Πολλά πήγαν στραβά για τον ΑΡΗ και αυτό το ΣΚ

Άρης: Σαν Football Club! Όχι “ως” Football Club! –

O Άρης ηττήθηκε από τον εαυτό του, για ακόμη μια αγωνιστική. Παίρνοντας μόλις έναν βαθμό, απέναντι σε μια “επικίνδυνη” (όπως είχαμε τονίσει και πριν το ματς) Κηφισιά.

Και λέμε ηττήθηκε, καθώς το να μην πάρεις το μάξιμουμ από τέτοια αναμέτρηση. Στην έδρα σου. Είναι μια παταγώδης αποτυχία. Όχι γιατί ο αντίπαλος δεν είναι ποιοτικός. Αλλά γιατί το χρωστάς στον εαυτό σου, να μην χαθεί (άλλο) πολύτιμο έδαφος, σε μια χρονιά που πάει από το κακό στο χειρότερο.

Για αρχή:

Στα καθαρά αγωνιστικά, η ομάδα του ΑΡΗ βρέθηκε να προηγείται από νωρίς. Με Σουλεϊμάνοφ και Μορόν να κάνουν πάρτι μέσα στην περιοχή. Και τον Ισπανό ν σκοράρει σεντερφορίσιο τέρμα. Δείχνοντας για άλλη μια φορά την κλάση του, όταν πατήσει περιοχή.

Δεν είναι όμως μόνο το γκολ. Ο Μορόν καταφέρνει να βρει ακόμη περισσότερα πατήματα, με την έλευση του Σουλεϊμάνοφ και το ανέβασμα του Μενέντεθ. Με Μάντζιο δείχνει πιο βελτιωμένη η κατάσταση, όμως ακόμη χωράει περισσότερη βελτίωση.

Παίρνουμε λοιπόν το πρώτο 25λεπτο ως δεδομένο. Και βλέπουμε πως ο ΑΡΗΣ πάει για έναν φθινοπωρινό περίπατο. Απέναντι σε μια ομάδα που δεν πολυ-απειλεί.

Το παίρνουμε και το πετάμε στα σκουπίδια. Καθώς όλα πήγαν στραβά…

Ο Μάντζιος δεν έδειξε από εκείνο το σημείο και έπειτα πως θέλει ένα δεύτερο γκολ. Δεν ώθησε την ομάδα στο να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ. Ούτε με τις αλλαγές του έδειξε πως θέλει να κλειδώσει το ματς. Προτίμησε το safe, το εύκολο, το …επισφαλές 1-0, ως το φινάλε.

Επισφαλές όμως. Ειδικά με αυτές τις αντοχές που έχει η ομάδα. Ιδίως βγάζοντας τον πιο ποιοτικό σου παίκτη στα εξτρέμ, τον Σουλεϊμάνφ, και βάζοντας έναν, φιλότιμο μεν, Λάζαρο, που, δε, έχει μεγαλώσει αρκετά σε ηλικία, και δεν αντέχει να βγάλει ματς από το 60′ και έπειτα.

Τι να κάνουμε; Πως να το κρύψουμε; Δεν…

Αχρηστεύεις, παράλληλα, και τον Οντουμπάτζο. Που ήταν σκιά του εαυτού του στο β ημίχρονο, περνώντας τον αδιάφορο (στην καλύτερη) Κάρλσον. Και αργείς στην αλλαγή του Ζαμόρα. Που μπορούσε να φρεσκάρει κάπως το μεσοεπιθετικό.

Επομένως, για πρώτη φορά φέτος, ο Μάντζιος ελέγχεται και φέρει ευθύνες.

Σημείωση: Βάλε βρε Άκη τον Παναγίδη μέσα. Να τρέξει, να προσπαθήσει, να κάνει το 2-0. Μην το φοβάστε πια τόσο πολύ το “νέο”.

Έρχεται λοιπόν το 1-1 από την Κηφησιά και μας φταίνε οι “καθυστερήσεις” και ο Αναστασίου; Ξαφνικά ο ΑΡΗΣ βιάζονταν;

Δεν υπάρχουν εξωγενείς δικαιολογίες. Ας μην κρυβόμαστε. Ούτε ο διαιτητής, ούτε το κακό το ριζικό σου φταίει, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις την Κηφισιά, στην αρχή της σεζόν.

Έπειτα:

Για τους λόγους που οδηγούν την ομάδα στα βράχια. Πριν καν παίξει το πρώτο της επίσημο.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε την σεζόν του πρώτος. Σχεδιάζοντας προετοιμασία, μεταγραφές και λεπτομέρειες με ηρεμία. Έχοντας πλέον τεχνικό διευθυντή.

Τι κατάφερε;

Μεταγραφές που δεν πείθουν, προετοιμασία στο Ρύσιο, με 44 βαθμούς – και μετά καφέ στην παραλία και μπάνια στην Χαλκιδική – αποχώρηση προπονητή που δεν δούλεψε σε τίποτα, αναφορικά με θέματα τακτικής και πλάνου, ελάχιστα φιλικά παιχνίδια, αποκλεισμό στην Ευρώπη, ήττα 2/2 από ΟΦΗ και Λαμία.

Αυτό που κατάφερε όμως περισσότερο από όλα, είναι να βρίσκεται 2 μήνες πίσω από τους υπόλοιπους, ενώ ξεκίνησε να χτίζεται πρώτος. Είναι πίσω σε φυσική κατάσταση, είναι πίσω σε πρόσωπα, είναι πίσω σε μπάτζετ.

Είναι όμως πίσω σε οργάνωση.

Δεν λειτουργεί ως Club, Λειτουργεί ΣΑΝ Club. Υποστελεχωμένος. ανοργάνωτος και κουτουρού. Από την στιγμή που ανέβηκε η ομάδα στην Superleague όλα πάνε, λίγο πολύ, κουτουρού. Όμως φέτος η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Δεν χρειάζεται πολύ να καταλάβει κανείς, μόνο μια φράση του Θόδωρου Καρυπίδη θα πάρουμε και να αναφέρουμε.

“Ο προπονητής και ο Παλίκουτσα ήθελαν να μην κάνουμε προετοιμασία στο εξωτερικό. Εγώ διαφωνούσα. Όμως δεν μπλέχτηκα, για να μην λένε πως επεμβαίνω στο έργο τους”.

Αυτό, προς εξήγηση για τους λόγους που ο ΑΡΗΣ μετά το 60 θυμίζει Ταλαιπωριακό. Αυτό, για όσους πίστεψαν πως αν είχε άλλα 10 λεπτά χθες, ο ΑΡΗΣ θα κέρδιζε. Ενώ η Κηφισιά έδειχνε όλο και πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Πως θα είχε δυνάμεις και καθαρό μυαλό να σκοράρει, έστω και ένα γκολ.

Συνοψίζοντας, δεν ξέρω πως ο Μάντζιος θα σώσει το καράβι, ίσως οι διακοπές να του δώσουν λίγο χρόνο για προετοιμασία και βελτίωση των αντοχών. Ίσως πάρει μπρος ο Κάρλσον.

Ίσως ίσως ίσως…

Πάντως και ο ίδιος πρέπει να διορθώσει πράγματα. Δεν έχει άφεση αμαρτιών ούτε απεριόριστη πίστωση χρόνου.

Κυρίως στο θέμα της “φοβικότητας” που βγάζει σε ορισμένα παιχνίδια. Με τον ΑΡΗ να μην “καθαρίζει” αποτελέσματα, και να βρίσκεται προ εκπλήξεων..

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ