Κανείς δεν περίμενε ότι ο Άρης φέτος θα βρισκόταν αήττητος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 5 νίκες και μία ισοπαλία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης άλλαξε πολύ το καλοκαίρι καθώς απέκτησε 15 νέους παίκτες. Θα δούμε λοιπόν τι βιογραφικά έχουν οι ποδοσφαιριστές αυτοί, τι μπορούν να δώσουν στον Άρης και οι λόγοι για τους οποίους […]

Κανείς δεν περίμενε ότι ο Άρης φέτος θα βρισκόταν αήττητος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 5 νίκες και μία ισοπαλία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης άλλαξε πολύ το καλοκαίρι καθώς απέκτησε 15 νέους παίκτες. Θα δούμε λοιπόν τι βιογραφικά έχουν οι ποδοσφαιριστές αυτοί, τι μπορούν να δώσουν στον Άρης και οι λόγοι για τους οποίους κάνει αυτή την εξαιρετική πορεία φέτος μετά τον αποκλεισμό σοκ από την Κόλος Κοβαλίβκα.  

Επιμέλεια:Ηλίας Χρήστου

Ζακαρί Μπουσέ  

Γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1992 στο Ρεϋνιόν ( ένα μικρό νησί ανατολικά της Μαδαγασκάρης που είναι ημιαυτόνομη περιοχή της Γαλλίας). Ξεκίνησε την καριέρα του από ομάδες της πατρίδας του και το 2007 τον ενέταξε η Χάβρη στις μικρές τις ομάδες. Τη σεζόν 2011-12 άρχισε να παίρνει ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα και την επόμενη χρονιά καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα. Αφού ψηφίστηκε τερματοφύλακας της χρονιάς για τη Ligue 2 το 2013, η Toulouse έδωσε 1.500.000€ για να τον κάνει δικό της. Γρήγορα προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της Ligue 1 και κέρδισε θέση βασικού αφήνοντας στον πάγκο τον μέχρι τότε βασικό Ali Ahamada. Η επόμενη χρονιά δεν ήταν τόσο καλή για τον Μπουσέ καθώς ενώ ξεκίνησε βασικός, κάποιες κακές εμφανίσεις τον άφησαν στον πάγκο για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η Toulouse στο τέλος της χρονιάς γλίτωσε οριακά τον υποβιβασμό. Το καλοκαίρι του 2015 η Οσέρ προσέφερε 500.000€ για να τον αποκτήσει. Ο Μπουσέ αποδέχθηκε την πρόταση παρότι αυτό θα σήμαινε πως θα επέστρεφε στη Ligue 2. Έτσι έγινε μέλος των Οσέρ και για τρεις συνεχόμενες χρονιές ήταν ο βασικός τερματοφύλακας. Τη σεζόν 2018-19 όμως δεν υπολογιζόταν για τη βασική ενδεκάδα και έτσι δόθηκε δανεικός στην Angers που αγωνιζόταν στην Ligue 1. Έχοντας όμως να ανταγωνιστεί τον έμπειρο Ludovic Butelle κατέγραψε όλη τη χρονιά μόλις 3 συμμετοχές.

Την περασμένη χρονιά επέστρεψε στην Οσέρ αλλά αγωνίστηκε μόνο σε παιχνίδια κυπέλλου ενώ αυτά του πρωταθλήματος τα παρακολούθησε από τον πάγκο. O Άρης το καλοκαίρι έψαχνε ένα τερματοφύλακα για να ανταγωνιστεί τον Κουέστα. Έτσι κατέληξε στον Γάλλο που είχε μείνει ελεύθερος. O Μπουσέ έχει όλα τα φόντα να είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Άρη και μέχρι τώρα δίκαια έχει κερδίσει θέση βασικού από τον Ισπανό. 

Ανακοίνωσε τον Μπουσέ ο Άρης - Kingsport.gr

Μάριος Σιαμπάνης 

Γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1999 στην Kατερίνη. Το 2013 έφυγε από τον Παύλο Μελλά για να ενταχθεί στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Παρότι έδειχνε να έχει ταλέντο δεν πήρε ποτέ ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και έτσι το καλοκαίρι του 2019 έμεινε ελεύθερος. Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε ως μια επένδυση για το μέλλον. Την ιδιά χρονιά τον έδωσε δανεικό στην ομάδα κάτω των 23 της Νότιγχαμ Φόρεστ για να πάρει παιχνίδια. Εκείνη τη χρονιά στάθηκε άτυχος όμως καθώς έπαθε ρήξη χιαστού και έτσι δεν αγωνίστηκε καθόλου. Ο Άρης τον απέκτησε τελευταία μέρα των μεταγραφών από τον Ολυμπιακό για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Σιαμπάνης  έχει το ταλέντο και περιμένει να βρεθεί η ομάδα που θα τον αναδείξει. 

Σιαμπάνης: Ήρθα στην ομάδα της καρδιάς μου - Ξέρω τι σημαίνει Άρης

Εμάνουελ Σάκιτς 

Γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1991 στη Βιέννη. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες τις τοπικής Ραπίντ. Αποχώρησε το 2010 για τη Floridsdorfer που αγονιζόταν στην 3η κατηγορία της Αυστρίας. Το 2013 το απέκτησε η Austria Lustenau που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της χώρας. Μετά από 3 γεμάτες σεζόν, το καλοκαίρι του 2016 τον απέκτησε η Altach η οποία του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Αυστριακή Bundesliga.

Αγωνίστηκε εκεί για μιάμιση σεζόν αλλά δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Το χειμώνα του 2018 ο Damir Canadi ζήτησε από την διοίκηση του Ατρομήτου την απόκτηση του συμπατριώτη του και έτσι ο Σάκιτς ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό των Περιστεριοτών. Κατάφερε να καθιερωθεί  στη βασική ενδεκάδα του Ατρομήτου αγωνιζόμενος όχι μόνο στη φυσική του θέση, του δεξιού αμυντικού, αλλά πολλές φορές αγωνίστηκε και στα αριστερά αλλά και στα χαφ. Το καλοκαίρι του 2019 ενδιαφέρθηκε για να τον αποκτήσει η Στουρμ Γκρατς και έτσι ο Σάκιτς επέστρεψε στην πατρίδα του.

Εκεί για πρώτη φορά στην καριέρα του κατάφερε να κάνει γεμάτη σεζόν στην Αυστριακή Bundesliga. Ήταν από τις πρώτες φετινές μεταγραφές του Άρη. Είναι ένας παίκτης τίμιος ,που παίζει για τη φανέλα αλλά του λείπουν οι επιθετικές αρετές κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα σαν τον Άρη. Παρ’όλα αυτά αποτελεί μια καλή λύση για το ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. 

Sakic returns to Greece with Aris — AGONAsport.com

Γιόχαν Μπεναλουάνε 

Γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1987 στη Γαλλία και ξεκίνησε τη καριέρα του από την Saint-Etienne. Πήρε τις πρώτες του συμμετοχές το 2008 και την σεζόν 2007-08 καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα. Το καλοκαίρι του 2010 η Cesena προσέφερε 1.100.000€ και τον απέκτησε. Στην Ιταλική ομάδα όμως ποτέ δεν καθιερώθηκε στην ενδεκάδα και τα πράγματα έγιναν χειρότερα τη δεύτερη σεζόν καθώς στο τέλος της η Cesena υποβιβάστηκε. Έτσι το καλοκαίρι του 2012 δόθηκε δανεικός στη Parma. Βοήθησε αρκετά την ομάδα και έτσι το επόμενο καλοκαίρι το απέκτησε με κανονική μεταγραφή.

Ωστόσο στο πρώτο μισό τη σεζόν έπαιξε ελάχιστα και έτσι το Γενάρη δόθηκε δανεικός στην Atalanta. Στην ομάδα του Bergamo κατάφερε να καθιερωθεί γρήγωρα στην ενδεκάδα και έτσι αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή έναντι 1.000.000€. Έκανε μια εξαιρετική χρονιά και το καλοκαίρι του 2016 ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του η Λέστερ. Η Αγγλική ομάδα προσέφερε 7.000.000€ και έτσι τον έκανε δικό της.  Δυστυχώς όμως ο Μπεναλουάνε δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και έπαιξε ελάχιστα.

Έτσι τον Γενάρη δόθηκε δανεικός στη Fiorentina αλλά ένα σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν με αποτέλεσμα να μην καταγράψει ούτε μία συμμετοχή. Στο τέλος της χρονιάς η Λέστερ έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου κατακτώντας την Premier League. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στις Αλεπούδες χωρίς όμως να υπολογίζεται. Στο τέλος όμως της σεζόν κατάφερε να καθιερωθεί και να βοηθήσει την ομάδα να βγει από την δύσκολη κατάκτηση που είχε περιέλθει(εκείνη τη σεζόν η Λέστερ κινδύνεψε με υποβιβασμό).

Έτσι κέρδισε την παραμονή του στο ρόστερ της ομάδας ενόψει και της επόμενης χρονιάς. Τελικά όμως της σεζόν 2018-19 κατέγραψε ελάχιστες συμμετοχές και αυτές κυρίως στις διοργανώσεις των κυπέλλων. Τον Γενάρη του 2019 έφυγε για την Championship και τη Nottingham Forest. Καθιερώθηκε στην ενδεκάδα και είχε εξαιρετική απόδοση μέχρι το τέλος της σεζόν. Τότε κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα της Τυνησίας στα 31 του! Μάλιστα συμμετείχε και στο Μουντιάλ της Ρωσσίας (συνολικά με την Εθνική ομάδα κατέγραψε 5 συμμετοχές).

Όμως την περασμένη σεζόν παραγκωνίστηκε και όλη τη σεζόν κατέγραψε μόλις 2 συμμετοχές με τη φανέλα της Nottingham. Τελευταία μέρα των μεταγραφών τον απέκτησε ο Άρης για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνάς του. O Μπεναλουάνε είναι ένας κεντρικός αμυντικός πολύ δυνατός και με εξαιρετική ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι. Για την ηλικία του είναι αρκετά γρήγορος ενώ με την μπάλα στα πόδια είναι καλός αλλά χωρίς να αποφεύγει κάποια λάθη στις μεταβιβάσεις. Αυτό είναι και το μεγάλο του ελάττωμα καθώς μπορεί κάποιες στιγμές να χάσει τη συγκέντρωση και να πέσει σε λάθη που θα έπρεπε να αποφεύγει για την κλάση του. Ο Τυνήσιος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης ο οποίος θα ανεβάσει πολλά επίπεδα πάνω το κέντρο άμυνας του Άρη κάτι που η ομάδα της Θεσσαλονίκης το είχε μεγάλη ανάγκη μετά την αποχώρηση του Βέλεθ. 

Μπεναλουάν: Να διεκδικήσουμε φέτος πρωτάθλημα ή κύπελλο (vid)

Τόνι Ντάτκοβιτς 

Γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1993 στο Zagreb και ξεκίνησε τη καριέρα του από την Rijeka. Το καλοκαίρι του 2012 δόθηκε δανεικός στην Pomorac που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία Κροατίας. Αφού καθιερώθηκε στην ενδεκάδα και ήταν για δύο σεζόν βασικό στέλεχος ήρθε το καλοκαίρι του 2014 το ενδιαφέρον της Σλοβένικης Zavrc. Έτσι ο Ντάτκοβιτς έφυγε για τη Σλοβενία καθιερώθηκε αμέσως στην ενδεκάδα της ομάδας. Οι καλές του εμφανίσεις κέντρισαν το ενδιαφέρον της Koper η οποία τον απέκτησε τον Γενάρη του 2016.

Οι εμφανίσεις του συνέχισαν να είναι εξαιρετικές. Μάλιστα τη δεύτερη χρονιά του στην Koper κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα της Κροατίας και αγωνίστηκε σε ένα φιλικό. Το καλοκαίρι του 2017 έφτασε η ώρα του επαναπατρισμού του στην Κροατία για λογαριασμό της Lokomotiva Zagreb. Ωστόσο το ξεκίνημα του δεν ήταν καλό καθώς οι μέτριες εμφανίσεις τον έκαναν να χάσει γρήγορα τη θέση του στην ενδεκάδα. Ωστόσο δούλεψε ποιο σκληρά και μετά τη χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος επέστρεψε δριμύτερος και ξανακέρδισε θέση στη βασική ενδεκάδα. Έκανε και μια ακόμα πολύ γεμάτη σεζόν με τη φανέλα της  Lokomotiva και έτσι το καλοκαίρι του 2019 ήρθε το ενδιαφέρον της Huesca. Η Ισπανική ομάδα που αγωνιζόταν στη LaLiga2 τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού. Η Huesca μάλιστα στο τέλος της σεζόν κέρδισε το πρωτάθλημα και προβιβάστικε στην πρώτη κατηγορία.

Σε αυτή όμως την επιτυχία ο Ντάτκοβιτς δεν ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας και στα περισσότερα παιχνίδια καθόταν στον πάγκο των αναπληρωματικών. Το καλοκαίρι ο Άρης έψαχνε για κεντρικό αμυντικό καθώς ο Βέλεθ αποχώρησε για τον Παναθηναικό. Έτσι προσέφερε 640.000€ και τον απέκτησε. Ο Ντάτκοβιτς είναι ένας κεντρικός αμυντικός δυνατός και καλός στις εναέριες μονομαχίες. Τα μειονεκτήματά του είναι η ταχύτητά του και το γεγονός ότι δεν είναι καλό με την μπάλα στα πόδια. Παρ’όλα αυτά είναι σύγουρα μια χρήσιμη λύση για τον Άρη που αν εκμεταλλευτεί τυχών ντε φορμαρίσματα των Ρος  και Δεληζήση μπορεί να κερδίσει ακόμα και θέση βασικού. 

Αρης: Ανακοίνωσε τις μεταγραφές των Ντάτκοβιτς και Τζέγκο | ΣΠΟΡ | iefimerida.gr

Κρίστιαν Γκάνεα 

Γεννήθηκε στις 24/5/1992 στη Ρουμανία αλλά σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένεια του στην Ισπανία. Έπαιξε για αρκετά χρόνια σε ομάδες από τη χώρα των Βάσκων με αποτέλεσμα να πάρει την αντίστοιχη υπηκοότητα. Το 2010 τον απέκτησε η Μαγιόρκα και τον επόμενο χρόνο δόθηκε δανεικός στην Santanyi που αγωνιζόταν στην τέταρτη κατηγορία της Ισπανίας. Τον χειμώνα του 2013 ήρθε η ώρα της επιστροφής στη Ρουμανία για λογαριασμό της Targu Mures που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τον απέκτησε η Universitatea Craiova που αγωνιζόταν στην ίδια κατηγορία. Με τον Γκάνεα στη βασική ενδεκάδα τερμάτησε πρώτη και κέρδισε την άνοδο στη πρώτη κατηγορία.

Όμως ο παίκτης δεν την ακολούθησε στην πρώτη κατηγορία και παρέμεινε στη δεύτερη για λογαριασμό της Sageata Navodari. Τον χειμώνα του 2015 ήρθε η ώρα να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία καθώς τον απέκτησε η Brasov. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς αποχώρησε και πήγε στην Viitorul Constantaa. Γρήγορα καθιερώθηκε στην ενδεκάδα και έκανε μια πολύ καλή σεζόν με την ομάδα του καθώς τερμάτισε στην 4η θέση και κέρδισε την έξοδο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η επόμενη σεζόν ήταν ακόμα καλύτερη καθώς η Viitorul κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα. Αυτό έφερε και την κλίση του Γκάνεα στην Εθνική Ρουμανίας για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017 (συνολικά μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 5 συμμετοχές).

Έκανε άλλη μια γεμάτη χρονιά με τη Viitorul και το καλοκαίρι του 2018 προσέλκησε λόγω της Βάσκικης καταγωγής του το ενδιαφέρον της Athletic Bilbao η οποία τελικά τον απέκτησε έναντι 1.000.000€. Όμως κατέγραψε μόλις δύο συμμετοχές με την φανέλα της Bilbao και έτσι τον Γενάρη δόθηκε δανεικός στη Numancia που αγωνιζόταν στη LaLiga2. Εκεί ο Γκάνεα βρήκε θέση βασικού και έκανε γεμάτη σεζόν. Επέστρεψε λοιπόν στην Athletic το καλοκαίρι αλλά δεν κατόρθωσε να καταγράψει ούτε μια συμμετοχή. Έτσι τον χειμώνα επέστρεψε στη Viitorul ως δανεικός.

Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος και ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και τον απέκτησε ώστε να καλύψει το κενό του Κόρχουτ. Ο Ρουμάνος είναι ένας παίκτης που είναι πολύ καλός αμυντικά, επιθετικά ενώ έχει και καλά φυσικά προσόντα. Τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι τα πολύ καλά μακρινά του σουτ και οι εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ. Με λίγα λόγια είναι ένας παίκτης πλήρης σε ότι χρειάζεται ένας πλάγιος μπακ χωρίς να έχει αδύνατα σημεία. Ο Άρης φαίνεται να κάλυψε το κενό και του Κόρχουτ και με το παραπάνω. 

Ειδήσεις - "Χαρούμενος που υπέγραψα στην νέα... | Palo.gr

Τζέιμς Τζέγκο 

Γεννήθηκε στις 12/2/1992 στη Βιέννη αλλά όταν ήταν παιδί μετακόμισε με την οικογένεια του στην Μελβούρνη. Το ντεμπούτο ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής το έκανε το 2011 με την Melbourne Victory. Έμεινε 3 χρόνια στην ομάδα παίρνοντας αρκετές συμμετοχές μεν αλλά οι περισσότερες ήταν ως αλλαγή και έτσι δεν καθιερώθηκε στην ενδεκάδα. Έτσι το καλοκαίρι του 2014 έμεινε ελεύθερος και τον απέκτησε η Adelaide United. Εκεί καθιερώθηκε στην ενδεκάδα και έκανε μια εξαιρετική σεζόν καθώς κατέκτησε το κύπελλο και στο τέλος της χρονιάς ανακηρύχθηκε καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της A-League.

Μετά από μισή σεζόν ακόμα στην Adelaide προσέλκησε το ενδιαφέρον της Sturm Graz. Έτσι τον Γενάρη του 2016 ο Τζέγκο επέστρεψε στη χώρα που γεννήθηκε.  Για να παίξει στην ομάδα χρειάστηκε να περιμένει μερικούς μήνες και έτσι τη σεζόν 2016-17 έπαιξε για πρώτη φορά στην ομάδα και έκανε μια πολύ καλη χρονιά καθώς η ομάδα του τερμάτισε 3η στη βαθμολογία. Εκείνη τη σεζόν κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα της Αυστραλίας(για να αγωνιστεί όμως με τη φανέλα της έπρεπε να φτάσει το 2018, από τότε μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 5 συμμετοχές).

Η επόμενη σεζόν ήταν ακόμα καλύτερη καθώς η ομάδα του κατέκτησε το κύπελλο και τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα. Έτσι ο Τζέγκο κατέκτησε το δεύτερο κύπελο στη καριέρα του, αυτή τη φορά στην Αυστρία. Το επόμενο καλοκαίρι απέρριψε πρόταση ανανέωσης συμβολαίου από τη Sturm Graz και έτσι κατέληξε ως ελεύθερος στην Αούστρια Βιέννης. Στην Αυστριακή πρωτεύουσα κατάφερε να κάνει μια ακόμα καλή σεζόν καθώς τερμάτισε στη 4η θέση και κέρδισε την έξοδο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Έκανε άλλη μια καλή χρονιά με τη φανέλα της Αούστρια και το καλοκαίρι έμεινε μετακινήθηκε στον Άρη ως ελεύθερος. Ο Τζέγκο είναι ένας μέσος καλός σε όλους του τομείς του παιχνιδιού χωρίς ιδιαίτερα ελαττώματα. Είναι δηλαδή ένας ιδανικός Box to Box μέσος. Φαίνεται πως έχει όλα τα προσόντα να γίνει ο ηγέτης του κέντρου του Άρη. 

Jeggo next to join Aris — AGONAsport.com

Εργκίς Κάτσε 

Γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1993 στην Κορυτσά αλλά σε μικρή ηλικία μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το 2004 εντάχθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2010. Τη σεζόν 2011-12 δόθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Επανομής στη Football League. Έτσι επέστρεψε ψημένος και κατευθείαν έγινε βασικός στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα οι εξαιρετικές εμφανίσεις των έφεραν στην Εθνική Αλβανίας(μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 25 συμμετοχές). Στις αρχές της επόμενης σεζόν μια ανάρτηση στα social media που τον έδειχνε να φοράει μπλούζα με Αλβανικό αετό έφερε  την τιμωρία του από τον ΠΑΟΚ για 4 μήνες.

Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος επέστρεψε ξανά στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι του 2016 έπαψε να υπολογίζεται από τον ΠΑΟΚ και έτσι δόθηκε δανεικός στην Viktoria Plzen αλλά στη Τσεχία δεν πήρε καθόλου ευκαιρίες. Έτσι στα μέσα της σεζόν επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα στο τέλος της σεζόν η ομάδα κατέκτησε το κύπελλο χωρίς όμως ο ίδιος να έχει ιδιαίτερη συμμετοχή. Τον χειμώνα του 2018 δόθηκε δανεικός στον Παναθηναϊκό και καθιερώθηκε αμέσως στην ενδεκάδα. Μάλιστα το Τρυφίλλι επέκτεινε το δανεισμό του για ακόμα ένα χρόνο και ο Κάτσε βοήθησε τον Παναθηναϊκό σε εκείνη τη δύσκολη σεζόν που διήνησε.

Τη περασμένη σεζόν την πέρασε ως δανεικός στη Λάρισα και το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ τον παραχώρησε ως ελεύθερο στον Άρη. Ο Άρης με την απόκτηση του Κάτσε ισχυροποίησε σε μεγάλο το χώρο του κέντρου καθώς ο Αλβανός είναι ένας παίκτης που μπορεί να κερδίσει ακόμα και θέση βασικού. 

Αρης: Ανακοίνωσε Κάτσε μέχρι το 2022 | ΣΠΟΡ | iefimerida.gr

Αλί Αντέμ 

Γεννήθηκε την 1 Ιουνίου του 2000 στα Σκόπια. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Vardar και πήρε τις πρώτες του συμμετοχές με την πρώτη ομάδα το 2018. Η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερη καθώς καθιερώθηκε στην ενδεκάδα και κατέκτησε το πρωτάθλημα. O Σκοπιανός είναι ένας παίκτης με καλά δημιουργικά χαρακτηριστικά και γρήγορος όχι όμως ιδιαίτερα δυνατός λόγο του σωματότυπού του. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Άρη ως μια επένδυση για το μέλλον και να δώσει και μια επιπλέον λύση στα χαφ. 

Άρης: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλί Αντέμ - Fosonline

Φακούντο Μπερτόλιο 

Γεννήθηκε στις 30/6/1990 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Colon. Τη σεζόν 2009-10 καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα και έκανε μια πολύ καλή χρονιά. Μάλιστα κλήθηκε και στην Εθνική Αργεντινής για ένα φιλικό με την Αϊτή και σκόραρε δύο φορές (μοναδική συμμετοχή με την εθνική μέχρι σήμερα). Το καλοκαίρι η Ντιναμό Κιεβού ξόδεψε 3.600.000€ για να τον αποκτήσει. Ωστόσο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ στην Ουκρανία και αγωνίστηκε ελάχιστα με τη φανέλα της Ντιναμό.

Την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στη Gremio αλλά κατέγραψε μόλις μία συμμετοχή. Το καλοκαίρι του 2013 πήγε δανεικός στην Evian αλλά ούτε στη Γαλλία εξελίχθηκαν καλά τα πράγματα καθώς ουδέποτε καθιερώθηκε στην ενδεκάδα. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Tigre όπου κατάφερε κάπως να βρει τα πατήματά του καθώς πείρε αρκετές συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2015 ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας ως δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης. Έκανε μια καλή χρονιά και το επόμενο καλοκαίρι τον απέκτησε ως ελεύθερο ο ΑΠΟΕΛ. Στην Κύπρο βοήθησε σημαντικά την ομάδα του στο να φτάσει στον τίτλο του πρωταθλήματος.

Έτσι ο Μπερτόλιο κατέκτησε τον πρώτο (και μοναδικό μέχρι σήμερα) τίτλο της καριέρας του. Τον χειμώνα του 2018 έφυγε για το Καζαχστάν και την Ordabasy. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς επέστρεψε στη χώρα μας για λογαριασμό της Λαμίας. Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος και επέστρεψε στη πατρίδα του για λογαριασμό της Aldosivi. Το καλοκαίρι ο Άρης τον απέκτησε ως ελεύθερο για να δώσει βάθος στη μεσοεπιθετική του γραμμή. Ο Μπερτόλιο είναι ένας πολύ καλός παίκτης ο οποίος φαίνεται ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην ομάδα της Θεσσαλονικής. 

Ο Facundo Bertoglio στον ΑΡΗ! - Ανακοινώσεις - News

Σάντε Σίλβα 

Γεννήθηκε στις 16 Μαρτιου του 1997. H καταγωγή του είναι από την Αγκόλα αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πορτογαλία. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Sporting και το 2015 μεταπήδησε στην Vitoria Guimaraes. Εκεί έμεινε συνολικά τέσσερεις σεζόν παίρνοντας συμμετοχές κυρίως με τη δεύτερη ομάδα αλλά έπαιξε αρκετά και στην πρώτη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2018 των απέκτησε η West Ham έναντι 1.500.000€. Την πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε σε κάποια παιχνίδια με την ομάδα κάτω των 23 (έπαιξε και ένα παιχνίδι στην Premier League).

Την περασμένη σεζόν έπαιξε ελάχιστα καθώς κάποιο πρόβλημα υγείας τον κράτησε εκτός για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Τελευταίες μέρες των μεταγραφών δόθηκε δανεικός στον Άρη για να πάρει παιχνίδια σε αναταγωνιστικό επίπεδο. Ο Σάντε είναι ένας εξτρέμ πολύ γρήγορος και με εξαιρετική τεχνική κατάρτηση. Αυτό που του λείπει είναι η ουσία στο παιχνίδι του καθώς η πάσες και οι σέντρες του δεν είναι τόσο καλές ενώ τα τελειώματά του είναι σε μέτρια επίπεδα. Πάντως είναι ένας παίκτης που ερχόμενος από τον πάγκο μπορεί να δώσει λύσεις στον Άρη. 

Ανακοίνωσε Σίλβα ο Άρης

Ματέο Γκαρσία 

Γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1996 στην Κόρδοβα της Αργεντινής. Ξεκίνησε τη καριέρα από την Instituto. Το 2015 πήρε τις πρώτες του συμμετοχές με την ανδρική ομάδα και την επόμενη χρονιά καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα. Οι καλές του εμφανίσεις στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής έφεραν το ενδιαφέρον της Las Palmas. Έτσι η Ισπανική ομάδα τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2016 έναντι 400.000€.

Τη πρώτη του σεζόν πήρε αρκετές ευκαιρίες χωρίς όμως να καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Η επόμενη σεζόν βρήκε τη Las Palmas στη Segunda Division και τον Γκαρσία δανεικό στην Osasuna. Οι συμμετοχές στην ενδεκάδα ήταν περιορισμένες και έτσι τον Ιανουάριο του 2018 δόθηκε εκ νέου δανεικός στην Alcorcon. To καλοκαίρι της ίδια χρονιάς ήρθε ως δανεικός στον Άρη. Έκανε μια εξαιρετική σεζόν με 11 γκολ και μία ασίστ. Η εξαιρετικές του εμφανίσεις έφεραν το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Εν τέλει ο Ερυθρός Αστέρας προσέφερε 2.800.000€ και έτσι ο Γκαρσία κατέληξε στη Σερβία. Οι εμφανίσεις του όμως δεν πλησίασαν ούτε στο ελάχιστο αυτές που είχε κάνει με τη φανέλα του Άρη. Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσέφερε 1.300.000€ και τον έφερε πίσω στην Ελλάδα. Ο Αργεντίνος καλείται να αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι μπορεί να καλύψει επάξια το κενό που άφησε ο Γιάννης Φετφατζίδης. 

Αρης: Υπέγραψε για τέσσερα χρόνια ο Ματέο Γκαρσία | ΣΠΟΡ | iefimerida.gr

Κρίστιαν Λόπεθ 

Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1989 και ξεκίνησε την  καριέρα του από την Alicante. To καλοκαίρι του 2009 τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης και τον ενέταξε στη δεύτερη ομάδα της που αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία Ισπανίας. Η πρώτη του σεζόν ήταν πολύ καλή αλλά την επόμενη χρονιά δεν πήρε πολλές ευκαιρίες και έτσι δόθηκε δανεικός στην δεύτερη ομάδα της Valencia. Μετά από άλλη μια εξαιρετική σεζόν αποχώρησε από την Ρεάλ το καλοκαίρι του 2012 και πήγε στην Atletico Baleares που αγωνιζόταν στην ίδια κατηγορία.

Το επόμενο καλοκαίρι πήγε στην Αγγλία και δοκιμάστηκε από την Huddersfield. Τελικά οι άνθρωποι του Αγγλικού συλλόγου πίστηκαν για τις ικανότητές του και έτσι τον απέκτησαν. Ωστόσω ο Λόπεθ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες ούτε στο πρωτάθλημα της Championship ούτε σε δύο σύντομους δανεισμούς που είχε στη Shrewsbury και τη Northampton την ίδια σεζόν. Οπότε το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε στην τρίτη κατηγορία Ισπανία για λογαριασμό της Burgos. Αφού έκανε μια γεμάτη σεζόν και βρήκε ποδοσφαιρικά τον καλό του εαυτό το επόμενο καλοκαίρι αποφάσισε να ξαναεπιχειρήσεi να κάνει το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό. Έτσι το καλοκαίρι του 2015 βρέθηκε στην Ρουμανία για να πάρει μεταγραφή στην Cluj.

Έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του σκοράροντας 14 γκολ και βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του κυπέλου από την ομάδα του. Έτσι ανέβηκε η αξία και Lens που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας αποφάσισε να προσφέρει 500.000 για να τον κάνει δικό της. Στη Γαλλία ο Λόπεθ έκανε άλλη μια πολύ εξαιρετική σεζόν με 17 τέρματα με την ομάδα του όμως να χάνει για πολύ λίγο τις θέσεις που οδηγούσαν στην άνοδο. Η επόμενη χρονιά δεν ήταν ανάλογα καλή για την ομάδα αλλά ό Ισπανός επιθετικός κράτησε την απόδοσή του σε υψηλά στάνταρ. Έτσι το καλοκαίρι του 2018 τον απέκτησε η Ανζέρ που αγωνιζόταν στη Ligue 1. όμως δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της πρώτης κατηγορίας και δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά στις ευκαιρίες που πήρε οι οποίες ήταν κυρίως ως αλλαγή.

Έτσι το καλοκαίρι του 2019 έφυγε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Hatta η οποία του προσέφερε ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο. Τον περασμένο χειμώνα έφυγε από τα Εμιράτα και επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Las Palmas που έπαιζε στη La Liga 2 . Δεν κατάφερε όμως να προσφέρει ιδιαίτερα στη ομάδα και έτσι το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος. Ο Άρης ήθελε έναν επιθετικό ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα στο σκοράρισμα σε σχέση με τον Ιντέγε που αποχώρησε από την ομάδα. Έτσι ο Λόπεθ κατέληξε στη Θεσσαλονίκη. O Ισπανός είναι ένας επιθετικός αποτελεσματικός μπροστά στο τέρμα τόσο με σουτ όσο και με το κεφάλι, με ικανοποιητική τεχνική κατάρτιση και ισορροπημένα φυσικά προσόντα όσων αφορά την δύναμη και την ταχύτητα. Δείχνει ότι είναι αυτό ακριβώς που έψαχνε ο Άρης για την επίθεσή του, μένει να το δείξει και στο γήπεδο. 

Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Κριστιάν Λόπεθ (pic) | Superleague Interwetten & Άρης | gazzetta.gr

Δημήτρης Μάνος 

Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1994 στα Τρίκαλα Ημαθίας και ξεκίνησε την καριέρα του από την Βέροια. Αφού πήρε τις πρώτες του επαγγελματικές συμμετοχές στη Βασίλισσα του Βορά το 2015 δόθηκε δανεικός στον Εργοτέλη για να κάνει μια γεμάτη σεζόν. Ενώ ο Μάνος τα πήγε πολύ καλά ο Εργοτέλης αποχώρησε στα μέσα της σεζόν από το πρωτάθλημα της Football League και έτσι τελείωσε ο δανεισμός του. Το καλοκαίρι του 2016 έφυγε ξανά για την Κρήτη αυτή τη φορά για λογαριασμό του ΟΦΗ που η δεινή οικονομική του κατάσταση τον είχε φέρει στις χαμηλότερες κατηγορίες . Έκανε μια αξιόλογη πρώτη χρονιά με 10 γκολ και 5 ασίστ αλλά ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να προβιβαστεί .

Το επόμενο καλοκαίρι η ομάδα του Ηρακλείου απέκτησε τον Νίκο Κουσκουνά και έτσι ο Μάνο ξεκίνησε της σεζόν ως αναπληρωματικός. Η αποχώρηση όμως του Mr Goal της Β Εθνικής άνοιξε την πόρτα της ενδεκάδα στον Μάνο και ο Ηαμθιώτης επιθετικός έκανε τρομερά πράγματα. Σημείωσε 27 τέρματα σε 26 συμμετοχές με αποτέλεσμα να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην επάνοδο του ΟΦΗ στη πρώτη κατηγωρία  και έτσι ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ της Football League. Έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ο θρυλικό Ρόναλτ Γκόμεζ για τα περισσότερα γκολ από παίκτη του ΟΦΗ σε μια σεζόν. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό που προσέφερε 200.000 για να τον αποκτήσει. Αγονίστηκε σε 9 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού και σημείωσε 2 γκολ (το ένα ήταν στα τελευταία λεπτά σε ένα αγώνα με τον Απόλλων Σμύρνης και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του).

Τον Γενάρη με την απόκτηση του Φράνκο Σολδάνο ο Μάνος δόθηκε δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να πάρει ευκαιρίες. Η Γιαννιώτικη ομάδα όμως είχε κακή απόδοση και ίδιος ο Έλληνας επιθετικός ήταν μέτριος με αποτέλεσμα να έρθει ο υποβιβασμός στη Super League 2. Την προηγούμενη σεζόν επέστρεψε στον ΟΦΗ ως δανεικός αλλά η απόδοση του δε θύμισε σε τίποτα τον παίκτη που ήταν στην πρώτη του θητεία.  Ο Άρης τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι για να δώσει μια εναλλακτική λύση στην επίθεση. Ο Μάνος καλείται να αποδείξει ότι δεν ήταν μια ποδοσφαιρική φούσκα και να φτάσει πάλι στα στάνταρ απόδοσης που είχε στην πρώτη του θητεία με τον ΟΦΗ. 

Αρης: Ανακοίνωσε τον Δημήτρη Μάνο | ΣΠΟΡ | iefimerida.gr

Τι κάνει τόσο καλά φέτος  

Ο Άρης στη περασμένη μεταγραφική περίοδο έχασε σημαντικούς παίκτες της περασμένης περιόδου όπως ο Φετφατζίδης, ο Βέλεθ, Ο Κόρχουτ ακόμα και ο Ντιγκινί προσέφερε λύσεις όταν έπαιζε. Από την άλλη όμως βλέπουμε ότι οι αντικαταστάτες τον παραπάνω παικτών είναι ποδοσφαιριστές διεθνείς και με εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα οπότε ο Άρης φαίνεται τελικά ενδυναμωμένος μετά τις μεταγραφές. Η πρόσληψη του Μάντζιου ήταν ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Σίγουρα ο Μάντζιος δεν είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής αλλά έχει προτερήματα σε σχέση με τον Ένινγκ.

Το βασικότερο είναι ότι γνωρίζει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και έμαθε την ομάδα να προσέχει περισσότερο την άμυνά της. Επειδή στη χώρα μας κρίνουμε με βάση τα αποτελέσματα η άμυνα είναι το Α και το Ω για μια ομάδα και ο Άρης δεν το είχε αυτό με τον αφελή Γερμανό που είχε στον πάγκο και δήλωνε ότι ήθελε να κερδίζει τα παιχνίδια με 5-4 και όχι με 1-0. Ο Άρης για να συνεχίσει να είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας καλείτε να αποδείξει ότι έχει βάθος καθώς η φετινή χρονιά με τα παιχνίδια πολύ κοντά το ένα στο άλλο και τον κορονοιό αστάθμητος παράγοντα θα είναι πολύ δύσκολη. Το βάθος δεν έχει να κάνει υποχρεωτικά με τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν το ρόστερ αλλά και με το αν οι αναπληρωματικοί έχουν την ποιότητα να καλύψουν τυχών απουσίες βασικών. Εν αντιθέσει με πέρσι φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει στις περισσότερες θέσεις ικανοποιητικές λύσεις στον πάγκο.

Υπάρχουν βέβαια και θέσεις στις οποίες η ομάδα έχει κενά όπως αυτή του αριστερού μπακ όπου πίσω από τον Γκανέα υπάρχουν μόνο τρεις νεαροί παίκτες (Μαρτίνης, Τσαγκαλίδης, Σενγκέρκης), αυτή του εξτρέμ όπου η μόνη σοβαρή εναλλακτική των Γκάμα και Γκαρσία είναι ο Σίλβα( οι Μπερτόλιο και Μαντσίνι δεν μπορούν να προσφέρουν πολλά στα άκρα) και αυτή του επιθετικού όπου ο Λόπεθ μέχρι στιγμής δεν έχει προσδώσει τα αναμενόμενα και ο Μάνος δεν είναι ο παίκτης που ήταν στη πρώτη του θητεία στον ΟΦΗ.  

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“azərbaycanda Onlayn Kazinolar #1 Onlayn Kazinonuzu Tapın
Uncategorized

“azərbaycanda Onlayn Kazinolar #1 Onlayn Kazinonuzu Tapın