Ο πόιντ γκαρντ που ετοιμάζεται να κλείσει ο Παναθηναϊκός έχει να διηγηθεί μια δραματική, όσο και πολύ συγκινητική στιγμή στη ζωή του. Ήταν μια στιγμή που έσωσε τον πατέρα του από το θάνατο και άλλαξε τη μοίρα της οικογένειάς του... Και όχι μόνο...

Πέιτον Σίβα: Επάγγελμα πόιντ γκαρντ και… σωτήρας! Η ζωή, όπως και για τα περισσότερα παιδιά στην κακόφημη γειτονιά του Σιάτλ όπου μεγάλωσε ο παίκτης που όλα δείχνουν ότι θα συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, ήταν σκληρή. Με καταγωγή από τη Σαμόα, ο Πέιτον, βρήκε τον εαυτό του σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή στα 13 του χρόνια (γεν. 24 Οκτωβρίου του 1990). Τότε, το 2003, τα πράγματα ήταν πιο άσχημα από ποτέ.

Η μητέρα του κάνει τρεις δουλειές για να φέρει ψωμί στο τραπέζι. Ο πατέρας του είναι αλκοολικός και χρήστης ουσιών και ανήκει σε συμμορία, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός και η αδελφή του. Όλοι είναι τακτικοί τρόφιμοι των φυλακών. Και η ζωή του μικρού Πέιτον δείχνει ότι θα πάρει κι εκείνη τον ίδιο δρόμο. Όμως η μοίρα τα ήθελε αλλιώς. Ένα βράδι του 2003, όπως έχει πει, η διαίσθησή του, του λέει ότι η απουσία του πατέρα του απ’ το σπίτι έχει κάτι διαφορετικό από τις συνηθισμένες.

Αν και δεν έχει καν δίπλωμα, παίρνει το ημιφορτηγάκι της οικογένειας και αρχίζει να ψάχνει τον πατέρα του παντού. Τον βρίσκει τελικά. Αλλά τον βρίσκει έτοιμο να δώσει τέλος στη ζωή του. Έχει κουραστεί απ’ όλα. Έχει δει και κάνει πολύ άσχημα πράγματα. Θέλει να ξεμπερδεύει με όλα. Και το έχει πάρει απόφαση. Αλλά ξαφνικά, βλέπει μπροστά του τον Πέιτον Τζούνιορ.

Όπως έχουν διηγηθεί και οι δύο, αργότερα, εκείνη είναι μια στιγμή που αλλάζει το μέλλον τους. Ο μικρός του μιλάει σκληρά, αλλά και συγκινητικά. “Είναι εγωιστικό αυτό που θες να κάνεις. Υπάρχουν άνθρωποι που σε νοιάζονται. Κι εγώ σε έχω ανάγκη”, του λέει, μεταξύ άλλων. Και του υπόσχεται ότι αν γυρίσει σπίτι μαζί του και ο ίδιος θα γίνει καλύτερος.

Η στιγμή που άλλαξε τη ζωή όλης της οικογένειας Σίβα…

Ο πατέρας του αλλάζει γνώμη, πετάει το περίστροφο, παρατάει τις συμμορίες και αλλάζει τελείως τρόπο και στάση ζωής, από εκείνη την ημέρα. Και ο πεισματάρης και καλόψυχος Πέιτον τζούνιορ βάζει τα δυνατά του. Κόβει τις κακές παρέες, γίνεται καλός μαθητής και ακόμη καλύτερος αθλητής. Και, φτάνει, 10 χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα, στο ντραφτ του NBA (επιλογή των Πίστονς, στο 2ο γύρο, στο Νο56).

Ο πατέρας του είναι πάντοτε στο πλάι του από εκείνη την ημέρα. Η μητέρα του είναι, πια, κοινωνική λειτουργός με ειδίκευση σε ανθρώπους με εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Ο αδελφός και η αδελφή του, έχουν επίσης από τότε μπει στον ίσιο δρόμο. Και ο Πέιτον Τζούνιορ μπορεί, μέσα του (διότι προς τα έξω, με μετριοφροσύνη και σεμνότητα, λέει απλώς ότι “έκανε, ό,τι θα έκανε κι ο καθένας”) να υπερηφανεύεται ότι έσωσε τον πατέρα του από θάνατο και την οικογένειά του από τη μιζέρια.

Χωρίς, επίσης, να το διατυμπανίζει, έσωσε και αρκετούς ακόμη. Ήταν ένα σωρό συμμαθητές του που εκείνος απομάκρυνε από την αλητεία του δρόμου. Πολλές φορές με το να τους καλεί να κοιμηθούν σπίτι του το βράδι. Και άλλες τόσες με το να τους πείσει, με το δικό του παράδειγμα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ή με κάτι άλλο, όχι όμως με τις συμμορίες και τα ναρκωτικά. Ο Πέιτον Σίβα τζούνιορ είναι σίγουρα ένας σπουδαίος αγωνιστής. Και στο παρκέ, αλλά και εκεί που μετράει ακόμη πιο πολύ: στο στίβο της πραγματικής ζωής…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ