορεία της σεζόν.

Ολυμπιακός: Η αγωνιστική άνοδος του Τιάγκο Σίλβα είναι καλό νέο για τον Μαρτίνς | Superleague Interwetten | gazzetta.gr

Θανάσης Ανδρούτσος

Επέστρεψε το καλοκαίρι μετά από μια γεμάτη σεζόν που έκανε ως δανεικός στον Ατρόμητο. Έμεινε από σπόντα στο ρόστερ φέτος καθώς δεν προέκυψε συμφωνία με καμία από τις ομάδες που ήθελαν να τον αποκτήσουν. Φέτος έκανε μόλις 3 συμμετοχές ως αλλαγή αλλά πρόλαβε να δείξει ότι μπορεί να προσφέρει αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της άμυνας. Με το φορτωμένο πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός στη πορεία της σεζόν μπορεί να φανεί χρήσιμος.

Θανάσης Ανδρούτσος Ολυμπιακός: Συμφωνία για επέκταση ως το 2023 | Ειδησεις | Pagenews.gr

Μπρούμα

Ο Πορτογάλο αποκτήθηκε ως δανεικός από την επικείμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, την Αιντχόφεν. Εάν έγραφα το άρθρο αυτό λίγο νωρίτερα θα το είχα χαρακτηρίσει ως την τρίτη μεγάλη αποτυχία του καλοκαιριού. Παρ’ όλα αυτά με την τελευταία εμφάνιση του κόντρα στη Λάρισα μας έδωσε ελπίδες για κάτι καλύτερο. Οι πολλοί τραυματισμοί που είχε περιόρισαν πολύ τις συμμετοχές του. Πάντως όσο αγωνίστηκε έδειξε κάποια πολύ καλά στοιχεία όπως την ταχύτητά του, την καλή του τεχνική κατάρτιση και το γεγονός ότι συγκλίνει προς την περιοχή και ψάχνει το γκολ. Μας δείχνει ότι μπορεί στην πορεία της σεζόν να προσφέρει αρκετά στην ομάδα.

Ο Μπρούμα (έδειξε ότι) μπορεί να κάνει τη διαφορά ~ Olympiakos-Eidisis.gr | Όλα τα νέα του Ολυμπιακού λεπτό προς λεπτό!

Μάριος Βρουσάι

Μετά από ενάμιση χρόνο στην Ολλανδία ο νεαρός μεσοεπιθετικός επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον κράτησε στο ρόστερ αλλά δεν του έδωσε καθόλου ευκαιρίες στη αρχή της σεζόν. Ωστόσο οι πολλές απουσίες μετά τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων του Νοεμβρίου έφεραν και ευκαιρίες για τον Βρουσάι τις οποίες άρπαξε από τα μαλλιά. Ξεχώρισε για την πολύ καλή του τεχνική κατάρτιση (στοιχείο που λείπει από τους περισσότερους εξτρέμ του Ολυμπιακού) και έτσι ο Μαρτίνς τον εμπιστεύθηκε και σε σημαντικά παιχνίδια (όπως με την ΑΕΚ και τη Μαρσέιγ). Δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει άλλη μια πολύ καλή λύση για τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Επιβραβεύεται ο Βρουσάι - Ποδόσφαιρο - gavros.gr

Ούγκο Κάιπερς

Επέστρεψε το καλοκαίρι μετά από τον δανεισμό του στην Ajaccio. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον διατήρησε στο ρόστερ ως μια έξτρα εναλλακτική στη γραμμή κρούσης. Παρότι πήρε λίγες ευκαιρίες όσο αγωνίστηκε μπήκε με όρεξη στο γήπεδο και έψαξε το γκολ. Ίσως η απουσία του Χασάν φέρει περισσότερες ευκαιρίες για τον Βέλγο επιθετικό στην πορεία της σεζόν.

ΟΥΓΚΟ ΚΑΙΠΕΡΣ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα