Η ΑΕΚ φέτος κινείται για μια ακόμη χρονιά στη μετριότητα. Από την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018 δεν έχει καταφέρει να πιέσει ιδιαίτερα τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για τον τίτλο. Πάμε να δούμε τι έχουν προσφέρει οι παίκτες της Ενώσης τη φετινή σεζόν μέχρι τώρα και που χρειάζεται η ΑΕΚ ενίσχυση με μεταγραφές.  Επιμέλεια: Ηλίας Χρήστου Τερματοφύλακες  Ο Τσιντώτας λοιπόν χρίστηκε ως αντικαταστάτης […]

Η ΑΕΚ φέτος κινείται για μια ακόμη χρονιά στη μετριότητα. Από την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018 δεν έχει καταφέρει να πιέσει ιδιαίτερα τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για τον τίτλο. Πάμε να δούμε τι έχουν προσφέρει οι παίκτες της Ενώσης τη φετινή σεζόν μέχρι τώρα και που χρειάζεται η ΑΕΚ ενίσχυση με μεταγραφές. 

Επιμέλεια: Ηλίας Χρήστου

Τερματοφύλακες 

Ο Τσιντώτας λοιπόν χρίστηκε ως αντικαταστάτης του Μπάρκα. Προσωπικά πίστευα ότι δεν θα σήκωνε το βάρος του βασικού τερματοφύλακα της ΑΕΚ όπως σας είχα επισημάνει στο άρθρο μου για τις καλοκαιρινές μεταγραφές.  Ο Έλληνας τερματοφύλακας αποδείχθηκε εξαιρετικά ασταθής σε απόδοση και έχει το εκνευριστικό χαρακτηριστικό να μην κάνει καν προσπαθεί να αποκρούσει την μπάλα σε σουτ που κάνουν οι αντίπαλοι ψηλά στις γωνίες του τέρματος. Ο Αθανασιάδης αγωνίστηκε μόνο μία φορά στο εντός έδρας παιχνίδι με της Ζόρια και ήταν κάκιστος. Επιτακτική η ανάγκη απόκτησης τερματοφύλακα για την ΑΕΚ άμεσα. 

Αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ: Ο Τσιντώτας αποκαλύπτει το μυστικό του για τα πέναλτι [βίντεο] | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Δεξιά μπακ 

Ο Μπακάκης συνεχίζει σταθερά την πτωτική του πορεία. Σίγουρα ο Έλληνας διεθνής δεν ήταν ποτέ ο ποιο προικισμένος σε τεχνική κατάρτιση παίκτης αλλά πλέον το έχει παρακάνει.  Ο Παυλίνιο είχε για μια ακόμη σεζόν μια αδιάφορη παρουσία στο δεξί άκρο της άμυνας και όλα δείχνουν ότι μάλλον θα αποχωρήσει από την Ένωση. Ο Βασιλαντωνόπουλος που έμεινε από σπόντα στο ρόστερ είναι ο μόνος παίκτης που έδειξε θετικά στοιχεία. Μπορεί ούτε αυτός να μην ξέρει πολλή μπάλα αλλά με το πάθος του και την ταχύτητα του κατάφερε να το υπερκαλύψει όποτε αγωνίστηκε.  Σίγουρα όμως ούτε αυτός μπορεί να υπολογιστεί για βασικός δεξιός μπακ στην ΑΕΚ ενώ ο νεαρός Ραντόνια δεν έχει παίξει καθόλου. Επιτακτική η ανάγκη να αποκτηθεί παίκτης άμεσα και γι αυτή τη θέση. 

Εκεί που οι άλλοι σταματούν, ο Μπακάκης συνεχίζει! | Superleague Interwetten & ΑΕΚ | gazzetta.gr

Κεντρικοί αμυντικοί 

Σε αυτή τη θέση η Ένωση έκανε δύο μεταγραφές από τις οποίες καμία δεν έχει πιάσει. Ο Χνιντ εξαρχής δεν πίστευα ότι θα έδινε ιδιαίτερες βοήθειες στην ΑΕΚ όπως μπορείτε να δείτε στο άρθρο μου για τις καλοκαιρινές μεταγραφές. Κακός όποτε αγωνίστηκε και η στάση του ίδιου και του μάνατζερ του δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα. Από την άλλη όμως ούτε Νεντελτσεάρου έχει προσδώσει αυτά που περίμενε η ΑΕΚ στο κέντρο της άμυνας. Ο Ρουμάνος διεθνής έχει αποδειχθεί μέτριος και κάνει πολλά εύκολα λάθη. Ο Σβάρνας αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια μετριότητα (απορώ που τον έβαλε ο Βαντ Σχιπ βασικό στην Εθνική και μάλιστα στράβωσε με τον Σιόβα όταν ο τελευταίος δήλωσε ότι στην ομάδα θα πρέπει να παίζουν και οι ποιο έμπειροι παίκτες) ενώ ο Λάτσι δεν πήρε καθόλου ευκαιρίες φέτος. Η μόνη όαση στην έρημο είναι ο Τσιγκρίνσκι. Όταν όμως ο έμπειρος Ουκρανός αμυντικός τραυματίζετε (κάτι που δυστηχώς γίνεται συχνά γιατί έχει ευπάθεια στους τραυματισμούς) στο κέντρο της άμυνας της Ένωσης κάνουν πάρτι οι αντίπαλοι επιθετικοί. Χρειάζεται επειγόντως μεταγραφή αξιόλογου παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι και το καλοκαίρι ενός ακόμα καλού παίκτη ο οποίος να μπορεί να προσφέρει λύσεις από τον πάγκο. 

Ανανέωσε με την ΑΕΚ ο Τσιγκρίνσκι - ΤΑ ΝΕΑ

Αριστεροί μπακ 

Ο Λόπες μεγάλωσε και οι εμφανίσεις του φέτος κινούνται στη μετριότητα, φαίνεται πως ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε. Ο Ινσούα αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό καθώς γνωρίζαμε ότι προέρχεται για έναν αξιόπιστο παίκτη στα αριστερά της άμυνας. Ο Αργεντινός όμως είναι κάκιστος μέχρι στιγμής με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Μιτάι φαίνεται μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας όταν αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός δείχνει να έχει δυνατότητες να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Το καλοκαίρι μάλλον θα χρειαστεί προσθήκη η ΑΕΚ και σε αυτή τη θέση. 

Έλντερ Λόπες: «Μπορούσαμε μεγαλύτερο σκορ» | Ποδόσφαιρο: Κύπελλο Ελλάδας & ΑΕΚ | gazzetta.gr

Κέντρικοί μέσοι 

Ο Σιμοές είναι έμπειρος, βρίσκετε πολλά χρονιά στην ομάδα και δείχνει να είναι ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής. Ο Κρστίτσιτς δεν βγάζει και μάτια με την απόδοση του αλλά είναι σταθερός και κάνει πολλή αθόρυβη δουλεία. Ο Σάκχοφ όσο έχει αγωνιστεί έχει βοηθήσει αρκετά την ομάδα. Οι Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος έχουν παίξει πολύ λίγο καθώς τους ταλαιπωρούσαν τραυματισμοί ενώ ο Σαμπανάτζοβιτς πήρε λιγοστές ευκαιρίες. Σε αυτή τη θέση η ΑΕΚ δείχνει να είναι πλήρης. 

Χάνει τα ντέρμπι της ΑΕΚ ο Σιμόες

Μεσοεπιθετικοί 

Ο Μάνταλος βρίσκετε στην ομάδα από τα δύσκολα χρόνια της Football League, είναι ο αρχηγός και ηγέτης της μεσοεπιθετικής γραμμής. Έχει δημιουργήσει αρκετά γκολ φέτος (7 ασίστ). Ο Τάνκοβιτς αποκτήθηκε το καλοκαίρι και παρότι για την θέση του εξτρέμ δεν είναι πολύ γρήγορος διαθέτει εξαιρετική τεχνική και ψάχνει πολύ συχνά το γκολ με το πολύ καλό του δεξί πόδι. Είναι απορίας άξιο γιατί ο Σουηδός δεν ξεκινά περισσότερες φορές ως βασικός. Ο Γκαρσία πέρασε μια βαριά θλάση και έχασε ένα σημαντικό κομμάτι του πρώτου μισού της σεζόν. Όταν αγωνίστηκε όμως έδειξε άκρος θετικά στοιχεία με την ταχύτητα του, την καλή τεχνική κατάρτιση και το εξαιρετικό του αριστερό να ξεχωρίζουν. Ο Λιβάγια ενώ τις περασμένες σεζόν ήταν ένας από τους βασικούς ηγέτες της ομάδας φέτος είναι προκλητικά αδιάφορος(μόλις 4 γκολ και 2 ασίστ τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής) .

ΑΕΚ: Η πρόταση της Αλ Νασρ ήρθε, ο Μάνταλος φεύγει - Τι θα γίνει με τον τελικό - Fosonline

Καταρχάς θα πρέπει οι προπονητές να  χωνέψουν ότι για να παίζει ο Κροάτης βασικός θα πρέπει είτε να πάρει τη θέση του Μάνταλου είτε να παίξει ως επιθετικός και να μείνουν εκτός και ο Ολιβέιρα και ο Ανσαριφάρντ γιατί ο Λιβάγια δεν μπορεί να αποδώσει τόσο καλά ως εξτρέμ. Ίσως αυτή η αδιαφορία να πηγάζει και από το θέμα του συμβολαίου του. Σε αυτή την περίπτωση ο MVP του περσινού πρωταθλήματος (το βλέπουν αυτό ο Ελ Αραμπί και ο Βαλμπουενά και γελάνε) θα ήταν καλύτερο να αποχωρήσει από την ΑΕΚ καθώς μια τέτοια συμπεριφορά μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στην ομάδα. Ο Αλμπάνης έπαιξε πολύ λίγο φέτος ενώ οι νεαροί Καρακλάγιτς, Μπότος και Σαρδέλης δεν αγωνίστηκαν σχεδόν καθόλου. Από την άλλη ο νεαρός Μαχαίρας πήρε αρκετές ευκαιρίες και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Είναι ακατανόητο γιατί τώρα σταμάτησαν οι προπονητές να του δίνουν ευκαιρίες. Αν τελικά ο Λιβάγια αποχωρήσει θα χρειαστεί εδώ η ΑΕΚ έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να καλύψει καλά όλες τη θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας. 

Όχι» σε πρόταση 8 εκατομμυρίων για Λιβάια η ΑΕΚ! | Superleague Interwetten & ΑΕΚ | gazzetta.gr

Επιθετικοί 

Ο Ανσαριφάρντ είναι η ευχάριστη έκπληξη της επίθεσης της ΑΕΚ. Ενώ αποκτήθηκε για αναπληρωματικός κέρδισε θέση βασικού και έχει ήδη σκοράρει 8 τέρματα. Δείχνει να είναι ένας επιθετικός που να μπορεί να στηριχθεί επάνω του η Ένωση.  Ο Ολιβέιρα από την άλλη είναι η δυσάρεστη έκπληξη. Ενώ πέρσι παρά τα προβλήματα τραυματισμών έδειξε να έχει καλή επαφή με τα δίχτυα, φέτος έχει μείνει στην απογοητευτική συγκομιδή των μόλις 4 τερμάτων. Ίσως να είναι και αυτός επηρεασμένος από την κατάσταση με το συμβόλαιό του. Ο νεαρός Χριστόπουλος δεν έπαιξε καθόλου. Αν τελικά αποχωρήσει ο Ολιβέιρα από την ομάδα η ΑΕΚ θα πρέπει να ψάξει κάποιον επιθετικό για να κάνει δίδυμο με τον Ανσαριφάρντ. 

Ανσαριφάρντ: «Αυτή τη νύχτα δεν θα την ξεχάσω ποτέ, την αφιερώνω στον κόσμο της ΑΕΚ»! | Europa League | gazzetta.gr

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ