Η εποχή Ζαγοράκη στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πιθανότατα πλησιάζει. Οι εκλογές της ΕΠΟ είναι προγραμματισμένες για τις 19 Φεβρουαρίου και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, πρώην παίκτης και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, θα είναι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας. Όλα έγιναν πριν τρεις εβδομάδες, όταν μίλησαν Μητσοτάκης – Ζαγοράκης τηλεφωνικά και η […]

Η εποχή Ζαγοράκη στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πιθανότατα πλησιάζει.

Οι εκλογές της ΕΠΟ είναι προγραμματισμένες για τις 19 Φεβρουαρίου και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, πρώην παίκτης και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, θα είναι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας.

Όλα έγιναν πριν τρεις εβδομάδες, όταν μίλησαν Μητσοτάκης – Ζαγοράκης τηλεφωνικά και η συνομιλία έγινε, μετά τη συνάντηση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Εκεί… λύθηκε και η παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί παλιότερα μεταξύ των δύο ανδρών λόγω της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθης. Μάλιστα ο Αυγενάκης ήταν «παρών» στις εξελίξεις!

Οικουμενικής αποδοχής

Πρώτα και πάνω από όλους η FIFA και η UEFA που έχουν ανάψει το «πράσινο φως». Από κοντά φυσικά και η ελληνική κυβέρνηση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και επειδή ο ίδιος δεν άφηνε τίποτα ποτέ στην τύχη, είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι έχει μιλήσει απευθείας με όλους τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ελληνικών ομάδων (και με τον Μαρινάκη και με τον Μελισσανίδη και με τον Αλαφούζο, εξυπακούεται και με τον Σαββίδη) για να πάρει απευθείας το «οκ»

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει την πολυτέλεια να μην πετύχει ο Ζαγοράκης. Θα είναι καταστροφικό.

Το μόνο που μένει για να επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη είναι να συμφωνηθεί ποια μέλη θα αποτελούν το Δ.Σ . Κι αυτό γιατί η συγκρότηση μιας «δικής» του ομάδας, που θα τρέξει όλα τα θέματα που απασχολούν την ΕΠΟ, αποτελεί μια από τις βασικές προϋποθέσεις που έχει θέσει για να κατέβει υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Όπως πλέον είναι κατανοητό, αποσύρεται η υποψηφιότητα Ψαρόπουλου, αφού, εκτός των άλλων, υπάρχει και ζήτημα ορίου ηλικίας με βάση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Πάντως, πολύ σημαντικό κομμάτι μετά την υποψηφιότητα Ζαγοράκη είναι τι θα γίνει με τους νυν συμβούλους της ΕΠΟ που εκπροσωπούν τις Ενώσεις. Το παρασκήνιο είναι έντονο και οι ζυμώσεις αρκετές, και μένει να δούμε αν θα υπάρχουν κάποια από τα υπάρχοντα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Πάντως, και εδώ η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ.

 Είναι μία υποψηφιότητα μάλιστα που συμφωνούν και οι τέσσερις μεγάλοι, ΑΕΚΠΑΟΚΟλυμπιακός και Παναθηναϊκός και κ κυβέρνηση και αφού κατέβει, είναι σίγουρο πως θα πάρει και την προεδρία.

Κι όμως υπάρχουν σύμβουλοι της ΕΠΟ που δεν καλοβλέπουν την υποψηφιότητα Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ γιατί δεν θα συνεχίσουν τις μικροπολιτικές τους που κρατούν σιδηροδέσμιο το ποδόσφαιρο.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του Super Cup!
Ελλάδα

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του Super Cup!